2016/07/08

FOTD - Cappuccino Nudes - Max Factor paletta


A nude árnyalatú paletták mindig nagyon praktikusak, hiszen egyaránt használhatjuk őket nappali és éjszakai smink elkészítéséhez is, a végeredmény mindig valami klasszikus és időtálló lesz. Ezekkel a színekkel egyszerűen nem lehet mellélőni, és mindenkihez passzolnak. Ezúttal a Max Factor Masterpiece szemhéjfesték palettáját teszteltem, amihez mutatok két sminket is.

Tudjátok rólam, hogy szinte gyűjtőnek számítok, ami a barnás színekből álló palettákat illeti, így amikor megláttam a Max Factor újdonságát, a szívem nagyot dobbant, és már alig vártam, hogy kipróbálhassam. Én imádom az ilyen árnyalatú termékeket, hiszen nagyon praktikusan használhatóak, legyen szó egy visszafogott, nappali vagy épp egy bulizósabb, akár alkalmi sminkről. 

Ebben a palettában nagyon tetszik, hogy egyaránt található benne matt és fényes árnyalat is, így még jobban variálható lesz. A fekete árnyalatnak külön megörültem, mert úgy érzem, hogy ez egy olyan szín, amit a legtöbb márka vagy kifelejt, vagy szándékosan mellőz, pedig elengedhetetlen.

A színek pigmentáltsága közepes erősségű, szemhéjbázist mindenképp érdemes használni alájuk. Ami számomra kicsit zavaró volt, hogy a festékek eléggé porzanak, különösen a csillámos változatok. A tartóssággal nálam nem volt gond. Praktikus termék, ami nagyszerű alapdarab lehet.



A Max Factor szempillaspirálok nálam mindig is nagy kedvencnek számítottak, a MasterpieceMax pedig egy különösen kedvelt változat nálam. (Még az ősidőkben készült is nálam egy összehasonlító teszt néhány MF spirálról ITT.) Ezt azért szerettem, és szeretem most is különösen, mert nagyon szépen hosszítja és dúsítja a pillákat, anélkül, hogy kicsit is csomós lenne a végeredmény. A kefe kialakítása nagyon praktikus. Nem vesz fel egyszerre sok festéket, és az apró szálakat is könnyen elérem vele.

A Masterpiece High Precision szemhéjtus fejének kialakítása elsőre nagyon meglepett, ugyanis a hegyes végekhez vagyok szokva, vagy legalábbis az éles szélekhez, míg ez lapos, lekerekített fejjel rendelkezik. Emiatt elsőre kicsit nehézkes volt a használata, de néhány alkalom után abszolút hozzá lehet szokni, és könnyedén variálhatjuk a tusvonalunk vastagságát. A színe nagyon szép, intenzív fekete, így jól kiemeli a tekintetet.


Ami a nappali sminket illeti, én egyértelműen a természetesség híve vagyok. A napi sminkem max. 10 percben kivitelezhető, és azt hiszem a rohanós hétköznapok nem is igényelnek nagyon többet. Ilyenkor igyekszem arra koncentrálni, hogy a bőröm minél egyenletesebb legyen, és a sminkem többi részével csak megpróbálom visszafogottan kiemelni az arcomat. Na persze, amiről ilyenkor sem mondok le, az egy cicás tusvonal, hiszen gyorsan megvan, és látványosan szebbé varázsolja a tekintetet.

A szemsminkhez a palettából a 2. árnyalatot használtam elsőként, ami egy visszafogott bőrszín. Ez csak szép egyenletessé teszi a szemhéjat. Ezután a mélyítővonalba a 4. árnyalatot vittem fel, ami a tökéletes matt szín, hogy egy kicsit mélyítsük a tekintetünk. Ez a színpárosítás nálam igazi klasszikusnak számít. A számon is 


Ez volt az arcomon:
Vichy Teint Ideal alapozó
Max Factor Flawless Perfection pirosító - Naturelle (már nem kapható)
Freedom Makeup Szemöldökárnyaló
Max Factor Masterpiece Nude paletta - 01 Cappuccino nudes
Max Factor MasterpieceMax szempillaspirál
Max Factor Masterpiece High Precision szemhéjtus
Avon Luxe rúzs - Spotlight coral
Pupa Balmy Oil ajakolaj


Az éjszakai változatnál előkerülhetnek a kicsit sötétebb árnyalatok. Mivel ilyenkor alapvetően inkább szájhangsúlyos sminket szoktam viselni, a szemet bár erősítem, igyekszem nem túlzásba esni vele. A szem középső területére egy fényes árnyalat kerül, míg a külső szemzugba és a mélyítővonalba a két sötétbarna árnyalat kombinációját használtam egy enyhén cicás kialakításban. Hogy intenzívebb legyen a tekintetem, az alsó vízvonalamat fekete szemceruzával emeltem ki. A számra egy élénk árnyalat került, és bár mostanában kifejezetten matt ajak párti vagyok, ennél a sminknél mégis megtetszett ez a kicsit fényesebb finish.


Ez volt az arcomon:
Vichy Teint Ideal alapozó
Max Factor Creme Puff pirosító - Gorgeous berries
Freedom Makeup Szemöldökárnyaló
Max Factor Masterpiece Nude paletta - 01 Cappuccino nudes
Max Factor MasterpieceMax szempillaspirál
Max Factor Masterpiece High Precision szemhéjtus
Chanel Rouge Coco rúzs

Hogy tetszik nektek ez a nude paletta?

2 megjegyzés

  1. Szép. Nekem tetszik, bár egy kicsit egyhangúnak találom, de az tetszik benne, hogy hideg tónusú barnák vannak benne( legalább is a kép alapján) ami nagyon jó, mert nekem ezek a kedvenceim.😊

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű vagy mint mindig.... :)

    VálaszTörlés