2015/10/16

TESZT - Starskin hámlasztó szivacs és arcmaszk


A Starskin egy egészen új, holland márka, ami azt ígéri, hogy termékei használatával vörös szőnyeg-kész arcbőrt érhetünk el, akár a kifutók szárjai. Kínálatában habzó hámlasztó szivacs, és különböző igényekhez igazodó arcmaszkok kaptak helyet, amik már elérhetőek a Douglas parfümériákban. Ma én is ezeket teszteltem.



Starskin Foaming Peeling Perfection Puff

Számomra ennek a terméknek már a neve is igazán figyelemfelkeltő, ugyanis egy habzó, hámlasztó szivacsról van szó.
Használata meglehetősen kényelmes, néhány csepp vizet kell juttatnunk a tasakba, az ujjunkkal párszor megnyomkodni, ami előhozza a habzó tulajdonságot. Ezután körkörös mozdulatokkal 2-3 percig finoman átdörzsüljük vele az arcunkat, majd ezután leöblítjük azt.

A kémiai hámlasztás mellett a fizikai is érvényesül, ugyanis a szivacs felszíne enyhén dörzsölő hatású. Első tapintásra abszolút puhának éreztem, de az arcon használva néha előjön a kicsit érdes tulajdonsága.


A hámlasztás és mélytisztítás mellett azt is ígéri, hogy kiegyenlíti a bőr felszínét és tónusát, valamint fokozza annak ragyogását. A szivacs 3 használatot tesz lehetővé, ami még ezután sem veszti el habzó tulajdonságát, de higiéniai okok miatt szerintem sem érdemes többször használni.

Habzó hatása miatt nagyon kellemes a használata, viszont a legváratlanabbul jön elő a szivacs felszínének érdes tulajdonsága, ami olykor nem a leggyengédebb. Alkalmazása után nagyon felfrissült, és puha lett a bőröm.


Starskin Hydrating Second-skin cellulose mask

A habzó arctisztítót követően érdemes a márka hidratáló arcmaszkját használni, ami tovább fokozza a bőrt élénkítő hatásokat; intenzíven hidratálja és táplálja azt. Egy különleges módszerrel, természetes erjedéses eljárás során nyerik ki a kókuszból a bőr számára hasznos hatóanyagokat, ami egy "második bőrként" funkcionáló, rendkívül könnyű maszkon keresztül jut be a bőrbe.

Az arc formájához illeszkedő maszkot a védőfóliák eltávolítása után (figyelem mindkét oldalt van, én csak 10 perc elteltével vettem észre, hogy az egyiket nem szedtem le) 20 percig kell fent hagyni a bőrön. Ezután nem kell megmosnunk az arcunkat, hanem meg kell várni, amíg a hatóanyagok maguktól beszívódnak a bőrünkbe. Ezt a részét annyira nem szerettem a dolognak, ugyanis meglehetősen ragacsos érzetet hagyott a bőrömön, és fényesség sem múlt el.

Közvetlenül sminkelés előtt ajánlott használni a maszkot, a még látványosabb hatásért, így ezt is kipróbáltam. Nedvesített szivacs segítségével vittem fel az alapozót, ugyanis úgy éreztem, hogy egy száraz ecset, és a ragacsos bőrfelszínem nem lenne a legjobb párosítás. Könnyedén el tudtam oszlatani az alapozót, viszont a fényesség megmaradt, amit csak extra púderezzésel lehetett megszüntetni. Összességében valóban simább, egyenletesebb lett tőle az arcbőröm, de inkább esténként, lefekvés előtt használnám, mint sminkelés előtt, mert számomra így már inkább a túl fényes, és nem a ragyogó arcbőr kategóriába esett a végeredmény.

A Starskin termékek megtalálhatóak a Douglas parfümériákban, 2-3000 Ft-os áron.

Ti hallottatok már ezekről a termékekről?

Megjegyzés küldése