2016/05/18

Harcban a pattanásokkal - La Roche-Posay Effaclar termékek


Aki már jó ideje követ, emlékezhet arra, hogy már régóta áradozom a La Roche-Posay Effaclar termékekről, ugyanis a korábban pattanásos bőrömmel teljesen csodát tettek ezek a készítmények. Le kell szögezni, hogy abból a szempontból szerencsés voltam, hogy soha nem szenvedtem egész arcot beborító pattanásoktól, hanem nálam inkább mindig 2-3 pattanás jelentkezett egyszerre, na de azok a nagyon agresszív, maguk utó hónapokig foltot hagyó fajtából voltak. Szerencsére a LRP termékek velük is elbántak.

Amióta nálunk is elterjedtek, előszeretettel használok micellás vizet az arctisztításom során, mert nagyon alaposak, és borzasztó gyorsan lehet velük haladni. Az esti arctisztítás során nálam mindig elsődleges, hogy legyen olyan termék a fürdőszobám polcán, amivel könnyen és hatékonyan eltávolíthatom a sminket és a szennyeződéseket az arcomról, akkor is, ha már nagyon fáradt vagyok. A La Roche Posay Effaclar micellás víz kifejezetten a zsíros és érzékeny bőrre van kitalálva, így egyszerre bánik nagyon gyengéden a bőrömmel, de közben tökéletesen működik a smink eltávolításánál is. A szemkörnyéken is bátran használható, mert nem okoz semmilyen irritációt. Rendkívül bőrbarát, ugyanis szappan-, alkohol, színezőanyag- és parabenmentes.


A termék, amit ha lehetne, kötelezővé tennék minden pattanásokra hajlamos bőrű számára, az egyértelműen a La Roche-Posay Effaclar Duo+ arckrém lenne, ugyanis nekem csodát tett a bőrömmel. Elsőként csak elkezdte csökkenteni a pattanásaim számát, majd szépen lassan elértem arra a pontra, hogy csak akkor jött ki rajtam egy újabb rondaság, amikor csokit ettem, vagy a hónapnak abban a bizonyos szakaszában jártam. Nem hiába a pontos elnevezése "korrekciós bőrmegújító bőrápoló problémás arcbőrre az akné utáni foltok ellen", ugyanis tényleg nagyon hatásos a pattanások után megmaradó foltok eltüntetésében. Nekem akár hónapokig is lehetett látni némelyik pattanás után egy piros foltot az arcomon, de az ilyen hegek elhalványításában, majd teljes eltüntetésében is nagyszerűen szolgált. Elég belőle csak egy icipici mennyiség az egész arcra. Nekem ez a 40 ml-s kiszerelés hónapokig kitartott, pedig reggel és este is használtam napi szinten. Nagyon jól mattítja az arcbőrt, így a zsíros bőr ápolására is tökéletes.

Elégedett használóként a La Roche-Posay csatornáján is beszámoltam már a tapasztalaimról:

 

A Facebook oldalamon La Roche-Posay Effaclar termékcsaládot nyerhetsz! A jelentkezéshez kattints IDE!

Nektek mi vált be legjobban a pattanások ellen?

4 megjegyzés

  1. Lekopogom, én most a tini korban olyan bőrnek örvendhetek, hogy ritka ha kijönnek rajtam a pattanások. De persze nekem sincsen makulátlan arcom -pedig milyen jó lenne :D - és ha előjönnek a pattik akkor nekem is hihetetlen sokáig maradnak meg utánuk a hegek. Most jelenleg azon vagyok a Garnier Pure active exfobrusher termékével, hogy eltüntessem ezeket is. :) Nagyon hasznos bejegyzés volt Fruzsi! :)

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Hol lehet ezeket beszerezni?
    Köszi a választ!

    VálaszTörlés