2014/07/31

TESZT - ESTREA Vadgesztenye + Menta lábkrém


Már többször említettem, hogy számomra az eddig legtökéletesebben működő lábkrém az Oriflame Feet up advanced sarokápolója volt, így nem is nagyon kísérleteztem más termékkel, mert azt tényleg tökéletesnek találtam. Már régóta megvolt ez az Estrea darab, de először nem fűztem túl sok reményt hozzá, és jó ideig nem is használtam. Lássuk mi lett a véleményem!

Az Estrea vadgesztenye + menta lábkrém egy 200 ml-es tégelyben kapható. Személy szerint lábkrémeknél jobban szeretem a tubusos kiszerelést, de rá kellett jönnöm, hogy ennél a fajtánál ez kifejezetten praktikus volt. Az illata nagyon erősen mentolos, ami elsőre szokatlan, de már nagyon megszerettem.


A lábkrém nyugtató vadgesztenyét, mentát, shea vajat és jojoba olajat tartalmaz, így egyszerre táplálja és frissíti a bőrt.  Amire érdemes odafigyelni, hogy a termék nem tartalmaz illat és tartosítószert, kőolajszármazékot, szilikont, szintetikus színezéket és parabént sem, így mindenképp egy bőrbarát, természetes termékről beszélhetünk.

Először is nézzük meg a hidratáló, bőrápoló tulajdonságát. Nekem lábkrémeknél mindig az egyik fő szempont, hogy minél tömörebb és zsírosabb állagú legyen, mert azok tudják legjobban ápolni a bőrt. Ezzel szemben ez a krém kifejezetten folyékony, elég egy kicsit megdönteni a dobozt, és máris átfolyik az egész a másik oldalra. Őszintén szólva, amikor ezt először megláttam, eléggé csalódott lettem, és jó ideig nem is nyúltam hozzá, mert tudtam, hogy ez bizony nem fogja felpuhítani a bőrömet.

Talán olyan két hete vettem elő először, amikor egy végigállt nap után borzasztóan elnehezültnek és fáradtnak éreztem a lábaimat. Emlékeztem, hogy a krém nem csak bőrpuhítást ígért, hanem nyugtató és frissítő hatásokkal is rendelkezik, amire akkor igencsak szükségem volt. A menta azonnal megtette a hatását, amint rákentem a lábamra, azonnal felfrissítette a vérkeringésemet, és tényleg sokkal kipihentebbnek éreztem tőle a lábaimait. A lábfejemtől egészen a vádlimig használtam. Tényleg azonnal nagyon kellemes és friss érzetet nyújtott.

Sajnos a bőrpuhító hatása azóta sem nyilvánult meg. Hidratálja a lábakat, de aki azért venné meg, hogy mondjuk felpuhítsa a bőrt a sarkán, annak nem lesz jó. Ellenben a fáradt és elnehezült, valamint visszeres lábaknak egyértelműen a megmentője lehet.

Azóta ha sokat rohangálok napközben, mindig használom este ezt a krémet, ami azonnal segít, hogy regenerálja az elnehezült végtagokat.


A terméket 839 Ft-os áron megrendelheted az Estrea weboldalán, ahol ingyenes személyes átvételre is lehetőség van.

1 megjegyzés

  1. Jól hangzik, pláne az összetétele miatt :) bár én az utóbbi időben univerzálisan az alverde testvaját használom a lábamra is.

    VálaszTörlés