2016/07/05

TESZT - Soft&Gentle aluminium-mentes izzadásgátló


Az egész év folyamán fontos, de az igazi kánikula beköszöntével elengedhetetlenné válik, hogy találjunk egy megbízható dezodort vagy izzadásgátlót, ami elfedi a kellemetlen szagokat, és megvéd minket a nem várt foltoktól. A Soft&Gentle alumínium-mentes izzadásgátlóit már használom egy ideje, de ebben az extrém hőségben extra teszt alá vetettem őket. Nézzük, hogyan teljesítettek!

A Soft&Gentle újdonságai igazi különlegességnek számítanak Magyarországon, ugyanis hazánkban ez a legelső izzadásgátló spray, ami alumínium-mentes. Ez azért fontos, mert több olyan kutatás is készült, ami arra a következtetésre jutott, hogy a dezodorokban található alumínium-származékok hozzájárulhatnak több betegség, köztük a mellrák kialakulásához is, így egyre több márka polcain találkozhatunk ezektől az anyagoktól mentes változatokkal. A Soft&Gentle termékeiben természetes anyagok, a zsálya és a mezei zsúrló felelnek az izzadás csökkentéséért. Nem tartalmaznak emellett alkoholt, parabént és allergizáló anyagokat sem.


Az izzadásgátló három illatváltozatban érhető el. Ezek közül az én kedvencem a Care változat, aminek nagyon finom, enyhén púderes illata van. Egyáltalán nem hivalkodó, jól megfér a parfümöm mellett is. Az Active váltazat ehhez nagyon hasonló, de egy icipicit sportosabb hatású. A Floral a nevéhez hűen virágos illatot kapott, számomra már kicsit túlságosan erősen.

Most pedig nézzük az izzadásgátló hatásukat. Egy átlagos napon tökéletesen működnek, viszont én úgy tapasztaltam, hogy az igazi kánikulában már nem csökkenti az izzadást elég hatékonyan, viszont a kellemetlen szagokat 100%-osan elfedi, mindegy, hogy mennyire izzadsz. Én személy szerint az izzadást egy fontos természetes folyamatnak tartom, így nem is szeretném teljesen megszüntetni, beérem a szagok elfedésével, viszont ha hosszú ujjú felsőt viselsz, akkor érdemes ezt észben tartani.

A Soft&Gentle izzadásgátlók kaphatóak a Rossmannban és szemptemberig 50%-os dm kuponnal, 550 Ft-ért.

Ti ismeritek a márkát? Próbáltatok már valamilyen alumínium-mentes izzadásgátlót?

3 megjegyzés

  1. Szia Fruzsi! A youtube-os videóid témáit hogyan találod ki?

    VálaszTörlés
  2. De tartalmaz allergizáló anyagot!!!!Parfüm!!!!!!http://szepsegreceptek.hu/amitol-a-borod-szep-lesz/miert-valassz-illatmentes-kozmetikumot/
    Remélem ez a cikk felnyitja a szemed ;)

    VálaszTörlés
  3. Nekem sajnos egyáltalán nem jött be... épp a foltok miatt vettem meg, bízva abban, hogy hatékonyabban gátolja az izzadást, de semmit nem ér. Olyan, mintha nem is viselnék dezodort. :( Csalódás. És még viszonylag drága is a többi izzadásgátlóhoz képest.

    VálaszTörlés