2015/10/08

Így rendszerezd az íróasztalod!


Mondták már rám, hogy rendmániás vagyok, azt is, hogy OCD-s, az viszont egész biztosan igaz, hogy kicsit megrögzötten szeretek rendszerezni és rendezgetni. Ez különösen igaz a munkaterületre, ahol a sulis, blogolással kapcsolatos dolgaimat végzem, teendőimet vezetem. Az a fajta ember vagyok, aki még egy to do listához is képes to do listát írni, de nekem ezek az apró dolgok nagyon sokat segítenek abban, hogy mindig be tudjam tartani a határidőket, és ne havazzon el semmi. Íme a kedvenc tippjeim!

1. Vezess naptárat!
A határidők az életünk minden területét körbeveszik. Gondolj csak a befizetendő csekkekre, a beandandókra, munkahelyi ügyekre. Aztán pedig ott vannak a születésnapok, családi látogatások, fontos ünnepek. Érdemes ezeket már jó előre észben tartani, hogy ne csússzunk le semmiről, és ne szervezzünk több programot egymás hátára. Mindenképp legyen egy naptárad, ami jól szem előtt van, és egy pillantással fel tudod mérni, hogy mikor mennyi szabadidőd van. Így könnyebben tudsz előre tervezni, hogy mikor melyik feladattal érdemes foglalkozni. Falinaptár, határidőnapló, lapozós asztali, a lényeg, hogy legyen egy, amit szorgalmasan vezetsz is.


2. Rendszerezd a kábeleket!
Nincs is csúnyább látvány az össze-vissza lógó, begumbacolódó kábeleknél, amik mindig kéz alatt vannak, aztán amikor tényleg szükség lenne rájuk, a szekrények mögül vagy az asztal alól kell előbányászni őket. Rendben tartásukra szuper praktikus megoldás az asztalhoz fogott iratkapocs, ami nagyon jól megtartja őket.


3. Iratok téma szerint
Ha sok papírral dolgozunk, ami különböző munkákhoz, tantárgyakhoz kapcsolódik, akkor mindenképp válogassuk őket téma szerint, és ez alapján tároljuk. Ha a napi feladatok részeként sokat nyúlnál utánuk, akkor felesleges a fiók mélyére ásni őket, ehelyett tárold őket a falon iratrendszerező mappákban.



4. Helybővítés
Ha az íróasztalod kicsi felszínét inkább írásra használnád, de nem tudod hová tenni az íróeszközeidet, és még egy kis dekorációra is vágysz, ezzel a szuper módszerrel extra tárolókat kapcsolhatsz az asztalodhoz, így nem kell lemondanod semmiről. Jól néz ki, és még praktikus is.


5. Íróasztal rendszerező
Amikor a barátom íróasztalára ránézek, pont ugyanezeket a dolgokat látom rajta, azzal a különbséggel, hogy minden rendszertelenül úszik a billentyűzet és a monitor között. Mennyivel jobb ez az íróasztal rendszerező, ami összegyűjti minden gyakran használt apróságunkat, méghozzá elég stílusosan.
(Hasonló ITT és ITT)



6. Csetresztartó
Ha belenyúlsz a fiókodba, biztosan te is találsz az alján olyan apróságokat, amiknek nincs igazán jó tárolójuk, de gyakran használod őket. Aztán persze mivel kicsik, amikor tényleg szükség lenne rájuk, sosincsenek meg. Nos, gondoltál már arra, hogy jégkocka tálcában tárold őket? Nem! Pedig kellett volna! ;)




Végül néhány kedvencem a csodás ebayről:


Papír asztal rendszerező - 500 Ft - ITT




Irattartó box - 330 Ft - ITT


Naptár falmatrica (krétával kitölthető) - 760 Ft - ITT


Bárányos asztali naptár - 1800 Ft - ITT


6 megjegyzés

  1. Olyan falra szerelhető irattartókat hol lehet kapni?

    Én pont az ellentéted vagyok, sokszor van káosz körülöttem -a zseni átlátja a kupit-effektus- de viszont szeretek molyolni rendrakás közben minden bizbasszal :)

    VálaszTörlés
  2. nekem nagyon tetszenek ezek az ötletek

    VálaszTörlés
  3. nekem szokott rend és kupi is de ezek az ötletek nagyon jók

    VálaszTörlés
  4. nekem is szokott mind a kettő és ezek az ötletek nagyon jó

    VálaszTörlés
  5. Wishről is meglehet rendelni ezeket cagy csak ebayről??

    VálaszTörlés