2016/09/05

Travel essentials - Utazós szükségletek


Tudom-tudom, épp most érünk a nyaralós szezon végére, de én pár nap múlva indulok New Yorkba, szóval a pakolás, és a "jajj-nem-tudom-mit-vigyek-magammal" dolog épp most a legaktuálisabb számomra. Többnyire egy bevált lista szerint pakolok, de van néhány, ritkábban emlegetett dolog, amiről érdemes nem megfeledkezni!

1. Neszesszer (ITT)
Tudom, hogy most azt gondoljátok, hogy milyen amatőr lista ez, ha első helyre a neszesszer kerül. Persze, nem mindegy, hogy milyenről beszélünk! Nagyon megkönnyítheti utazás során a készülődést, ha egy olyen piperetáskánk van, amiben több, jól elválasztott zseb, fakk van. Így még akkor is könnyedén átlátjuk, hogy miket vittünk magunkkal, amikor a bőröndünk többi részében a legnagyobb káosz uralkodik.


2. HotelsCombined applikáció (ingyenes letölthető innen: ITT)
Erről az appról már beszámoltam Nektek a 10 Tipp utazáshoz videómban is (ITT), de ebben a válogatásban is helyet kapott. A szervezés során szerintem egyértelműen a szállásfoglalás a legstresszesebb, de ezzel az applikációval könnyebb lehet a helyzet, hiszen egy helyen tudsz válogatni a legnagyobb szálláskereső oldalak ajánlatai közül, így egyszerűen megtalálhatod közülük a legkedvezőbb ajánlatot.

3. Hordozható telefontöltő
Én egy nyaralás során rengeteg képet, videót csinálok, hol a telefonommal, hol a fényképezőgépemmel. Egy biztos, a telefonom akksija ilyenkor a szokásosnál is gyorsabban merül. Amióta megvan, életmentő számomra ez a hordozható telefontöltő, ami kis helyen is elfér a táskámban, és ha közelítek a 20%-hoz, azonnal előveszem, és a probléma meg is van oldva.


4. Mattító lapocskák
Ha turista üzemmódban vagyok, a sminkem nagy részéről le szoktam mondani, de persze ilyenkor is fontos, hogy jól érezzem magam a bőrömben. A mattító lapocskák segítségével könnyedén eltüntethetem a felesleges fényességet az arcomról, és nekem rengeteget dob a komfortérzetem, ha nem azt érzem, hogy az arcom egy csillogó diszkógömb.

5. Olvasnivaló
Bár meg kell hagyni, hogy nagyon könnyen el tudok aludni bárhol és bármikor, a repülő mindig kivételt képez. Miután végigszenvedem az első órát, és ráunok a telefonom lévő összes zenére, mindig megbánom, hogy miért nem vittem magammal valami izgalmas olvasnivalót. Ezúttal ez sem marad el!

+ Műkönny
Én folyton szemszárazsággal küzdök. Erre csak rásegít a száraz, légkondis levegő, ami a legtöbb repülőt és szállodát jellemzi, és az is, hogy nem mindig tudom időben kivenni a kontaktlencsémet. Egy jól bevált műkönnyel könnyen felfrissítheted a szemeidet, ami nagyon sokat segít azon, hogy jól érezd magad az utad során.

Nektek van bevált pakolós listátok utazáshoz?


A bejegyzést a HotelsCombined támogatta.

1 megjegyzés

  1. Szia Fruzsi!
    Mi is épp most fogunk utazni!<3 Nálam is ezek általában az alapszükségletek, viszont ez célpontfüggő.:) Esetleg a nyakpárnát tenném hozzá, mert autóval/busszal szoktunk utazni.
    Fantasztikus vagy, csak így tovább!Nagyon szerertem nézni a videóidat, olvasni a posztjaidat.
    U.i.:Milyen fényképezőgéped van?

    VálaszTörlés