2012/11/16

Arcápolás - ahogyan én csinálom

Image Hosted by ImageShack.us

Sziasztok! A mai bejegyzésben megmutatom nektek mindazokat a termékeket amiket én rendszeresen használok az arcápolási rutinomban. A következőkben felsorolt dolgokat bátran ajánlom mindenkinek, mert nekem mindegyik nagyon bevált. Ettől függetlenül biztos lesz olyan, aki már próbálta valamelyiket, és nincs úgy megelégedve mint én. Minden embernek más a bőre, másként reagál az adott termékre, de én ezeket bátran ajánlom.
Nekem normál bőröm van, nem igazán zsíros, sem száraz és különösen nem is problémás, így nem biztos, hogy ezek a terméket a nagyon szélsőséges problémákra is megoldást nyújtanak. Persze nálam is van olyan, hogy szó szerint "rossz bőrben vagyok". Az átkozott pattik néha az én életemet is megkeserítik.

Image Hosted by ImageShack.us

Elsőként nézzük az arctisztítást, ami elengedhetetlen lépése az arcápolásnak. Különös figyelmet kell fordítani a smink eltávolítására. Soha, semmi esetre sem szabad lefeküdni sminkben, vagy bármiféle sminkmaradványban, legyünk bármilyen fáradtak is. Én ehhez az Olay essentials vízálló szemfestéklemosót használom. Bár a terméken az van feltüntetve, hogy színezék - és illatanyagmentes, mégis elég erős, számomra kicsit maró illata van, viszont tökéletesen és nagyon könnyedén távolítja el akár a  legnehezebben eltüntethető vízálló spirált, tust. Ebben szerintem tényleg verhetetlen. Az illata leginkább felvitlekor érződik, utána már nem. Ami miatt még szintén nagyon szeretem, az az, hogy nem hagy fényes, zsíros érzetet az arcomon, ehelyett ápolja is a bőrt, hiszen hidratálóvanl van kiegészítve.
Minden este használom még az Olay essentials arctisztító és kondicionáló tejet, amely uborka és aloe vera kivonatot tartalmaz. Nagyon könnyed állaga van, valahol a krémes és tejes között. Nagyon kicsi mennyiséget használok, amivel az egész arcomat megmosom. Ez eltávolítja a szennyeződéseket és azonnal felfrissít, utána viszont elengedhetetlen a hidratálókrém használata, ugyanis érezhetően erre "éhezik" az arcom. :D Ezt nem tudom jól elmagyarázni, de vannak olyan termékek, amelyektől elkap ez az érzés.
Hetente 1-2x használom még az essence My skin lime-os, uborkás arctisztító zselét, ami szintén azonnali frissességet okoz. Nagyon szeretem az uborkát az arcápolásnál, mert megnyugtatja a bőrömet, és az illata is nagyon kellemes. Ezt nyugodtam lehet napi rendszerességel használni.

Image Hosted by ImageShack.us

Bőröm hidratálásához három különböző krémet használok. Az essence my skin normál/száraz bőrre kifejlesztett krémét általában nyáron szoktam használni, mert ennek nagyon-nagyon könnyed a formulája. Ilyenkor a bőröm kissé hajlamos a zsírosodásra, de ez a krém teljesen kiegenysúlyozza.
Az essence my skin intenzív ápoló hidratálóját leginkább télen, illetve hidegebb időben használom, amikor a bőr könnyen kiszárad a hidegtől. Ezt leginkább éjszaka szoktam használni. Egyébként mindkét essence krémet egyaránt lehet használni reggel, és este is.
Kevés olyan reggel van viszont, amikor nem használnám az Olay complete care hidratáló krémet, amely különös kényeztetést nyújt az érzékeny bőrnek. Nem tudom megmagyarázni, hogy hogyan, de olyan mintha kiegyensúlyozná a bőrömet, vagyis nincs olyan rész, ami olyan mintha picit szárazabb, vagy kicsi zsírosabb lenne. Amit még nagyon szeretek benne, hogy az egész arcomra elég egy borsószemnél kisebb mennyiség is. 15 faktoros fényvédőt, B3, B5 és E vitamint is tartalmaz.

Image Hosted by ImageShack.us

Amikor előjönnek azok a bizonyos pattanások két termék van a segítségemre. A Clean & Clear quick clear kezelő gél és az Oriflame pure nature teafás, rozmaringos tisztítója. Amikor egyik napról a másikra hirtelen megjelenik egy már begyulladt pattanás, akkor a Clean&Clear gélt használom. Legújabb kedvencem az Oriflame pure nature ecsetelő. A rozmaringnak és a teafának is egyaránt gyulladáscsökkentő, és szárító hatása van, amivel viszonylag könnyedén meg lehet szabadulni a problémáktól. Egy használat után persze nem. De már másnap látványosan halványabbá és kisebbé válnak a pattanások. Nekem ez az eddig legjobban bevált termék!

Használom még továbbá az Oriflame essentials szemkörnyékápoló zseléjét, de erről már volt szó egy videóban. Nagyon kedvencem még a Mirtill krém is, ami azt hiszem egy külön bejegyzést érdemel.

Én ezeket a termékeket használom rendszeresen az arcbőröm ápolására. Remélem sikerült valakinek jó tippet adnom.Nektek mik a kedvenceitek?



5 megjegyzés

  1. Én is most rendeltem meg az Oriflame pattanáskezelőt, remélem nekem is beválik majd. :)

    http://lovely-little-princess.blogspot.hu/

    VálaszTörlés
  2. Fruzsi, ezeket az Olay termékeket hol szerzed be? Köszi előre is :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én még a primőr bloggertalin kaptam őket, de ha jól tudom a Müllerben be tudod őket szerezni (:

      Törlés
  3. Nekem most a Himalaya Herbals termékek lettek nagy kedvenceim! :)

    VálaszTörlés
  4. Ilcsi, Khadi termékeket használok, illetve hidratálásra feketeköménymag olajat.

    VálaszTörlés