2014/11/11

Göndör hajból egyenes


Azon kevés göndör hajúak közé tartozom, akik szeretik a fürtjeiket, és nem akarnak megválni a loboncuktól. De jó női szokáshoz híven a változatos külső számomra is mindig is nagyon vonzó volt, de göndör hajúként nem igazán tudtam sok variációt a frizurámra. Több éve nem vasaltam már ki a hajamat, mert a régebbi próbálkozásaim mindig csalódással jártak, de ennyi idő elteltével már nagyon kíváncsi voltam, hogy most milyen lenne a végeredmény. (Na meg persze az a rengeteg komment is hozzájárult, amit tőletek kaptam, hogy mikor vasalom már ki a hajamat.) Most megtörtént. :)



A hajmosás során a TIGI Catwalk Mystique egyenesítő fénysampont használtam, ami szulfátmentes, licsit, japán loncot és rizskorpát tartalmaz, melyek előkészítik a hajat a vasalásra, és fényessé varázsolják. Önmagában ennek nem igazán éreztem az egyenesítő hatását, viszont tényleg nagy szép, fényes lett tőle a hajam, és emellett az illata is nagyon kellemes, ami hosszútávon is megmarad.


Ezután, a hajszárítás előtt a TIGI Catwalk Mystique hajformázó balzsamot vittem fel. Selyem, szója, sárkánygyümölcs és a bambusz együttes hatásával készíti elő a hajat a vasalásra, és óvja meg a szerkezetét a károsodástól. Miután körkefével megszárítottam a hajamat, még közvetlenül vasalás előtt is felvittem a termékből egy kis mennyiséget a hajamra.

Ami pedig az igazi változást eredményezte, nem más mint a Remington S9620 széles lapos hajkisimító. 110x 51 mm-es kerámia lapokkal rendelkezik, ami nagyobb a megszokottnál, éppen ezért  hatásosan működik az extrém göndör hajon is. A hőmérséklet 150-240 fokig állítható, amihez digitális kijelző van a segítségünkre. A leírásban részletesen olvashatunk arról is, hogy melyik hajtípushoz milyen hőfokot érdemes használni. A lapok 10 másodperc alatt felmelegszenek, így könnyedén használatba tudjuk venni azonnal.


Ami leginkább meglepő volt számomra, hogy mindössze 10 perc elég volt hozzá, hogy az egész hajamat kivasaljam. Ez régen megközelítette az 1 órát, ami közrejátszott abban, hogy ódzkodtam a hajvasalástól, de így már egyáltalán nem olyan nagy tortúra. Tökéletes egyenes hajat nem is vártam, és igazából nem is szeretnék (még mindig a nagy hullám a vágyam), tehát én meg vagyok elégedve a végeredménnyel.

Összességében nagyon érdekes tapasztalat volt számomra ez a hajvasalás, de mindenképpen a göndör hajat tartom igazinak, valahogy nem is én lennék a fürtjeim nélkül, és hát rendesen meg kell szoknom ezt a másik tükörképet. :)

Ti mit szóltok a végeredményhez?

22 megjegyzés

  1. Én is göndör párti vagyok, de szerintem nagyon jól áll neked ez a vasalt haj. Én már nem is próbálkozok egyenesítéssel, mert max. 1 órát marad valóban egyenes. Kíváncsi lennék a tiéd meddig bírta ebben a formában :)

    VálaszTörlés
  2. Imádom a hajad. Azt gondoltam ha valakinek, akkor neked tuti a göndör fog jobban állni. De sajnos az eddigi feltevésem mégis igazolódni látszik... miszerint sokkal elegánsabb, kifinomultabb az ember lénya ha nem pöndörödik 100 felé a sörénye, hanem csak leomlik nagy és laza hullámokban, ahogyan az utolsó fotódon. :( Nagy bánatom ez nekem, mert nekem is a tédhez hasonló a hajam. Viszont örömmel állapítom meg, hogy fiatalít a birkás séró :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, abszolút így van. :D A göndör haj totálisan a bohókás külsőt erősíti, míg az egyenessel sokkal "professzionálisabb" a megjelenés. :D

      Törlés
  3. rájöttem, hogy a te videóidat nézem mostanában a legszivesebben :) amúgy arra lettem volna kiváncsi, hogy kivasalva milyen hosszú a hajad :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennek nagyon örülök. :) A képről csak néhány centi lóg ki.

      Törlés
  4. Szerintem neked mindkét frizura jól áll. :) Az én hajam inkább loknis, de vékony szálú így egy rémálom vasalni, mert a legkisebb párától vagy esőtől szöszös és összeugrik.

    VálaszTörlés
  5. Szerintem az "egyenes" haj nagyon jól áll neked Fruzsi. Ha nem is a mindennapokban,de alkalmanként hordhatnád így is. Mennyi ideig maradt így a hajad ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :) Az utolsó képen látható nagyobb hullámok gyorsan előjöttek, de nem loknisodik vissza, hanem inkább a nagy hullámok lesznek belőle.

