2014/09/24

Tangle Teezer: Az eredeti és a hasonmás


Aki kicsit is szeret a hajával foglalkozni, az már egész biztosan hallott a Tangle Teezer-ről, aki pedig a hajápolás megszállottjai közé tartozik, az kívülről ismeri az összes fajtát. A Tangle Teezer-t igazi csodafésűként tartják számon. Könnyedén elbánik bármilyen gubanccal, és búcsút mondhatunk a töredezett hajvégeknek is.  De tényleg megéri az árát, vagy esetleg a párszázas ebayes változat is legalább ennyire jó? Most kiderül!


Az eredeti Tangle Teezer feltalálója Shaun P, aki azt vallja, hogy váltsd le a fésűdet, ne az életstílusodat! Mesterfodrászként állandóan meg kellett tapasztalnia, hogy a gubancos haj globális probléma. Több éves kutatás és fejlesztés után egy olyan fésűt hozott létre, amivel még eddig nem találkoztunk. A "bad hair day" nem lehet többé kifogás.


A Tangle Teezer egy műanyag, kagyló formájú hajkefe. Formája miatt tökéletesen illeszkedik a kézbe, ami használat során igen praktikus. A fésű sörtéi eltérő nagyságúak, egymás uán váltakoznak a hosszabb és kicsit rövidebb szálú sorok, egyaránt nagyon rugalmasak. 

A külsejét elnézve az volt az első benyomásom, hogy oké, hogy teljesen más, mint amit megszoktunk, de hogyan fog ez csodát tenni a hajammal? Hisz azért semmi igazán különöset nem látok rajta.

Szerencsére elég volt egyszer kipróbálnom. Göndör hajúként én és a fésülködés nem igazán vagyunk kibékülve. Csak hajmosás után kerül fésű a kezembe, ami hetente kétszer esik meg, így bőven vannak gubancaim. A fésülködés nálam mindig is az unalmat és a szenvedést jelentette. Na de most már nem! Tényleg nem értem, hogy mitől olyan különleges, de egyszerűen működik, és ez a lényeg! Sokkal gyorsabban ki tudom gubancolni a hajamat, és közben egyáltalán nem fáj. Nem tépi, nem húzza a hajat, nem kell félnünk a fésülködés okozta töredezett hajvégektől. Tényleg maga az álom! Az eredeti 15 perces tortúrát simán lerövödíti 2 percre!



Az ebayről rendelt párszázas változat már a külsejében is eltér. A forma itt is hasonlít a kagylóhoz, de érthetetlen helyeken még extra lekerekítést kapott. Egyáltalán nem esik kézre, kifejezetten fura a tökéletesen illeszkedő eredetihez képest. A sörték elhelyezkedése is hasonló, egy sor hosszú, majd egy sor rövid. Ezek valamivel vastagabbak az eredetihez képest, és kevésbé rugalmasak is. Ha megnyomkodjuk a szálakat, a sörték lassabban állnak vissza a helyükre (sőt az esetemben sok helyen sehogy - a sok igazgatás ellenére sem - bár ez a szállításnak köszönhető).

Használat szempontjából egyértelműen jobb mint egy átlagos fésű, de az eredeti Tangle Teezertől még messze elmarad. Könnyebb és kevésbé fájdalmas a fésülködés, de mégsem "siklik" olyan jól a hajban, mint népszerű testvére.


Összességében itt mindenképp az eredetire szavazok. Mivel a Tangle Teezer ára egy átlagos fésűhöz képest kicsit magas (bár az igazság, hogy nem is egy átlagos fésűről van szó), azért akinek nincsen különösen nehezen kezelhető haja, annak érdemes kipróbálni az ebayes változatot, mert lehet, hogy azzal is meg lesz elégedve. 

Az eredeti Tangle Teezert beszerezheted a Müller drogériákban 4000-5000 Ft körüli áron (aki tudja a jelenlegit, az írja meg), vagy megrendelheted az iparfümériából 2490 Ft-ért (INNEN).

Az ebayes változat ára 430 Ft, EZEN a linken találod meg.

22 megjegyzés

  1. A müllerben tegnap láttam 4890ft! :)

    VálaszTörlés
  2. én megrendeltem ebay-en, gondoltam kipróbálom milyen, ér-e valamit, ha pedig bejön akkor mindenképp megveszem a rendes teezert is, nem a kamut... hát jelentem IMÁDOM, én sem értem de a hajamat egyáltalán nem húzza, egy álom vele fésülködni :) úgyhogy tervben van az eredeti beszerzése is!:)

    VálaszTörlés
  3. Nekem is van és én is imádom! ˇ.ˇ Bár nekem nem göndör a hajam, csak hosszú, de mérföldekkel jobb a Tangle Teezer, mint egy sima fésű, már csak azért is, mert ebből könnyen ki lehet szedni a hajakat és tisztítani is lehet, nem úgy, mint egy rendes fésűt.. Iparfümériáról sokkal jobban megéri megrendelni, mert még szállítással együtt is olcsóbb, mint a mülleres.

