2016/02/12

Sminkszivacsok csatája - Avon vs. Oriflame


Kezdő sminkelőként az ujjaimra esküdtem az alapozók felvitelét illetően, majd elég volt egyszer kipróbálnom a Sigma F80-as kabukiját, azonnal beleszerettem az ecsetekbe, és létre is hoztam belőlük egy szép kis gyűjteményt. Azt hittem már nem fogok olyan dolgot találni, amivel még elégedettebb leszek, aztán jött a beauty blenderek végeláthatatlan arzenálja, ami mellett én sem mehettem el szó nélkül. Ezúttal az ebay, AVON és az Oriflame változatait ismerhetitek meg.

Némely beauty blender több ezer forintos árát eltekintve, én nem akartam hinni a szememnek, így az első darabomat az ebayről rendeltem meg, mert teljesen biztos voltam benne, hogy egy darab szivacsban nem lehet nagy különlegesség, így jó lesz nekem a 200 Ft-os is. Mekkorát tévedtem! Az ebayes változat gyakorlatilag olyan volt mint egy kemény, pattogós szivacslabda. A víztől kicsit sem duzzadt meg, az összes alapozót elnyelte, kimosni lehetetlen volt, a használata katasztrofális. Így akkor el is könyveltem magamban, hogy biztos az összes ilyen, majd néhány hónap után kipróbáltam az Oriflame változatát.


Az Oriflame sminkszivacs különleges formájának köszönhetően tökéletesen használható az arc egészén, beleértve a nehezebben elérhető részeket is, mint például az orr melletti terület és a szemkörnyék. Talán ez volt az, ami a leginkább megfogott benne elsőre, hiszen nem kell semmilyen más ecsethez vagy kellékhez nyúlnom, az arcom minden részén nagyon jól használható.

Számomra elsőre nagyon fura volt, hogy érdemesebb ezeket a szivacsokat nedves formában használni, mert a vizet egyértelműen a smink eltávolításával azonosítottam, de így tényleg sokkal hatásosabban működik. Használatával az alapozó jóval egyenletesebb lesz, és sokkal természetesebb hatást érhetünk el vele, mintha ecsettel dolgoznánk, viszont cserébe kicsit lassabb is a folyamat. Vizesen 2-3 centit növekszik, és kevesebb alapozót vesz fel ilyenkor, így spórolhatunk is vele. Már jó ideje megvan, és azóta is megbízható társam. Nem foszlik, nem repedezik, még mindig tökéletes állapotban van.

Ára: 1199 Ft


Az AVON sminkszivacsról nagyvonalakban ugyanazokat tudnám elmondani, mind az előzőről, mert anyagában szerintem tökéletesen megegyeznek. Szép, egyenletes alapozást biztosít, kényelmes haszálni. Nedvesen különösen jól működik, teljesen azonos méretűre duzzad, mint az Oriflame változat. Nyilván az azonnal szembetűnő különbség az előzőhöz képest a külseje, hiszen ennek tojásdad a formája. Csúcsosabb végének köszönhetően ezzel is könnyen hozzáférhetőek a nehezen elérhető területek, viszont az Oriflame változat nekem valamiért jobban kézre áll, így annak kialakítását jobban szeretem. Minőség szempontjából erre sem lehet panasz, nem repedezik, a tisztítást is jól viseli.

Ára: 1999 Ft

Sminkszivacsok esetében többnyire a tisztítás jelenti a legnagyobb próblémát, én is sokat küszködtem ezzel. Az ecseteimhez hasonlóan én ezekhez is sampont használtam , de kisebb utánaolvasgatás után kipróbáltam a szilárd szappannal való tisztítást, ami tényleg csodákat művel. 1-2 perc alatt tökéletesen eltávolítható belőle minden sminkmaradvány, így érdemes kipróbálnotok Nektek is! 


Ti szívesen használtok sminkszivacsokat? Milyen fajtát próbáltatok?

6 megjegyzés

  1. Szia Fruzsi! Én most épp egy For you Beauty-s szivaccsot szeretnék venni.ilyen háromszög alakú és az alja domborúbb. Neked van/volt? Mi a véleményed érdemes megvenni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Igaz, hogy nem Fruzsi vagyok, de én nekem vannak olyan szivacsaim és imádom őket. Nagyon könnyű velük dolgozni:))

      Törlés
  2. Szia Fruzsi!
    Láthattuk már valamelyik sminkes videódban a szivacsokat?
    (A használat miatt érdekel. Világ életemben kézzel vittem fel az alapozót, így ez most nagy váltás lesz nekem, hogy át akarok térni a beauty blenderre és érdekel a szabályos használata :D )

    VálaszTörlés
    Válaszok

    1. Szia! Igen, volt már több videóban is, itt van az egyik közülük. :)
      https://www.youtube.com/watch?v=DKqkwuKJ0SU&index=10&list=PLq1XIKyquhTqemIaHyyNe4FDSgKYvdZ3m

      Törlés
  3. Én is egy ebay-es szivacskával kezdtem, de hamar rájöttem én is, hogy az nem az igazi. Persze gondoltam, hogy a jobb utánzatok biztosan jobbak lehetnek, hisz akkor senki sem használná őket, nem? :D Így hát januárban- nagy kutakodás után sikerült megvennem az Ebelin szivacsát. Azóta szegény alapozó ecseteim csak porosodnak. :D Egyszerűen imádom hogy kevés termékkel, tökéletes fedést és természetes kinézetet érek el. Igaz picit fura a szivacs állaga, kicsit a memória matracokra emlékeztet ilyen gumis beütéssel. De működik és szeretem és kész. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdekesen hangzik, majd megfogdosom, ha legközelebb dm-ben járok. :)

      Törlés