2016/04/20

Az óvszer az öntudatosságot jelenti


Bár a médiából mindenhonnan ömlik ránk a szexualitás, a szex mégis egy olyan téma, amit úgy kerülgetünk, mint a forró kását. Nekem is nehezebb beszélnem róla, pedig kell! A következő hónapokban több irányból is megközelítjük majd a dolgot, ugyanis a Durex edukációs kampányának egyik nagykövete lettem, mert nagyon fontosnak tartom, hogy beszéljünk a dologról.

Tudom, hogy sok fiatal van köztetek, aki most kezd közelebb kerülni a témához, ezért már itt ki kell emelnem, hogy bár a filmekből, úgy tűnhet, hogy a szex csak buli, és egy jó szórakozás, valójában komoly dolog, ami annál komolyabb következményekkel járhat. Nem akarok "papolósnak" tűnni, de higgyétek el, nem hiába mondják a szülők, hogy várj a dologgal, és csak akkor dönts a szex mellett, ha 100 %-ig biztos vagy a párodban. És itt jön szóba a védekezés! 

Ne félj felszólítani a partnered arra, hogy használjatok óvszert! Ez a dolog nem ciki, sőt, ahogyan a cím is mondja, az óvszer öntudatosságot jelent, így igenis állj ki mellette, mert ezzel magad mellett állsz ki! Ha ezt nem érzed fontosnak, vagy kellemetlennek tartod felhozni a párod előtt, akkor még várj az együttléttel!Nézzétek meg ezt a videót, amiből kiderül, hogy mit gondolnak a fiúk, és mit a lányok az óvszer használatról!

Tudj meg róla  még többet:
http://www.durex.hu/rajtadvanakkorrajta/

Mi a véleményetek a témáról? Volt már, hogy kellemetlen helyzetbe kerültél emiatt? Kellett már nemet mondanod a partnerednek, mert nem volt felkészülve?

(Tudom, hogy nem szívesen beszélsz ilyen témáról, de itt akár név nélkül is nyugodtan megteheted. Ha kérdésed van, arra is szívesen válaszolok, akár emailben is!)

9 megjegyzés

 1. Szerintem ez a téma olyan amiről nem ciki beszélni. A párunkkal feltétlen le kell tisztázni ezt a dolgot hogy később semmiképp se legyen belőle félreértés.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Teljesen igazad van! Tökéletesen egyetértek veled.

   Törlés
 2. Én még az első alkalom elött eldöntöttem, hogy nem fogok felelőtlenül szexelni. Szerencsére a párom is elég öntudatos és érett, így nem is volt kérdés, hogy használunk óvszert.

  VálaszTörlés
 3. Mindenképpen csak azzal fogom csinálni akivel majd össze is házasodom!

  VálaszTörlés
 4. Fontos a védekezés, főleg ha valaki gyakran váltogatja a partnereit. A barátommal először mi is óvszert használtunk, de már 4 éve együtt vagyunk és azóta fogamzásgátlóra váltottam.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az óvszer nem csak a védekezésre való, fontos szerepet játszik a nemi betegségek ellen és
   azokat fogamzásgátlóval nem lehet elkerülni. Ha elkapsz egy fertőzést vagy akár a
   partnered, az a legrosszabb esetben halállal is végződhet. Ezzel a kommenttel csak
   szerettem volna segíteni. :)

   Törlés
 5. Fruzsi, szerintem nagyon fontos kiemelni, hogy nem nyújt 100%-os védelmet semelyik védekezési módszer sem. Az óvszernek két előnye van: a hormonmentesség és a nemi betegségek elleni védelem. Azonban nagyon magas az óvszer melletti teherbeesés aránya a hormontartalmú módszerekkel összehasonlítva, így hosszú távon (tehát tartós, monogám kapcsolatban élőknek) nem javasolnám ezt a fajta védekezést senkinek sem.
  Szerintem nagyon merész dolog volt Tőled, hogy elvállaltad ezt a felkérést, ehhez és további munkáidhoz is sok sikert kívánok!

  VálaszTörlés
 6. Kedves! Névtelen4/21/2016 6:41 de.

  Ha komoly kapcsolatban vannak, és hűségesek egymáshoz, mégis honnan kaphatnának el fertőzést, ami halálos is lehet? Ha meg esetleg ki is jön rajtuk valami, akkor annyi esze csak van mindenkinek, hogy míg ki nem kezelték magukat, addig nem bújnak ágyba.. Ez egyértelmű.
  Kapcsolat elején mi is óvszert használtunk a párjaimmal, de később áttértünk a tablettára. Jelenlegi barátommal is tablettázom.
  Hosszú távú kapcsolatnál, ha már komolyabbra fordulnak a dolgok, szerintem simán át lehet térni a fogamzásgátlóra. Mindenkinek kényelmesebb, na meg gazdaságosabb is. Elhízni pedig nem lehet tőle! :)
  Alkalmi kapcsolatnál (és mint mondtam, kapcsolat elején) viszont mindenképp óvszerrel kell védekezni!

  VálaszTörlés
 7. Juuuuuj, koszi Fruzsi ezt a csodas posztot! Nagyon sokat segitett nekem! Eddig mindig feltem szolni a paromnak, de most te erot adtal nekem!
  Koszonom!!!!

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ne maradj le!

Írd be az email címed, ha értesülni szeretnél a legújabb posztokról! :)

Follow by Email