2012/05/05

Ecset vásárlás és útmutató




Sziasztok!
Már nagyon régóta szerettem volna vásárolni magamnak egy olyan ecsetkészletet, amiben minden szükséges darab megtalálható. Rengeteget nézelődtem, de a legtöbb készletet túl drágának tartottam. Mégiscsak ecsetekről van szó, amire én személy szerint nem akartam több tízezer forintot kiadni. Eztuán kerültem bele az Ebay csapdájába, ahol megtaláltam a számomra tökéleteset.



Ha az Ebay keresőjébe beírjátok a "makeup brush kit" kulcsszavakat, több ezer találatot dob ki az oldal. Nehéz eligazodni a bőség zavarában, amikor jobbnál jobb(nak tűnő) terméket látunk. Számomra elsődleges szempont az ár és a minőség volt. Olcsón szerettem volna hozzájutni olyan ecsetekhez, aminek a mínősége sem hagy kivánni valót maga után.
Ebay vásárlás során én mindig a Buy it now feliratú aukciókat keresem, mert ezekhez egyből hozzá lehet jutni, és nem kell más vásárlók ellen licitálni. A másik fontos szempont a Free shipping, hiszen a postaköltség is több ezer forintot kitehet. Ezek a technikai dolgok az én részemről, aztán jöhet is a termék. Óriási a választék. Ilyenkor érdemes kitalálni, hogy hány darabos készletet is szeretnénk. Sokszor meg lehet venni a 32 darabosat épp csak egy kicsivel drágábban, mint mondjuk egy 18 darabosat. De minek, ha a felére nincs is szükségünk? Én próbáltam reális maradni és a saját igényeimhez mérten egy 12 darabosat választottam. A képek nagyon sokat segíthetnek, némelyik ecset esetében nagyon szembetűnő, ha gagyi anyagból készült. Az ilyenekre felesleges időt és pénzt pazarolni, bármennyire is jó áron van. Ha már belefektetünk egy ecsetkészletbe ne hagyjuk ki magát az ecsettartót sem, ezért érdemes olyat választani, amit ezzel együtt megtudunk vásárolni.



Mindezek után az én választásom a ERRE a készletre esett. 12 darab ecset tartozik hozzá, egy cipzáros ecsettartó és egy fekete zsákokcska. Ez kemény 20 dollárba került, ami szerintem nagyon jó vételnek számít. Egy hónapon belül érkezett meg hozzám ( az ingyenes kiszálítás miatt tart idáig, ha fitetsz érte, természetesen nem kell ennyit várni).
A képeken elég feltűnő a MAC felirat az összes ecseten, de gondolom nem kell hangsúlyoznom, hogy nem eredeti MAC ecsetekről van szó. A gyártó valószínűleg így próbálja magát népszerűsíteni a termékeit, de hozzáteszem a leírásban sem szerepel sehol, hogy itt MAC ecsetekről van szó, egyszerűen csak ott a felirat és kész. És még mielőtt megkapnám, hogy azért veszek "hamisítványt", hogy felvágjak, hogy nekem eredeti van, elmondom, hogy azért döntöttem ez melett, mert a képek alapján ez tűnt a legjobb minőségűnek. Ha szétnéztek a választék között, szerintem nektek is ez fog lejönni.

Mi mire jó?


N134 - Púder felvitele és eldolgozása
N187 - Folyékony alapozó felvitele, púder könnyed felvitele


N190 - Folyékony alapozó felvitele, arccsont szinezése, bőrhibák kezelése
N168 - Púder termékek felvitele, eldolgozása, kontúrozás


N275 - Szemhéjpúder precíz felvitele
N219 - Krémes állagú szemhéjfesték felvitele, és szemhéjpúder árnyalása
N214 - Mély árnyékolás, füstös hatás kialakítása


N212 - Kontúr meghatározása szemhéjpúderrel
N266 - Vonal húzása és árnyékolás szemhéjpúderrel
N263 - Szemhéjpúder precíz felvétele


N209 - Precíz vonalhúzás, szemkontúr
N316 - Rúzs, szájfény felvitele


Nektek hogy  tetszenek? Milyen ecseteitek vannak? Mi a kedvencetek?

