2014/05/14

TESZT - ARTDECO szemhéjalapozó


Nemrégiben egy kedves olvasóm lepett meg egy csomaggal, amiben ez az Artdeco szemhéjbázis is benne lapult. Én előtte hosszú ideig csak az essence I love stage szemhéjalapozót használtam, amit nagyon szerettem, viszont erről a termékről is rengeteg jót hallottam, így nagyon kíváncsi voltam, hogy nekem, hogy fog beválni. Ez az első Artdeco termékem, így emiatt még inkább izgatottabb voltam. Most már több hónapja használom, és szerencsére beváltotta a hozzá fűzött reményeimet.


Ez az Artdeco szemhéjbázis egy igen csak apró, fekete, letisztult dobozocskában van. Nekem a külseje nagyon tetszik, mert borzasztó aranyos a mérete miatt, és jól is néz ki. Amint letekerjük a kupakot, az első dolog, ami feltűnhet, az az illata. Aki azon gondolkozok, hogy megveszi ezt a terméket, az mindenképp szagoljon meg előtte egy tesztert, mert nagyon megosztó illata van. Engem a Max Factor Creme puff púder illatára emlékeztet, amiről tudom, hogy sok ember ki nem állhatja a szaga miatt. Nekem személy szerint tetszik ez is, meg a Creme puff is, így nálam nem okoz gondot. De tényleg elég erős illat, ami sokakat zavarhat, így érdemes megszagolni vásárlás előtt.

A bázis állaga meglehetősen zsíros, így az olajos szemhéjúaknak valószínűleg nem lenne a legjobb választás, viszont nekem nincs ilyen gondom, így ez egyáltalán nem zavar. Elég épphogy csak beleérinteni az ujjunkat, majd így felvinni a szemhéjra. Nagyon pici mennyiség is elég belőle. Apró, ezüst színű csillámok vannak benne, amik még a szemhéjra felvéve is látszódnak. Ezeknek nem igazán értem a szerepüket, hiszen, ha felvisszük rá a festéket úgy is eltűnik.

A zsírosabb állaga miatt tökéletesen beletapad mindenféle szemhéjpúder, nagyon jól előhozza a pigmentáltságukat, sokkal hosszantartóbb lesz vele a smink. Az egyetlen problémám, hogy a krémes állagú szemfestékekkel nem bánik túl jól. A zsíros mivolta miatt nehéz felvinni rá a krémes állagú terméket, mert olyan, mintha "elcsúszna" rajta, így az ilyen kozmetikumoknál nem válik be tökéletesen.

Összességében én nagyon megszerettem a terméket, csak azt bánom, hogy a krémes szemfestékeknél nem működik olyan jól. 5/4.


5 megjegyzés

  1. szia Fruzsi! olyan kérdésem lenne, hogy szerinted mennyivel jobb ez a termék mint az essence colour arts szemhéjbázisa? (ha próbáltad egyáltalán) nem sokszor sminkelek különösebben a szemhéjamra de egy ideje birizgálja már a fantáziámat ez a bázis, csak nem tudom megérné-e a magam fajta "minimálisansminkelek"-nek egy ilyen kiadás, bár az biztos hogy egy életre elég lenne :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Igen, próbáltam azt is, de én a colour arts-ot főként pigmentekhez és csillámok alá szoktam használni. Szerintem az essence azokhoz tökéletes. Az artdeco viszont jobb a "normál" szemhéjpúderek alá. :)

      Törlés
  2. Én is ilyet használok, és nagyon szeretem, csak kicsit nehezebb rajta satírozni, pont amiatt mert beletapadnak a pigmentek...

    VálaszTörlés
  3. Ebből a szemhéjalapozóból létezik illatanyagmentes változat is, szóval aki nehezen barátkozik meg a normál verzió "illatával", az választhatja az előbbit :)
    Nekem zsíros a bőröm és a szemhéjam is olajos, de ez a szemhéjalapozó abszolút tökéletes rá, 8-10 órát simán kibír.

    VálaszTörlés
  4. Hamarosan én is beszerzem, annyi jót olvastam már róla :)

    VálaszTörlés