2012/10/25

TESZT: essence peel off alaplak & NOTD


Sziasztok! Szerintem nem vagyok egyedül, ha azt mondom, hogy imádom a csillámos, konfettis lakkokat. Csodásan festenek a körmöm, de az eltávolításuk egyszerűen valami katasztrófa. Valamikor órákba tellik, hogy minden egyes kicsi ( és kevésbé kicsi ) csillámtól megszabaduljak. Nem elég, hogy ez borzasztó unalmas, de rengeteg körömlakklemosót is elfogyaszt, ami nem a legegészségesebb a körmeink szempontjából. Mindezek tudatában borzasztóan megörültem az essence peel off, azaz lehúzható alaplakkjának, amivel lemosó nélkül változtathajuk meg a körmeink színét, hiszen nem kell mást tennünk, mint lehúzni az alaplakkot, vele együtt a felette lévőt is. Lássuk bevált-e:


749 Ft-os ajánlott fogyasztói áron lehet megvásárolni a drogériákban ezt a 10 ml-s alaplakkot. Az essence így ír róla: ,, ... Hogy eltávolítsd a lakkot nem kell mást tenned, mint lehúzni. Utána viheted is fel az új peel off alapréteget és a következő színt. ... "
Ez teljesen álomszerűnek hangzik számomra, ki ne vágyna egy ilyen csodás "találmányra". Ennek örömére előszedtem a kedvenc csillámos lakkomat, az essence colour & go blue addicted árnyalatát (még a régi típusból). Odavagyok ezért a színért, de egyszerűen valami kínszenvedés a leszedése, ezért bíztam benne, hogy ez az új alaplakk megment, és végre használhatom.



Elsőként tehát lealapoztam a körmeimet ezzel az alaplakkal. Tejfehér réteget képez a körmön (engem egyébként teljesen dekupázs ragasztóra emlékeztet, színben, állagban, szagban egyaránt ). Ezután meg kell várni, hogy megszáradjon ( ez kb. 10 perc ). Addigra teljesen áttetszővé válik a lakk. Miután teljesen eltűnt fel lehet vinni a színt. Én a blue addicted-et 3 rétegben vittem fel. 3 óráig kerülni kell a meleg vízzel való érintkezést.


5 nap után elérkezettnek láttam az időt, hogy végre valahára kipróbáljam az eltávolítást. Megjegyzem egész héten hatalmas volt a kísértés, hogy valamelyik körmömről elkezdjem lehúzni, de sikerült várnom. A konklúzióm? Sajnos az, hogy semmit nem használ. Egyik körmömről sem tudtam egy picit is lehúzni, max lekaparni lehet, az megy ugye alaplakk nélkül is megy. Ha valakinek ez bevált, és valamit én csinálok rosszul, az írja meg, mert most nagyon csalódott vagyok. Így most már tényleg olyan érzésem van, mint ha csak simán dekupázs ragasztóval kenegettem volna a körmömet. Nagyon szomorú vagyok emiatt. Ez tényleg egy olyan termék, amivel szemben nagy elvásáraim voltak, de sajnos nem valósultak meg.

Nektek mik a tapasztalaitok? Próbáltátok már?

15 megjegyzés

  1. Én a ready for boarding trendkiadásos lehúzható alaplakkot próbáltam.
    Vastagabb rétegben próbáld, vagy inkább 2 vékony rétegben, így már tuti le tudod húzni ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Direkt vastagan kentem.. :S lehet, hogy a ready for boarding más, mert többen írták arra, hogy műküdik

      Törlés
  2. nekem megvan ès simàn lehuztam.èn nekem nagyon bevàlt.de hogy mit nem csinàltàl jol-nem tudom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És neked is ez van, vagy a Ready for boarding trendkiadásos?

      Törlés
    2. Ez van Áginak is (ha nem nézne vissza)

      Törlés
    3. Akkor csak van valami különbség..

      Törlés
  3. Több rétegbe kend és le lehet húzni! :)

    VálaszTörlés
  4. Kicsit áztasd be a kezeidet és úgy sokkal könnyebb, és én is javaslom a vastagabb alapréteget :) egyébként nekem nem bírja 5 napig, 2-3 nap után felválik, van hogy lepottyan egy-egy körmöm :D

    VálaszTörlés
  5. nekem sem működik nyugi.. és nem értem miért dicséri mindenki ennyire, pedig én is próbáltam többféleképpen. :( vakargatni pedig e nélkül is letudom.

    VálaszTörlés
  6. Nekem 2 nap után magától leválik, de legábbis nagyon könnyen lejön. Mondjuk nekem a Ready for boarding limtált kiadásából való van meg (nem tudom, van-e köztük külömbség)

    VálaszTörlés
  7. Nekem is a ready for boarding-os lehúzható alaplakk van meg, szépen le lehet húzni, de 2 napnál tovább eddig semmilyen körömlakk nem bírta. :/ Azért még próbálkozom, hátha rájövök mi a titka. :)

    VálaszTörlés
  8. Nekem is a RFB van meg és azzal semmi baj, nekem még tovább is tartott a lakk mert nem lepattogzott hanem jobban beletabadt (?) nemtudom :D

    VálaszTörlés
  9. Szia!:)
    Nekem is megvan ez a lakk és én úgy csináltam hogy lekentem a natúr körmeim fedőlakkal, majd 3 réteg a csillámos lakkból majd még egy réteg fedőlakk rá. És így nekem egy az egybe egy húzással lejött a körmömről a lakk. De ha nem sikerül, akkor áztasd előtte pár percre jó meleg vízbe és utána már működnie kell. :)

    VálaszTörlés
  10. Nekem ha akármit kenek akármilyen lakk alá ,pár nap után úgy le tudom húzni mint 1 matricát :D

    VálaszTörlés
  11. nekem működött a lehúzós lakk

    VálaszTörlés