40 megjegyzés

  1. Én is nemrég rendeltem egy ecsetkészletet az Ebayről, épp utazik felém, de már nagyon várom :-)

    Jó minőségű ecseteket kaptál?
    Melyik eladótól rendelted?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A link elkerülte a figyelmem, bocsi,a második kérdésem tárgytalan.

      Törlés
    2. Abszolút jó minőségűek, én nagyon meg vagyok velük elégedve. Nem tudom miből készültek, de nagyon puhák és természetes hatásúak az ecsetek (:

      Törlés
  2. Én az a fajta vagyok, aki szereti vásárlás előtt megtapogatni és megnézni a terméket, amit megvesz. Többek között ezért is kötöttem ki a Bőszecsetnél itt Pesten, náluk vettem a kezdő 7 ecsetemet, aztán az összes többit is. Nagyon jó minőségűek, megérik az árukat. :)

    Ennek ellenére a kedvenc szemecsetem és tusecsetem a H&M-ből való, és azokat is imádom. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meg tudlak érteni, én is mindig nagyon izgulok, hogy mi is lesz a végeredmény. Nagyobb összegű dolgokra épp ezért én sem merek költeni Ebayen. :D

      Törlés
  3. Nekem ugyanez az ecsetkészlet van meg csak egy másik eladótól. :))))

    VálaszTörlés
  4. szerintem jót választottál, nekem is ebay-ről van, igaz csak 7 darabos, de nagyon bevált :)

    VálaszTörlés
  5. én is ebay-ról tervezek rendelni.. lehet hogy ezt fogom megrendelni.Egyébként nem hullanak ? Könnyű velük dolgozni? Puhák? :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem hullik a szőre, nagyon puha és könnyű vele dolgozni. Nekem bevált. Ha rendelni akarsz én ezt erősen ajánlom! (:

      Törlés
  6. Ígéretesnek tűnnek :)
    Én egy 7 darabos készlettel szemezgetek már jóideje, lehet, fel is megyek, ránézni :)
    És általában licitálok, mert így igaz, hogy macerásabb, viszont jobb áron lehet kifogni dolgokat :)

    VálaszTörlés
  7. Én a Sigmától rendeltem egy ecsetkészletet, igaz, sokkal drágább volt mint a tied, de maximálisan meg vagyok velük elégedve.

    VálaszTörlés
  8. Tényleg elég jó minőségűnek tűnik, ha annyira sminkelnék, mint te, akkor én is megvettem volna. :)
    Olyan jó, hogy mostanában több bejegyzésed is volt, tök szeretem a posztjaidat. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most belehúzok ígérem, igyekszem minél gyakrabban írni (:

      Törlés
  9. díjat kapsz tőlem: http://picimosoly.blogspot.com/2012/05/dijat-kaptam.html

    VálaszTörlés
  10. szia!
    érdekelne engem is ez a készlet, esetleg egy részletes tesztet tudnál írni róla? milyen minőségűek az ecsetek?
    Móni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jó minőségűek, ahogy már írtam is. (: Pontosan mire vagy kíváncsi?

      Törlés
  11. Szia.! 20 dollár? az mennyi forint is? :/ [Ne nevess ki,de ehez én nem értek ] .. ;) tovabbi szep napot.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! A 20 dollár 4400 Ft, de pontosan már nem emlékszem mennyi volt, az biztos, hogy 20 dollár alatt. Ha ebben az ecsetkészletben gondolkozol, akkor érdemes kicsit keresgélni, mert elég eltérő árakkal lehet találkozni. (:

      Törlés
  12. Szia!
    Kapsz tőlem egy díjat :)
    http://adriennenails.blogspot.com/2012/05/dijat-kaptam.html
    Puszi: Adri

    VálaszTörlés
  13. Fogadd szeretettel tőlem: http://junoblogja.blogspot.com/2012/05/nagy-meglepetes-ert-az-imentamikor.html

    VálaszTörlés
  14. Szia! :) Tőlem is kaptál egy díjat. :) http://nicicaa.blogspot.com/2012/05/meg-egy-dij.html

