2016/11/29

HIV és AIDS - Mik a tények?A világon 35 millió HIV fertőzött él, azonban több mint 50%-uk nem tudja, hogy beteg. Aggasztó ez a számadat, nem igaz? A HIV a legtöbb halálos áldozatot követelő nemi úton is terjedő betegség, ami óvszer használattal jelentősen csökkenthető lenne.
Számos téves hiedelem veszi körül ezt a betegséget, nézzük meg a legfontosabb tényeket:
- A HIV a Human Immunodeficiency Virus kifejezés rövidítése, ami Emberi Immunhiány(t okozó) Vírust jelent.
- Az AIDS rövidítés az Acquired Immune Deficiency Syndrome kifejezésből ered, amit magyarul Szerzett Immunhiányos Tünetegyüttesnek hívnak. A HIV fertőzés váltja ki.
- A HIV csak bizonyos testnedvekkel, szex és vér-vér érintkezés útján terjed.
- Tehát NEM terjed hétköznapi érintkezés során, például nem kaphatod el kézfogás, közös WC használat során, vagy például akkor sem, ha egy mendencében fürdesz egy HIV-fertőzöttel. Ezekkel azért nagyon fontos tisztában lenni, mert sok HIV-fertőzött a társadalomból kirekesztve él az emberi előítéletek miatt.
- A fertőzés hatására a HIV legyengíti az immunrendszert, melynek következtében a szervezet nem tud védekezni további fertőzésekkel szemben.
- Minden évben milliók veszítik életüket AIDS-ben, így fontos, hogy ne menjünk el csukott szemmel a betegség mellett.


Legyél felelős,  és védekezz a pároddal!Tudj meg róla még többet: http://www.durex.hu/rajtadvanakkorrajta/


December 1. a HIV Világnapja, ne feledkezz meg róla, és tedd ki te is az esernyős emoji-t esőcseppekkel, amely a Durex nem hivatalos emotikonja a biztonságos szex nevében! 

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ne maradj le!

Írd be az email címed, ha értesülni szeretnél a legújabb posztokról! :)

Follow by Email