2013/12/04

TAG: Mi van a telefonomon?

Image Hosted by ImageShack.us

Mivel engem is érdekelnek az ilyen témájú posztok, már nagyon régóta meg szerettem volna csinálni ezt a Mi van a telefonomon TAG-et. Ezt elsősorban videó formájában láttam a legtöbb helyen, de úgy gondoltam, hogy így a legpraktikusabb, mert jobban látni a neveket meg a kis logókat is. Tehát lényegében a mai poszt arról fog szólni, hogy mik azok az alkalmazások, amiket én legtöbbször használok.

Telefonon is fő a rendszerezettség, így az alkalmazásokat is kategóriák szerint külön mappákban tartom, így sokkal átláthatóbb, és nem kell ezer oldalon végiglapoznom. Lássuk őket!

Image Hosted by ImageShack.us

Fotózás
Minden ami fényképezéssel, és képszerkesztéssel kapcsolatos.
Instagram - Azt hiszem az Instagramot nem kell senkinek se bemutatnom. A kedvenc alkalmazásom, gyakorlatilag nonstop nézegetném. Reggel az első dolgaim között van, hogy végigfussak az új képeken, és este lefekvés előtt is végignézem őket. vfruzsi néven engem is megtaláltok.
Whitagram - Az Instagram egyik gyengesége, hogy csak négyzet alakú képeket lehet feltölteni rá. A whitagram erre nyújt megoldást, melynek segítségével téglalap alakú képeket is fel tudunk rakni.
InstaCollage - Ingyenes, sokszínű kollázs-készítő alkalmazás, természetesen innen is azonnal feltölthetők Instagramra a képeink.
BokehCamFX - Az alkalmazás ikonján látható elmosódott fénypontokat rakhatunk a képeinkre. Az ingyenes verzióban a sima kör és a szívecske alakú érhető el.

Utazás
Google Maps - a legjobb barátom. Néha nagyon elveszett tudok lenni, így mindig jól jön egy kis gyalogos GPS, de autóhoz is használható.
iMenetrend - Naprakész MÁV menetrend, ami azonnal jelzi még az 1 perces késést is.
BpMenetrend - Busz, villamos, troli, HÉV, metró és éjszakai járatok. Minden menetrend egy helyen.

Image Hosted by ImageShack.us

Szociális 
Sync.ME - Egy nagyon hasznos kis alkalmazás, amelynek lényege, hogy egy gyors szinkronizálás révén össze lehet kapcsolni a telefonkönyvben lévő kontaktokat a Facebook ismerőseinkkel, így mindenkinek automatikusan a teljes neve jelenik meg, valamint a hívóazonosító kép mindenkinél a saját FB profilkép lesz.
Barátok - Nyomon követhetjük, hogy éppen hol járnak az ismerőseink. Legtöbbször a barátom lecsekkolására használom... :D
Viber - Nem használom túl gyakran, sőt soha, de ha más keresne, akkor el tud érni ingyenesen.
Foursquare - Vagy valaki imádja, vagy butaságnak tartja. Segítségével becsekkolhatunk azokon a helyeken, ahol éppen járunk, ami azonnal megjelenik ismerőseink telefonján is. A csekkolások után pontok is járnak. 
Pages - Facebook oldalak kezelésére alkalmas.
Poke - A világ egyik legbutább, de annál szórakoztatóbb alkalmazása. Bökéseket lehet küldeni egymásnak, akár képekkel megspékelve. A különlegesség az, hogy a kép csak néhány másodpercig jelenik meg, és nem lehet elmenteni, vagy lefotózni, így küldhetünk bármilyen röhejes, vállalhatatlan fejet. :D

Zene
Shazam - Zene felismerés bárhol, bármikor. Néhány másodperc alapján beazonosítja a szám előadóját és címét. Nagyon hasznos.
SoundCloud - Követhetjük kedvenc előadóink és ismerőseink által feltöltött zenéket, bárhol meghallgathatjuk azokat.

Image Hosted by ImageShack.us

Vásárlás
Vatera - Eladni szoktam, vásárolni nem igazán.
ebay - Azt hiszem nem kell bemutatnom, képes vagyok bármikor rákattanni.
H&M - Naprakész adatbázis az éppen elérhető darabokból pontos árakkal.

Szórakozás
Mozi24Pro - Imádok moziba járni. Ebben az alkalmazásban egyszerre érhető el az összes mozi műsora és minden új film adatlapja.
IMDb - Az előzőekben kifejtett okok miatt az IMDb is gyakran használt alkalmazás. Kritikákat olvasok, előzeteseket nézek rajta.
TV24 - TV műsor
Bloglovin - hogy bárhol olvashassam kedvenc blogjaimat.
9GAG - Instant nevetés. Imádom a cuki cicás GIF-eket.
Pinterest - Főként inspirációs képeket keresek rajta, bár az utóbbi időben ritkábban használom.

Image Hosted by ImageShack.us

Játékok
Monopoly - igazi klasszikus, jó néha elütni vele az időt.
UNO - Ez igazán akkor jó, ha többen játszunk egyszerre.
Tap The Frog - Óriási függőségem volt ez a játék. Életcélomnak tekintettem, hogy minden pályát 5 csillagosra csináljak meg. Aki nem szenved időhiányban azonnal szedje le.
Nuts! - Ügyességi játék. Egy mókussal kell szaladni a fán és felszedni a tallérokat, úgy, hogy az ágaknak ne menjünk neki. Lényegében jobbra-balra kell dőltögetni a telefont.
Fruit Ninja - Kb. 1 éve lehetett, hogy mindenki ezt a játékot nyomta. Én is nagy függő voltam, brutális rekordokkal. 
Re-Volt - Gyermekkorom kedvenc számítógépes autós játéka.
Candy Crush - Ez nincs ebben a mappában, mivel kitüntetett helyen, külön a főoldalon foglal helyet. Jelenlegi függőségem.

Eszközök
Hölgynaptár - Ha szedsz gyógyszert, minden nap a megadott időponton jelez, addig amíg be nem vetted a, és egy naptárban automatikusan vezeti a ciklusodat is.
iBooks - Itt nem látható, elfelejtettem róla képet csinálni. Az utóbbi időben nagy kedvencem. Bármilyen könyved leszedhetünk rá. Legutóbb a Great Gatsby-t olvastam rajta. Buszon, vonaton különösen jól jön.
BBC - Hogy képben legyen mi történik a világban.


Nektek mik a kedvenc alkalmazásaitok?

3 megjegyzés

  1. Na most már alkalmazással nekem is több lett a telefonomban, jó ötleteket adtál! :) A játékok nálam is hasonlóak! ;)

    www.stylelounge.me

    VálaszTörlés
  2. Fruzsi, mindezeket iPhone 4-ed használod? Nem merül le 1 nap alatt?

    VálaszTörlés