    VálaszTörlés
  4. Én ebay-en először megrendeltem egy ilyen hasonmást, úgy voltam vele, ha beválik, akkor jöhet az eredeti is, de sajnos nem érkezett meg soha (de az árát visszakaptam) Lassan közeledik a szülinapom, ezért előszülinapi ajándékként megrendeltem magamnak az iparfümériáról. Annyira kényelmes használni, nagyon meglepődtem! Extra gubancos a hajam mindig, utáltam fésülködni, de most naponta 2-szer,3-szor is előveszem ezt a kis cukiságot :D Simán megéri az árát! Egy drágább kategóriás fésű (Remington, vagy vaddisznősörtés) is kerül ennyibe.

    VálaszTörlés
  5. Azert furcsabb az alakja egy kicsit a masikhoz kepest, mert ez az Original koppintasa es abban van ez a furcsa vonal :)
    Mia

    VálaszTörlés
  6. Ez lemaradt: a tied a Salon Elite, a koppintas pedig a The Original masolata akart lenni...

    VálaszTörlés
  7. Nekem az eredeti van meg a baris változatban, és imáom! Csak azzal vagyok hajlandó fésülködni már, tényleg nagyon szuper.

    VálaszTörlés
  8. Nekem van pici, ráskába dobható bárányosom és egy nagyobb, otthoni használatra és mindkettő imádom, pedig nekem is nyűg volt a fásülködés. (Nem göndör a hajam, cserébe vékonyszálú és állandóan gubancos.) Én azt hiszem az iparfumeria.hu weboldalról rendeltem őket.

    VálaszTörlés
  9. .nekem a compact original van meg, utazashoz vettem. A hosszu hajam kifesulesevel mosas utan mindig megszenvedtem, ezzel pikk-pakk megy. Nekem egy csomo macerat megsporol, ha dupla ennyibe kerulne, akkor is megvennem :)

    VálaszTörlés
  10. Nekem is az eredeti van meg. Szeretem én is, azok miatt amiket ti is írtatok. Viszont én mindig " dobálom" . Egyszerűen rosszul esik a kezemre. De a műanyag bìrja, mert a sok eséstől nem repedt meg, vagy ilyesmi . Én örülnék neki, ha lenne rajta eg kis " bebújós " rész a kezemnek,mint a csutakolón . :-D

    VálaszTörlés
  11. Ez a bejegyzés meggyőzött, hogy tényleg jó a tangle teezer. Ha a Te hajaddal megbirkózik, akkor mindenkiével. Az én hajam a hullámos, és a göndör között van, ha nem szárítom egyenesre, de minden állapotában könnyen gubancolódik, főleg télen, amikor sál, is van a nyakamban. Kész rémálom kifésülni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A sálas gubancolódást ismerem.. ez a legrosszabb az őszi/téli időszakban.. :/

      Törlés
  12. Ilyet nagyon szeretnék már egy ideje (sok embernél láttam is). Szerintem felkerül a karácsonyi listámra, vagy apuhoz fordulva ebay-en megrendeljük. (: Szóval remélem gazdagodok eggyel.

    VálaszTörlés
  13. A white hair szalonban 3499ft, Mullerben a legdragabb!

    VálaszTörlés
  14. Nekem derékig érő hajam van és -mások szerint - rengeteg. 2 hónapja vettem meg az eredetit iparfumeria-ról (főleg a rengeteg jó véleménynek köszönhetően) és én se vagyok hajlandó mást használni. Gondolkodom a kompakt változaton is. :)

    VálaszTörlés
  15. A legjobb barátnőmnek is van és én is ki szeretném próbálni de nekem sokkal göndörebb hajam van mint neked és én nekem ilyennel egyáltalán nem lehet fésülni,kefélni a hajam.😿
    De biztos nagyon jó a barátnőm is szereti.😺

    VálaszTörlés
  16. Szia Fruzsi! Mostanában a Dm -ekben is lehet kapni tangle teezer-t . Mi is ott vettük.

    VálaszTörlés
  17. Nekem bár teljesen egyenes a hajam, mégis eszméletlen gyorsan begubancolódik. Tényleg kifésülés után máris kócos lesz, amit a mai napig nem értek... Nekem ez a tangle teezer nagyon bevált. :)

    VálaszTörlés
  18. Nekem bár teljesen egyenes a hajam, eszméletlenül gyorsan kócolódik. De tényleg, kifésülöm, és máris újra kócos lesz, amit a mai napig nem értek. Nekem ez a fésű nagyon bevált, jól kiszedi a kócokat, és hogyha sokszor fésülgetem, egyáltalán nem vészes. :)

    VálaszTörlés
  19. Nekem is van csak a dm-es változatban de imádom!

    VálaszTörlés
  20. Szia) az enyem nemetbol jott ketto eurert.pink/ kek nagyobb a saloon tangle utanzata..imadom.szaraz hajra is bevalt.konnyen kibogoz kozben massziroz is

    VálaszTörlés
  21. Nekem a gyerek méretű van meg de ugyan olyan jó mint a felnőtteknek szánt olcsobb,es még egy cuki kis unikornis is van rajta :D tényleg nem húzza a haját és nagyon puha barsonyos használat után a hajam.

    VálaszTörlés