2015/10/07

5 Őszi sminktipp


Az évszakok váltakozásánál a ruhatárunk frissítése mellett, érdemes a megszokott sminkünkön is változtatni egy kicsit. Az ősz ilyen szempontból talán a kedvencem. Nem elég, hogy előkerülnek a vastag, kötött pulcsik, és az óriási kendők, de a sminkben is lehet kísérletezni kicsit merészebb árnyalatokkal. Ez az én 5 kedvenc őszi sminktrendem.


1. Sötét ajkak
Az ősz beköszöntével egész biztosan mindenkinél előkerülnek a sötétebb árnyalatú rúzsok. Ha még nem tetted, mindenképp érdemes kipróbálni ezt a trendet. Először kicsit furának tűnhet, és kell néhány alkalom, amíg hozzászoksz ehhez a feltűnő viselethez magadon, de bármilyen egyszerű megjelenést feldob, és azonnal őszi hangulatba öltöztet. Bordó, szilva, sötét lila, vagy ha igazán bevállalós vagy, kipróbálhatod akár a feketét is!



2. Arany szemsmink
Létezik egy íratlan szabály (amit már biztos sok sminkes könyvben leírtak), miszerint ha feltűnő rúzst viselsz, akkor szavazz inkább a minimál szemsminkre. Nos, az év 90 %-ban én tartom is magamat ehhez a mondáshoz, de a mélybordó ajkak szinte kiáltanak az arany színű szemhéjpúderért. Persze nem kell túl hangsúlyosan használni, elég ha a szokásos visszafogott, bézs árnyalatokkal kombinálod, de ez a kis plusz egészen biztosan felteszi az i-re a pontot. Elég csak megnézni Zoella őszi videót, ő tökéletesen viseli ezt a kombinációt.



3. Szélcsípte orcák
Egy smink akkor jó, amikor szépen kiemeli a természetes adottságainkat. A romantikus, rózsás hatású pirosító szerintem mindenkinek jól áll. Az ősz beköszöntével érdemes kísérletezgetni az árnyalatokkal, egészen addig, amíg meg nem találjuk azt a színt, ami a tökéletes szélcsípte hatást eredményezi. Ad valami különleges bájt és törékenységet, ami nagyon jól kiemeli a nőiességet.


4. Még mindig menő a marsala!
Igaz már az év vége felé közeledünk, de 2015 hivatalos színe még mindig dübörög. Sőt, én most különösen szívesen nyúlok az ilyen színű sminktermékek után, legyen szó körömlakkról, rúzsról vagy akár szemhéjpúderről. Ez a különleges, tompa bordó árnyalat visszafogottan vonzza magára a tekintetet, egészen biztosan nem lehet vele mellélőni.


5. Sötét körmök
Míg nyáron hódítottak a pasztell árnyalatok, egyre inkább a sötét, telt színek kerülnek előtérbe. Amikor megérkezik a hidegebb idő, és egyre több hosszú ujjú felsőt viselünk, sokkal inkább hangsúlyosabbá válik a kézfejünk, így egy szépen elkészített manikűr ilyenkor talán fontosabb mint máskor, legalábbis én így érzem magamon. :)



Nektek mik a kedvenc őszi smink trendeitek?

3 megjegyzés