2014/11/15

TESZT - Catrice Absolute Matt paletta


A Catrice Absolute Matt szemhéjpúder palettájával tovább növekedett a szenvedélyem a természetes színeket tartalmazó paletták iránt. Hétköznapokon nem szeretek élénk árnyalatokat használni, és kék szeműként a föld színek passzolnak hozzám a legjobban, így nem is kérdéses, hogy miért van ez a nagy szerelem. Ma a Catrice matt színeket tartalmazó palettájával ismerkedhettek meg kicsit közelebbről.


Ahogy a termék neve is mondja, a paletta csak matt árnyalatokból áll, szám szerint hatból. Bár a színekből tökéletesen elkészíthető egy visszafogott hétköznapi és egy erőteljesebb füstös smink is, én mégis picit egyhangúnak érzem a felhozatalt, nekem hiányzik valamilyen melegebb barnás szín (konkrétan egy matt aranyra gondolok, de ennek a megfogalmazásnak nincs túl sok értelme, de remélem el tudjátok képzelni), mert a paletábban főként szürkés tónusú barnák kaptak helyet, ettől függetlenül nagyon jól kihasználható. A praktikusságát az is növeli, hogy mivel tökéletesen matt árnyalatokról van szó, ezért akár a szemöldökön is használhatjuk őket, ami például utazás során a helytakarékosság miatt jöhet nagyon jól.


Az árnyalatok nagyon puhák, ami már kicsit hátrányt is jelent, mert ahogy hozzáérintjük az ecsetet, nagyon sok festéket felvesz, és iszonyatosan porzik. Szerencsére ez akkor jön elő, amikor felvesszük a színt az ecsetre, de használat közben nem pereg le, így nem rondítja el az alapozásunkat, viszont így valószínűleg gyorsabban a végére fogunk jutni a színeknek.

Tartósságára nem lehet panasz. Mint minden terméknél, ennél a Catrice palettánál is használok szemhéjalapozót, így a sminkem este is szinte ugyanabban az állapotban van, mint amikor elkészítettem. 

A pigmentáltságuk is megfelelő. A két világosabb szín picit halványabb mint a többi, ezek kevésbé is porzanak, így gondolom megvan az összefüggés a két dolog között.


Összességében ez egy tökéletesen kihasználható, praktikus paletta nem csak hétköznapokra. Pici negatívum, hogy porzik, de szerencsére ez nem igazán zavarja a használatot. Személyes véleményem, hogy a színösszeállítás lehetne kicsit jobb is, de szeretjük! :) 5/4


Ti próbáltátok már? Melyik a kedvenc hétköznapi palettátok?

8 megjegyzés

  1. Hm, nem is rossz ez a paletta :)

    VálaszTörlés
  2. Már régóta szemezek ezzel a palettával, de valahogy nem vitt rá a lélek, hogy megvegyem. Na majd egyszer :) Mondjuk amióta megszereztem a Naked 3-at, nem vágyok semmi új palettára.

    VálaszTörlés
  3. Erről a palettáról a neten csak negatív véleményeket találtam, és a más blogokon készült swatch-képek is ellene szóltak, mert nem tűntek elég pigmentáltnak a színek, pedig ez egy nagy-nagy szerelem nálam a tónusokat tekintve. Helyette egy s-he négyesre ruháztam be, de elhamarkodott döntés volt. :/ Főleg most, olvasva erről a palettáról.
    Meg tudnád mondani, hogy hol vetted és nagyjából mennyiért? A békéscsabai üzletekben élőben nem találkoztam vele.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak a két méteres Catrice állvánnyal rendelkező Müllerekben találsz belőle azt hiszem. :(

      Törlés
  4. Ezzel a palettával én már jó ideje szemezek, valószínűleg be is fogok rá ruházni, bár olvastam már róla jót is meg rosszat is :) Számomra ez egy nagyon jól kihasználható paletta lesz (ha végre megveszem és nem agyalok rajta már ennyit :D)

    VálaszTörlés
  5. Meggyőző kis teszt de amihez én nagyon ragaszkodom és imádom az az essence all about matt paletta mert tényleg nagyon multifunkciós és remekül ki lehet használni! :)

    VálaszTörlés
  6. Én is eddig csak rosszat olvastam róla szinte, és más oldalakon a swatchok sem voltak meggyőzőek.

    Szerintem egy Makeup Revolutin, Mua vagy Sleek jobban megéri. :)

    VálaszTörlés
  7. Nekem van egy ilyen szürkében és nagyon szeretem.

    VálaszTörlés