2012/06/29

A nőiesség szimbóluma - klasszikus vörös ajkak


A vörös ajkak igazi klasszikusnak számítanak a szépségápolásban, melyek a hús-vér nőiességet és erotikát képviselik. Olyan hírességek neve forrt össze a vörös rúzzsal, mint Marilyn Monroe vagy mostanában Dita von Teese.

A vörös rúzst csak azok használják rendszeresen, akik ízig-vérig nőknek érzik magukat, nem félnek a kíváncsi tekintetektől. A vörös rúzs a nőiességet, a csábítást szimbolizálja, éppen ezért rengeteg híresség használja előszeretettel. Ha megfigyeljük, hogy kik nyúlnak vissza ehhez a klasszikushoz, akkor észrevehető, hogy többnyire fehér bőrű sztárok vagy éppen afro amerikai hírességek vállalják be leggyakrabban. Dita von Teese, Angelina Jolie és Anne Hathaway kedvenc árnyalata, de ne feledkezzünk meg Rihannáról vagy Beyonce-ról sem.


Bár azt hinnénk, hogy a vörös rúzst csak egyszerűen feltesszük és már indulhatunk is, annál azért egy kicsit kényesebb árnyalatról van szó. Ugyanis bármilyen hiba sokkal jobban kiütközik a feltűnő színnek köszönhetően, legyen az csak egy megremegett kéznek köszönhető szabálytalanság. A következőkben leírjuk lépésről-lépésre, hogyan lehet profi vörösre rúzsozott ajkakat elkészíteni:

  1. Ápoljuk ajkainkat! Rendszeresen radírozzuk ajkainkat, hogy eltávolítsuk az elhalt rétegeket, majd hidratáljuk alaposan, hogy visszanyerje egészséges színét.
  2. A tartós rúzs alapja a megfelelő alapozás. Ez lehet egy alapozó rúzs, vagy szájceruza, melynek köszönhetően a rúzs megtapad az ajkainkon.
  3. Húzzuk meg a szájkontúrt! Felejtsük el a sötét szájceruzákat, melyek már tíz éve sem voltak divatosak! Egy natúr színű ceruzával korrigálhatjuk ajkaink vonalát, illetve megakadályozhatjuk, hogy kifussunk a rúzzsal.
  4. Utolsó előtti lépésként jöhet maga a rúzs, melyet a pontosság és a tartósság érdekében érdemes ecsettel felvinni.
  5. Végül érdemes a rúzsra egy vékony réteg szájfényt is felvinni, ami ápolja az ajkakat és nem engedi kiszáradni őket. Természetesen a most divatos matt ajkakat is kipróbálhatjuk, melyekhez ne csillogó szájfényeket válasszunk, maradjunk az egyszerű ápolóknál.


A Beauty.hu webáruház kínálatában a legjobb minőségű termékek közül válogathatsz. A rendelés egyszerű, a választásban ráadásul tanácsadó cikkek is segítenek. Ha rákattantál a klasszikus vörös rúzsokra és nem bírsz várni, rendelj a Beauty.hu kínálatából:



Artdeco High Performance ajakrúzs

Zuii Organic bio ajakrúzs Classic red

Artdeco Kerámiás körömlakk-13

OPI körömlakk - Red Lights Ahead... Where?


Ha nem csak a vörös rúzsokba szerettél bele, hanem a körömlakkokba is, akkor íme néhány alternatíva a legnagyobb márkáktól.




Képek forrása: Zimbio, Márkaoldalak
Mihály Viktória

2 megjegyzés

  1. A Lancome-ot ismerem. Hát az valami elképsztő! Tökéletesen piros, fantasztikusan tartós, és még egy picit sem szárít. De azért az összeset kipróbálnám... :)

    http://lifelikevision.blogspot.hu/

    VálaszTörlés
  2. Én nem merek kísérletezni vele, de másokon nagyon tetszik a piros rúzs:)

    VálaszTörlés