    VálaszTörlés
  15. Szia!
    én ugyan ezt a készletet láttam 9.99ért a minősége lehet ugyanaz? tartok kicsit a rendeléstől:/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Elképzelhetőnek tartom, hogy van annyiért is. De azt is nézted, hogy ingyenes szállítással van? mert akkor kicsit többe szokott kerülni. Illetve ha licitálós akkor is olcsób (: ne félj tőle, én nagyon ajánlom

      Törlés
  16. Nagyon jó a blogod, most kedvet kaptam, meg is rendelem ezt a készletet :D
    Eddig nem sminkeltem túl gyakran, nincs nagy rutinom sem, nagyon jó, hogy leírtad, melyik ecset mire való. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy kedvet kaptál :P hajrá a sminkeléshez :P

      Törlés
  17. Én az a fajta vagyok, aki nem szeret hamisítványt venni, a legolcsóbb Mac ecsetem is drágább, mint ez az egész készlet, nem tudom, miért nem jobb valami nem annyira márkásat venni, ami kevesebbe kerül, mint hamisítványt? Vajon miből lehetnek a szálai.....
    Nekem sem csak Mac ecseteim vannak, van Kryolan is, Bősz ecset is, nekem nem lenne jó érzésem hamis cuccokkal sminkelni.

    Bogi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Bogi!
      Mint ahogy arra a bejegyzésben is felhívtam a figyelmet, nem azért válaszottam ezt a készletet, hogy azzal villogjak, hogy nekem mim van, mert ott van rajta a MAC felirat.
      Ha ebayen szétnézel az ecsetek között, persze azok között, amik nem horribilis áron vannak, te is észre fogod venni, hogy ez a készlet legjobb közülük. Már jó ideje megvan, és semmi problémám nincs vele. Nem hullik, könnyű vele dolgozik stb.
      Ha neked ez probléma, szíved joga azt venni amit szeretnél, de nekem ez tökéletesen megfelel, mert számomra nem az a döntő, hogy milyen felirat van rajta!

      Törlés
    2. Ja és még azt is hozzáteszem, hogy simán megcsinálhattam volna, hogy azt mondom, hogy ez eredeti, de gondoltam leszek annyira korrekt és nem kamuzok, hátha más is szeretne elérhető áron ecseteket vásárolni.

      Törlés
  18. bocsi, de hol található a link az ecsetkészlethez? Köszi!

    VálaszTörlés
  19. http://www.ebay.com/itm/M-12-PCs-Kits-New-Pro-Cosmetic-Brush-Makeup-Set-Makeup-Tool-Dres-/290649015050?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item43ac08030a#ht_7859wt_1292

    VálaszTörlés
  20. Szia! Ebből a készletből nagyobb kiszerelés nem volt? Rengeteg készlet van az ebayen és nem nagyon értek hozzá, hogy keressem.. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Ha nagyobb készletet szeretnél, keress rá attól függően, hogy hány darabot szeretnél, például: 20 pcs brush kit :)

      Törlés
  21. Naaaagyon köszönöm a tippet :) Ma jött meg a készlet, és már most imádom. Bár érdekes, hogy ugyanattól az eladótól rendeltem, mint te, de így 2 évvel később ettől egy kicsit eltérő készletet kaptam, és igazából pont az az 1 ecset maradt ki (és lett helyette egy vékonyka kihúzó), amit szerettem volna :D hát ilyen az én formám :) De ettől függetlenül nagyon tetszenek, és a szaguk alapján 3 tuti, hogy valamilyen állatszőr, nem szintetikus. Remélem használat közben is beválnak. Mégegyszer nagyon köszönöm a tippet, és nagyon szuper a blogod, tényleg tök hálás vagyok :) Te vagy az egyetlen videoblogger csaj, akit rendszeresen követek, és ez nagy szó! :D Csak így tovább!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Jajj de örülök, hogy ezt írod, ilyenkor értelmet nyer az egész blogolás. Köszönöm szépen! ;)

      Törlés
  22. Látom nagyon régi az írás, szeretnék hasonló ecset szettet, de rosszabbnál rosszabbak vannak. Valaki tudna linket, hol találnék hasonlót? Köszönöm

    VálaszTörlés