2014/10/30

TESZT - Arctisztító készülék eBayről


Már régóta vágyakozom egy arctisztító készülék után. Általában igaz rám, hogy mielőtt egy nagyobb összeget kiadnék egy bizonyos dologra, szeretem kipróbálni, hátha az olcsó alternatíva is megfelelő, mert csak a név miatt nem szeretnék többet fizetni. Már régóta szemezgetek ezzel az ebayes készülékkel, aminek az árát meglátva elsőre nem voltak túl nagy elvárásaim, de mégis úgy voltam vele, hogy egy próbát megér, hátha beválik. Lássuk, nálam hogyan működött!


A készülékhez 5 különböző fej csatlakoztatható: egy sminkszivacs, egy latex szivacs, egy reszelő, egy masszírozó és egy kefe. Két fokozaton, alacsony és magas erősségen is lehet használni. Két darab ceruza elemmel működik, amit nem tartalmaz a csomag.

A leírás szerint használatával eltüntethetjük a mitesszereket, eltávolítja az elhalt hámsejteket, és ragyogó, fiatalt bőrt kaphatunk.


Én az öt fej közül egyedül a kefére voltam kíváncsi, és ezért is vettem meg. Kétlem, hogy a többinek bármilyen gyakorlati haszna lenne, mert elég gagyik. Maga a készülék könnyű, jól kézre áll és kényelmes használni. Viszont nem hiszem, hogy vízálló lenne, így mindig körültekintőnek kell lenni, hogy csak a fejet érje víz. 

Az első pont, ahol érezhető, hogy egy no name eszközzel van dolgunk, a fejek cseréje. Egyszerűen le kell húzni és bedugni helyére a másikat, viszont iszonyatosan minimális a tartása, spontán is simán kiesnek, vagy használat közben egyszerűen lerepülnek.

Használata elsőre nagyon kellemes volt, de körülbelül fél perc után nekem elkezdi húzni a bőrömet, akkor is ha csak éppen hozzáérintem az arcomhoz. Először egy mikrogyöngyös arctisztítóval használtam, amit aztán lecseréltem, hátha a gyöngyök miatt kellemetlen a használata, de a sima, zselés tisztítóknál is hasonló a helyzet nálam, így pár alkalom után letettem a használatáról.  Tapintásra teljesen gyengéd a kefe, így azt hiszem a körkörös mozgás okozhatja a gondot.

Összességében tényleg jól tisztít, üde érzetet hagy az arcon, viszont nem hiszem, hogy jót tenne a bőrnek hosszútávon, ha már az első alkalomnál érezhető, hogy húzza a bőrt. Így sajnos azt kell mondanom, hogy nálam még ezt az ezer Forintot sem érte meg.



Ti próbáltátok már? Van bevált arctisztító készüléketek?

6 megjegyzés

  1. Én is régóta szemezek ezekkel az arctisztítókkal, de az áruk mindig visszatart. Egyébként az avonnak van egy kézi szilikonos arctisztítója. Azt nagyon szeretem, gyengéd, de azért olyan mély tisztítás nem lehet vele elérni mint amit ezek az elektromos társai ígérnek.

    VálaszTörlés
  2. Nálam pont, hogy ezek az elektromos kütyük az olyanok, amiken nem szeretek spórolni. Tapasztalataim szerint ezekből tényleg megéri megvenni a drága, de minőségi darabot.

    VálaszTörlés
  3. Pont ugyanilyenem van, de nekem bevált :)

    VálaszTörlés
  4. Én karácsonyra kaptam a barátomtól egy Braun 7 Silk Epil epilátort, amihez ajándéban volt egy ugyanilyen felépítésú arctisztító, de csak kefés fej volt hozzá. Mondjuk amúgy is csak az kell. Én szeretem használni a mosakodókrémemmel, de csak este. Kellemesen végig masszírozza az arcom, puhább utána és szerintem az összkép is szebb, legalábbis mintha a pórusaim kisebbek lennének. :)

    VálaszTörlés
  5. Pont ugyanilyet vettem,de nekem nagyon szimpi. Nem repül le a fej,nem is tudna hiszen a gyors is elég lassú de a bőrhöz pont elég. Használat után olyan a bőröm mintha arckezelésen lettem volna !

    VálaszTörlés
  6. Nekem is van. Szerintem is csak a kefés fej ér valamit a többi nem. Énn Manna szappannal szoktam használni nem húzza a bőröm és utána szép sima lesz. Még a zuhanyzóba való leejtés után is működik. Szerintem megéri az árát.

    VálaszTörlés