2014/10/24

A láthatatlan melltartó


Idén nyáron különösen sok stílusos, de elég merész, hát nélküli, pánt nélküli, erősen dekoltált ruhával lehetett találkozni, amikbe én azonnal beleszerettem. Egyből adja magát a kérdés, hogy mit vegyünk fel alá? A legtöbb átlag ember nincs megáldva tökéletes méretű és formájú cickóval, sőt, a hozzám hasonlóan nem nagy adottságokkal rendelkező nőknek nem igazán jöhet szóba a melltartó nélküli opció. Így jó választásnak tűnhet a láthatatlan melltartó, lássuk mit is tud!


Egészen pontosan egy mindenféle pánt nélküli, szilikon melltartóról van szó, ami gyakorlatilag csak két kosárból áll, amik valamiféle regasztónak köszönhetően felragadnak a mellekre. Eltérő kosár méretben kaphatóak, bár szerintem ez csak a kis mellűeknek lehet választási opció, hiszen tartással nem igazán rendelkezdnek. Tapintásuk teljesen természetes.

Tisztításra nálam még nem került sor, de nem is hiszem, hogy bármiféle vízzel való érintkezést kibírnának. Használat után vissza kell rakni a ragasztós részre a fóliát, ami megvéd a koszólódástól, és megőrzi a ragasztó tartósságát (egy darabig).



Két különböző alkalommal volt rajtam. Egyik nyári napon kipróbáltam otthon, csak hogy tudjam, hogy mire számítsak majd. A nap első felét, amikor nem csináltam semmi különöset, tökéletesen bírta. Teljesen olyan érzés, mintha nem is lett volna rajtam semmi. Estefelé meglátogattam a pár utcával arrébb lakó mamámat, biciklivel (csak hogy imitáljam, hogy mi lenne, ha táncolnék). Itt már jöttek a bajok. Na persze ne képzeljétek, hogy száguldoztam, és megterhelő fizikai sportot végeztem, ez tényleg csak egy minimális mozgást jelentett, de ahogy picit is kimelegedtem, elkezdett engedni a ragasztó, és bizony éreztem, hogy le fog esni a helyéről.

Második alkalommal egy lagzira vettem fel. A vacsoránál szintén jól teljesített, de amint jött a tánc és mozgás, kimelegedtem, és a ragasztó bizony elengedett. Sőt, egyszer szó szerint el kellett kapnom! (Elég kellemetlen lett volna, ha a táncparkett közepén kiesik a ruhám alól.) Amint leültem, és kicsit "lehűtöttem" maga, újra tökéletesen visszatapadt, de egy kis tánc után megint megadta magát. Nagyon kényelmetlen volt, hogy állandóan erre kellett figyelnem.



Összességében egy működőképes dologról van szó, viszont jól meg kell választani, hogy milyen alkalomra veszitek fel. Ha csak szép ruhában szeretnél megjelenni valahol, ez egy jó választás, de  ha bármiféle mozgás, táncolás van a dologban, készülj fel egy kényelmetlen estére.

Én anno még Born Pretty Store-ról rendeltem, de ebayen is kapható 600-1500 Ft körüli áron.


Ti próbáltátok már? Nektek mennyire vált be?

14 megjegyzés

  1. Szia. Én mikor megvettem,(rendeltem) a Csaj írt egy jó hosszú használati utasítást! :D
    Tisztitani langyos vízzel törölgessem át, és akkor is, ha már nem annyira ragad! Állítólag utána jó. :)

    VálaszTörlés
  2. Szia. Én mikor megrendeltem, kaptam a csajtól egy használati utasítást, amiben az állt, hogy langyos vízzel kell áttörölgetni, és ugyanezt kell alkalmazni, ha nem ragad! :)

    VálaszTörlés
  3. szia rajtam szalagavaton volt es tanc mellett is jol birta es nem engedett el ugyan ugy a helyen maradt, lehet hogy csak a fajtatol fugg de kitudja.

    VálaszTörlés
  4. En keptelen voltam magamon tartani meg tul nagy is volt igazabol es rohadtul kenyelmetlen.:/

    VálaszTörlés
  5. Praktikus kis holmi lehet, de azt hiszem az én méreteimhez nem lenne megfelellő, és állandó félelmeim lennének arról, hogy bármikor leeshet rólam. Pedig az ötlet maga nagyon tetszik :)

    VálaszTörlés
  6. Nem tudom az én méretemre beválna-e, de jó lenne valami ilyen, ami tényleg jól tart, még akár mozgás közben is, mert odáig vagyok a hátul kivágott ruhákért.

    VálaszTörlés
  7. A tezenisben is lehet kapni, arra azt mondják, hogy jó minőségű. Én még csak szemeztem vele eddig...

    VálaszTörlés
  8. Én színpadon viseltem egyszer, egy hát nélküli ruhához, 75A-s mellmérettel. Gyakorlatilag nem tartott egyáltalán, kényelmetlen volt és elengedett a ragasztó (a Tezenis-ben vettem). Lehet hogy csak nekem nem vált be, de soha többet nem használtam.

    VálaszTörlés
  9. Én is szalagavatókor viseltem tánchoz és nekem nagyon jól bírta még az utána lévő buliban is, csak utána a ragadós része összekoszolódott és nem tudtam, hogy kellene tisztítani úgy, hogy továbbra is ragadjon.

    VálaszTörlés
  10. nálam elég rosszul teljesített. rólam nyáron a meleg buszban is leesett, azóta nem próbálkoztam vele:S

    VálaszTörlés
  11. A tezenisben mennyibe kerül ez a melltartó?

    VálaszTörlés
  12. Nekem is tetszik ez a melltarto,bar nem tudom, hogy mennyire lehet kenyelmes, jo lenne ha a gyartok tokeletesitenek a tartossaga szempontjabol.

    VálaszTörlés
  13. Ami nekem van annak a hátán is van egy nagyon vékony levehető kis szilikon pánt, valamint a nyakba is lehet akasztani, így nem esik le. Ettől függetlenül én nem szeretem, egyáltalán nem tart még a pántok segítségével sem.

    VálaszTörlés
  14. rajtam is szalagavatókor volt, a szokásos, fűzős fehér ruhával tökéletes volt, azonban a charlestonnál konkrétan leesett rólam... szerencsére már a végén jártunk, és meg tudtam oldani, hogy ne essen ki a ruha alól, de borzasztóan kellemetlen volt úgy táncolni, hogy éreztem, hogy baj lesz...

    VálaszTörlés