      Törlés
  6. Teljesen más karaktert kap az arcod egyenes hajjal, idősebbnek és komolyabbnak tűnsz :) Nem tudom, hogy neked előny vagy hátrány ez, én nem tudok dönteni, melyik a jobb, nem is hiszem, hogy lehet.

    VálaszTörlés
  7. Hello! Szuper lett igy a hajad jobb is hogy nem szögegyenes. :)
    Ui: Már régebben fedeztem fel ezt a lányt szerintem hasonlit rád. (Bocsi ha ezzel megbántlak vagy ilyesmi csak érdekességből irom) Puszi!!
    http://perfect-beauty-blogg.blogspot.hu/2013/07/gold-beauty.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Köszi szépen! :)
      Én annyira nem látom a hasonlóságot, de ha Te igen, annak nagyon örülök, mert csodaszép ez a lány. :))

      Törlés
  8. Szerintem nem áll jobban. Ez nem Te vagy! Így csak egy átlagos -"tucat"- csinos, szép lány vagy. A göndör fürtökkel pedig egyedi, és megjegyezhető. Hiába mondják, hogy elegánsabb, kifinomultabb, egyszerűen TUCAT és kész.

    VálaszTörlés
  9. Gyönyörű hajad van, mindenképp szép és szép vagy, de....egyenes hajjal nekem jobban tetszel. :)

    VálaszTörlés
  10. Nagyon jól áll az "egyenes haj is, viszont a göndör hajjal tényleg fiatalabbnak tűnsz a képeken! :)
    Én nagyon örülnék, ha az egyenes haj csak annyira behullámosodna, mint amilyen a Te kivasalt hajad :D

    VálaszTörlés
  11. Nagyon jól áll az egyenes haj is, de a göndör is szuper, szerencséd van vele, mert van akinek kezelhetetlen, és nem szép a göndör haja :)

    VálaszTörlés
  12. Szerintem mindenképpen a göndör a szebb (és természetesebb) neked. Így valahogy nem vahy olyan Fruzsis szerintem. Mindenképpen meg kell jegyeznem, hogy az egyenes haj téged nem "öregít" hanem pont ellenkezőleg. Fiatalít. Kicsit olyan diáklányos vagy vele. :D
    Ami még nagyon tetszik az a rúzsod. Nagyon szépen összhangban van magával a képpel. :)

    VálaszTörlés
  13. Az egyenes haj lehetne meg egyenesebb, mert igy inkabb csak hullamos:) Ajanlom a fodraszom! O olyan hajat csinal, h nekem evekig azt hittek,h egyenes hajam van :) hetente szaritotta meg, de sosem kellett vasalni, anelkul is tokeletes munkat vegzett. Elegansabb ruhakhoz egyenesen hodom a hajam, vagy eppen nagy csavarokkal hullamos hajat csinalok magamnak. Egyebkent gondoren hordom. Hol igy, hol ugy, mikor milyen a kedvem:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ezért is mondtam a videóban, hogy nem nevezhető egyenesnek, hanem egyenesebbnek. :)
      Mit használ a fodrászod, hogy ilyen jó lesz a végeredmény? :O

      Törlés
  14. Szerintem is jól áll egyenesen, kicsit idősebbnek, és komolyabbnak tűnsz vele. Göndören bohókás, egyenesen dívás. :)

    VálaszTörlés
  15. Szia! Szerintem a göndör sokkal jobban áll, az vagy Te, ès mennyien szeretnének ilyen csoda szép göndör hajat amilyen neked van! Amúgy is nagyon szép egészségesnek néz ki a hajad, gondolom az is, ne tedd tönkre a vasalóval. Nekem egyenes hajam van, régen sokat vasaltam, és annyira töredezett száraz lett a vasalótól, hogy a fodrászhoz úgy mentem el, hogy vatta szerű csúnya szàlkás volt már. Ő ajánlotta, hogy a vasaló helyett a brazil keratinos egyenesítést csináljuk 3 havonta. A keratin annyira feltöltötte a hajam, hogy abszolút nem töredezik és nagyon de nagyon egészséges lett. Ha valaki csak rendbehozni akarja a haját, annak nagyon ajánlom amellett hogy tényleg egyenes lesz. De Fruzsi neked tényleg az eredeti a legjobb! Üdv: Detti

    VálaszTörlés
  16. Nagyon jól áll ez a lágyan leomló frizura, valahogy lágyabb vonásokat kölcsönöz az arcodnak is. Mindenesetre mindkettővel szép vagy, és a 10 perces egyenesítés tényleg nem tragédia, és az adott napi hangulatodnak megfelelően választhatsz, hogy épp milyen hajat szeretnél :-)

    VálaszTörlés