2014/07/23

TESZT - Eucerin Even Brighter pigmentfoltok ellen


Még néhány hónappal ezelőtt lehetőségem nyílt tesztelni az Eucerin Even Brighter pigmentfoltok elleni termékét. Szerencsére én nem küzdök ezzel a problémával, de azonnal Anyukám jutott eszembe, aki számtalanszor panaszkodott már a tükör előtt arra, hogy foltos a bőre, így reméltem, hogy ez a termék enyhíteni fogja a gondját, így most az ő tapasztalatairól fogok beszámolni Nektek. 


A pigmentfoltok a kor előrehaladtával szinte mindenkinek gondot jelentenek. Kialakulásának számos oka van, kezdve a helytelen bőrápolástól, a gyógyszereken át, egészen a különböző megbetegedésekig. Az egyik leggyakoribb kiváltó ok a túlzott napsugárzás, így ezért is különösen fontos a fényvédelem, hogy csökkenthessük a különböző elszíneződések megjelenésének valószínűségét.


A termék egészen apró, 5 ml-s kiszerelésű. Szivacsos applikátor segítségével lehet felvinni. Maga a készítmény egy átlátszó, gyorsan beszívódó folyadék, aminek számomra kicsit ragasztó szaga van, de ez a használat után gyorsan elillan. 

Anyukám még tavasszal kezdte el használni minden reggel, főként a nyak területére koncentrálva. Nála a foltok főként nyáron jönnek elő. Amikor kicsit megfogja őt a Nap, akkor a leglátványosabb. A terméket használva azt tapasztalta, hogy a foltok sokkal halványabbak, és kevesebb helyen látszódnak, mint előtte. A nyári, nagyon napsütéses időben naponta többször is szokta használni, mert ilyenkor nagyobb védelemre van szüksége.

Összességében elmondása alapján számára ez egy nagyon hasznos termék volt, de hatására érdemes türelmesen válni, néhány hét használat után kezdett látszódni a különbség.

7 megjegyzés

  1. Anyud szed fogamzásgátlót és használ fényvédőt? Ez a termék pontosan melyik hatóanyagával halványítja a foltokat?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Mindkettőre igen a válasz.
      Utánakérdeztem a hatóanyagnak, ezt a választ kaptam:
      A termékekben a bőrbarát B-Resorcinol hatóanyag található meg, amely segít csökkenteni a melanin termelést és egyenletesebbé tenni a bőr felszínét.

      Törlés
  2. szia Fruzsi, szerinted szeplők ellen is bevethető? köszi :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Használható szeplőre, pigmentációs foltokra, sötét elszíneződésekre és öregedési foltokra is. :)

      Törlés
  3. Érdekes, megnéztem az összetevőit, de nem tudom, melyik halványítja a foltokat.
    Nekem pigment folt halványításra a Pigmanorm vált be. Ennek fő összetevője a hidroquinone, ami a mai ismert leghatékonyabb folthalványító.
    Emellett folthalványításban hatékony még az AHA kémiai hámlasztó, a retinolsavszármazékok és a C vitamin - viszont nagyon fontos a fényvédelem, mert anélkül visszajönnek a foltok

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az összetevőkkel kapcsolatban:
      A termékekben a bőrbarát B-Resorcinol hatóanyag található meg, amely segít csökkenteni a melanin termelést és egyenletesebbé tenni a bőr felszínét.

      Ajánlani fogom őket Anyumnak. :) Köszi!

      Törlés
    2. Köszi, így már látom :)
      Bár azt nem tudom megítélni, hogy mennyire hitelesek a források, de valóban jókat olvasni erről a hatóanyagról
      Azt hiszem felírom a listámra, mert sajnos a Pigmanormot nem könnyű beszerezni (nálunk nem kapható), ha abból kifogyok és esetleg kell, betárazok ebből :)

      Törlés