2014/12/29

Hónap kedvencei - December 2014


Már idejét sem tudom, mikor írtam utoljára hónap kedvencei bejegyzést. Azt hiszem olyan egy éve már minden hónap végén videó formájában szoktam bemutatni a számomra legjobban bevált termékeket. Viszont a mostani hónap végén az egész éves kedvenceimet fogom összefoglalni egy videóban, így most rendhagyó, írásos változatot hoztam nektek. Szinte nosztalgikus érzéseim vannak. Rá kell jönnöm, hogy a  Hónap kedvencei minden formában kedvenc nálam. :)

Balea olajos bőrradír tengeri sóval

Erről a termékről már olvashattatok ITT részletesebben. A lelkesedésem továbbra is töretlen, szerintem tökéletes az egész testes "radírozásra". A tengeri só szemcséi minden elhalt hámsejtet eltávolítanak. Nagyon kellemes a használata, felér egy kisebb masszázzsal. Az olajos összetevőknek köszönhetően pedig azonnal borzasztó hidratálttá válik a bőrünk.



Dove testápoló olaj pisztáciával és magnóliával

Még az októberi dm kedvencek dobozban lapult ez a termék, de csak most jutottam el oda, hogy használjam. Megérte várni vele, mert így pont akkor vethetem be, amikor a bőrömnek a legnagyobb hidratálásra van szüksége. Féltem, hogy zsíros érzetet fog hagyni a bőrön, de kifejezetten gyorsan beszívódik, és tökéletesen elbánik a száraz területekkel. Az illatát én valamiért inkább fahéjasnak érzem, sem a pisztáciát, sem a magnóliát nem tudom benne felfedezni, de számomra tökéletes téli/karácsonyi illata van.



Oriflame professzionális sminkszivacs

Az eredeti beauty blender szerintem nevetségesen drága. Én úgy vagyok vele, hogy lehet, hogy baromi jó, de nekem egy darab szivacs akkor sem ér ennyit. A párszázas ebayes változat természetesen nálam semmit sem ért, így gondoltam adok egy próbát az Oriflame változatának. És milyen jól tettem! Többnyire nedvesen használom, és ilyen jól még a Sigma F80-as ecsetemmel sem tudtam elolasztani az alapozót. A kialakítása miatt a szemek alatt a korrektor eldolgozására is tökéletes.



Mark Ronson - Uptown Funk ft. Bruno Mars

A hónapban ez a szám volt az, ami bárhol, bármikor azonnal jókedvre tudott deríteni. Amint elindul, már azonnal bulizhatnékom és táncolhatnékom van. És ez azért nagy szó, mert nem vagyok egy nagy bulizós alkat, és táncolni sem tudok, szóval mondhatjuk úgy, hogy ez egy elég nagy elismerés a részemről. 



Fergie - L.A. LOVE

Magam sem tudom, hogy hogyan keveredtem először ehhez a számhoz, mert én mindig borzasztóan le vagyok maradva a jelenleg futó slágerekkel. De őszintén, ez a Fergie valamit nagyon tud!



The Carbonfools - Carbonbliss album

Aki kicsit is ismer, az tudja, hogy a Carbonfools a gyengém. Sőt, számomra a nagyon kevés értékelhető magyar előadók közé tartoznak, na de én nem is akárhogy értékelném őket. (:D) Mindenesetre a most megjelenő Carbonbliss albumukat egyenesen imádom, kezdve a Give it to me című dallal, amihez klip is készült.



Demóna

Igen, tudom, hogy nem éppen újdonság, de nem csak a zenében, a filmeknél is mindig le vagyok maradva. A hétvégén eszembe jutott, hogy már nagyon régóta meg akarom nézni (hiszen a megjelenésekor az egész YouTube-ot elárasztották a Maleficent smink videók), így itt volt az alkalom. Nekem baromira bejött! Igazi felüdülés volt egy klasszikus mesét újraértelmezve, egy "gonosz" karakter szemszögéből látni. És Jolie most is nagyon odatette magát.



A hobbit - Az öt sereg csatája

Na mindenki nyugodjon le, mielőtt bárki rosszat akarna mondani A hobbit trilógiáról, mert én totálisan imádom. Szerintem azért lettek ezek a filmek valamennyire alulértékeltebbek, mert mindenki folyamatosan a Gyűrűk urához akarja hasonlítani őket. Oké, hogy ez a Gyűrűk ura előzménye (amit mellesleg szintén imádok), de az nem jelenti azt, hogy ugyanolyan lesz. Szerintem a Hobbit filmek sokkal meseszerűbbek. Ezt ne úgy értsétek, hogy több a mesebéli elem bennük, hanem a Gyűrűk urával ellentétben valamennyivel pozitívabb a hangulatok. (Mert például nincs bennem a folyamatos para a nazgúlok miatt (amiktől mellesleg éveken át halálosan rettegtem)). 
Na ma is bebizonyosodott, hogy borzasztó kritikus lennék, mert nem tudom értelmesen kifejezni a véleményemet filmekkel kapcsolatban,  de összegezve nekem nagyon hiányozni fognak a törpök. Spoiler alert: 8 órán át várom, hogy kiteljesedjen Kili és Kate a Lostból szerelme, erre nem meghal az egyetlen sármos szereplő a filmben? (Jó Legolas is, de akkor is...) Sírtam, mint egy baba.



Nektek mik voltak a kedvenceitek ebben a hónapban?

9 megjegyzés

  1. hát nem tudom, én a Hobbit-trilógiát jobban szeretem :DD

    VálaszTörlés
  2. carbonbliss<3
    úgy örülök,hogy a kedvenc bloggerem ugyanúgy imádja a carbonfools mint én:) nekem a roses and bricks és a czechoslovakian disco lett a kedvencem:)

    VálaszTörlés
  3. A Hobbitot én is jobban szeretem, mert kevésbé dark és több benne a humor. :)

    VálaszTörlés
  4. Mi ma néztük meg a Hobbitot =) SPOILER: én a LegolasxTauriel párosnak szurkoltam. Legolas örök crush, immár 11 éve imádom, de tényleg. Egyébként nekem nagyon tetszett mindhárom film, tavaly a könyvet is elolvastam, és azt is szerettem. =)

    VálaszTörlés
  5. A Demóna tényleg nagyon jó!:) Én moziban néztem meg még régebben és érdekes volt, hogy "előzményként" megtudtuk, hogy nem ok nélkül volt gonosz. Egyébként Angelina tökéletes volt erre a szerepre. :)

    VálaszTörlés
  6. Imádtam a Demónát, szerintem fantasztikus lett, és az utolsó Hobbit igazán odatette magát :) Az első két résztől nem estem hanyatt, mert rétestésztának éreztem, de ebben az utolsóban felkerült a pont az i-re. Elkerekedett szemmel bámultam szájtátva, egy percig nem unatkoztam, szuper film :)

    VálaszTörlés
  7. A Demona nekem is nagyon tetszett És a Bruno mars új száma is nagyon jó :)

    VálaszTörlés
  8. Én is így voltam vele, mikor Kili meghalt. Majdnem felpattantam a székből a mozi közepén, hogy ez meg mi volt. :D Nekem egyébként nagyon tetszett, mondom ezt úgy, hogy egy fogadás elvesztése miatt néztem csak meg anno a Gyűrűk urát. Nekem nagyon tetszett a látvány is, nagyon szépen megcsinálták.

    VálaszTörlés
  9. Ugyan ilyen "beauty blender" félét néztem a Cetricetől. Nem tudom az menyire lehet jò? :-)

    VálaszTörlés