2021/07/18

Együk meg Milánót! - Étterem ajánló


Milánó az utóbbi időben egy nagyon könnyen elérhető úti cél lett a fapados légitársaságok baráti repjegy árainak köszönhetően. Szerintem nagy általánosságban ide lehet a legjobb áron eljutni (gyakran csupán pár ezer forintért), emellett a rövid utazási idő valamint a hajnali indulás és késő esti érkezés lehetősége sokak számára teszi szimpatikussá, akár egynapos kiruccanásként is.

Látnivalókkal kapcsolatos leírásokat találtok a neten dögivel, és valószínűleg én sem tudnék sok újat mutatni, így ehelyett inkább megosztanám veletek a kint élő/ korábban kint élt ismerősöktől érkezett étterem ajánlásokat, ami számomra az egyik legfontosabb kérdés egy utazás során. Bár én még Olaszországban rosszat nem nagyon ettem, nem árt elkerülni a tipikus, turista hívogató helyeket, kicsit mélyebbre ásni, és célirányosan ellátogatni a következő helyekre.



Gino Sorbillo

Több helyről érkező, egyöntetű ajánlás volt a Gino Sorbillo étteremlánc, ha igazi nápolyi pizzára vágynál. Jó néhány olasz nagyvárosban megtalálhatók, Milánóban 3 éttermük is van. A pizzát teszteltük, erre tényleg nem lehet panasz. Extra tippként még azt kaptuk, hogy előételként érdemes kipróbálni fiori di zuccha-t, ami rántott tökvirág, ricottával töltve. Nyamm!


I Dodici gatti

Ha különleges helyszínre vágynál, irány az I Dodici Gatti, ami a Galleria Vittorio Emanuele kupolájában van kialakítva. A “12 macska” elnevezés nem véletlen, ugyanis korábban a padlás lakója egy idős hölgy volt rengeteg macskával, mely közül jó néhány (vagy a legalábbis a leszármazottaik) a mai napig ott kóborol - persze az étterem felügyelete és gondoskodása mellett.




Canaletto Bistrot

Milano Navigli névre hallgató városrészébe mindenképp érdemes ellátogatni, ha egy - mondjuk úgy- fapadosabb Velence-hangulatra vágynánk, ugyanis a milánói csatornarendszer mellett éttermek hosszú sora vár bennünket. Mi a foci EB estjére a Canaletto Bistrot választottuk, ahol fantasztikus tenger gyümölcsei tészták közül választhattunk, a tiramisu pedig egyenesen isteni volt!


Caffé Napoli

Milánó számos pontján beülhetünk egy édes felfrissülésre, ahol kötelező kipróbálni a nápolyi kávé és a különböző olasz édességek ötvözetéből született desszert italokat. Az én kedvencem egyértelműen a Cannolo volt - egy pisztáciaszószos, rikottás kávédesszert-különlegesség.



Panzerotti Luini

Ha a városnézés közben gyorsan bekapnál valamit, akkor itt kedvedre válogathatsz sós és édes péksütemények széles választékából. Ilyen például a népszerű street food, a panzerotti is, ami gyakorlatilag egy olajban kisütött töltött lepény.


Mi ezúttal csak 2 napot töltöttünk Milánóban, és utaztunk tovább, így most nekünk csak ennyi fért bele - az időnkbe és a hasunkba is - de itt van pár további ajánlás:


Assaje - pizza

Pizzium - Viale Tunisia - pizza

Pizzeria Alla Fontana - pizza

Da Martino - cotoletta

Miscusi (Isola) - tészta

Pescaria - friss tenger gyümölcsei ételek

Gelateria della Musica - fagylalt


Ti hol ettetek/ittatok jót Milánóban? 

Megjegyzés küldése