2014/02/22

TESZT - Born Pretty Store mindentudó paletta



Jobb név híján, mindentudónak neveztem el a mai tesztem főszereplőjét, ugyanis tényleg egy igazi praktikus, sok az egyben palettáról van szó. 10 $-ért rendeltem Born Pretty Store-ról ezt a sok oldalú kis terméket, ami 24 szemhéjfestékkel, 4 rúzzsal, 2 pirosítóval, 1 highlighterrel és 2 szemöldökárnyalóval büszkélkedik. A felhozatal láttán úgy gondoltam adnom kell neki egy esélyt, hiszen mindig jól jön egy ehhez hasonló praktikus darab. Tehát a vásárlásnál a fő indok az volt, hogy legyen egy sokoldalú termékem, ami több különböző dologra is jó. Lássuk, hogyan szuperált.


A küljese nagyon egyszerű, fekete, műanyag borítás, rajta a márkanévvel. Ezen kívül volt még egy ugyanilyen papír doboza is, hogy megvédje a csomagolást. Ennek az alján részletes információt kaphatunk, hogy pontosan miket is tartalmaz a paletta.

A színválasztás a szemhéjfestékeknél nekem nagyon tetszik. A színskála legfontosabb részeit felvonultatja. Bár személy szerint a 3 sárga árnyalatot, inkább valamilyen világos zöld színnel váltottam volna fel, hiszen azok sokkal jobban viselhetőek, és nekem azonnal feltűnt a hiányuk.

Pigmentáltság szempontjából elég árnyalat-függő a dolog, ahogy ezt a lenti képen is látni fogjátok. Az első (rózsaszín) és a harmadik (sárga) oszlop szinte alig látható, viszont a többi árnyalat megfelelően pigmentált, nem porzanak, korrekt az állaguk. A legtöbbnek nagyon szép metálos csillogása is van, ami nekem különösen elnyerte a tetszésemet. Tartósság szempontjából közepesen teljesítettek.




A 4 db rúzs egyértelműen a paletta legnagyobb gyengepontja, gyakorlatilag fölöslegesen foglalják a helyet (inkább belerakhatták volna azokat a zöld színeket.). Konkrétan semmi színt nem lehet belőlük előcsalogatni. Egy kis átlátszó csillogást kölcsönöznek az ajkaknak és ennyi. Alapból sem szeretem az ilyen belenyúlós kivitelezést. Egyrészt nem túl higiénikus, másrészt meg azonnal kezet kell mosni utána (meg előtte is). Pozitívum viszont, hogy nem ragacsosak.

A két szemöldökárnyaló abszolút jó és megbízható. Én a sötétebb árnyalatot szoktam használni egy ferde ecset segítségével. Teljesen megfelelően végzik el a feladatukat és a tartósságuk is jó.

A két pirosító hiperpigmentált, nagyon óvatosan kell velük bánni. Gyakorlatilag elég, ha épphogy beleérintjük az ecset végét a festékbe, és akkor is nagyon finoman szabad csak felvinni, mert könnyen bohócos lehet a végeredmény. Ha némi kis tapasztalattal sikerül eltalálni a megfelelő mennyiséget, akkor viszont nagyon szép végeredményt kaphatunk.

A highlighter számomra a "nem értem" kategória. Gyakorlatilag köze nincs a highlighterhez, hiszen ez egy matt és sárga (!) festék....




Összességében azt tudom elmondani a palettáról, hogy maga az elgondolás jó, a kivitelezés kevésbé. A megjelenése számomra kicsit gagyi, és ahogy a képeken is látszódik, utazás közben is megsérülhetett, hiszen nagyon festékporos.
A szemhéjfestékeknek és a pirosítóknak is megvan a maga előnye és hátránya, de végülis elnyerték a tetszésemet. A szemöldökárnyalók abszolút jók, viszont a 4 rúzs és a highlighter totális érvágás, hiszen azok teljesen feleslegesek, így összességében 5/3-ra értékelném.


ITT találod meg a Born Pretty Store kínálatában!
10 % kedvezményt kaphatsz bármilyen termékre a ZGL91 kóddal!

Nektek mi a véleményetek?

8 megjegyzés

  1. az a pink pirosító *-* eszméletlenül gyönyörű színe van. Akár egy brutálisabb nyári partisminkhez is el tudnám képzelni mint szemhéjpúder :)

    VálaszTörlés
  2. Mesések benne a lilák, és hát az a pink pirosító valami ultrabrutál :)

    VálaszTörlés
  3. A kinézettől eltekintve elég jónak tűnnek a színek!

    VálaszTörlés
  4. "Alapból sem szeretem az ilyen belenyúlós kivitelezést. Egyrészt nem túl higiénikus,"

    Ecsettel belenyúlósra van az tervezve, nem kézre. És úgy már rögtön nincs gond a higiéniával. ;)
    Persze ez nyilván nem változtat azon, hogy nem eléggé pigmentáltak a színek, és így használhatatlanok.
    De 10 dollárért még ez is sok. Más márkából két színt, ha kapsz ennyiért.

    VálaszTörlés
  5. Fruzsi-Fruzsi...nem értem miért kell butának nézni az olvasókat. Tudjuk, hogy tesztelésre kapod, de korrektebb lenne, ha leírnád, mint más bloggerek is - nem pedig hogy "vásároltam"...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Born pretty store-ról valóban szoktam kapni egy bizonyos összegen belül termékeket, de rendszeresen rendelek is, mint például ezt is. :)

      Törlés
    2. PayPal számlát nem kérsz?

      Törlés