2014/05/13

TESZT - Kérastase Elixir Ultime olaj hajra


Előszerettel próbálok ki minden olyan hajápolási terméket, ami fényes, egészséges, könnyen kezelhető hajat ígér. Bár a Kérastase hatalmas elismerésnek örvend, megmondom őszintén, számomra eddig ismeretlen volt ez a márka. A L'oreal blogger day során találkoztam vele először, ahol a hajápolás Roll Royce-ának írták le, így nagyon kíváncsi lettem.


Ezen az eseményen lehetőségünk nyílt beszélni Hajas Lászlóval is, így kikértem a tanácsát a göndör hajammal kapcsolatban. Ő azonnal a Kérastase termékeket ajánlotta. Felhívta rá a figyelmemet, hogy bár viszonylag borsos áron kaphatók, megéri beszerezni belőlük, mert sokkal tovább tartanak mint más termékek. Azt mondta, hogy a krémes állagú termékekből elég egy borsónyi az én hajamra is. Gondolhatjátok, hogy mennyire ledöbbentem. Az én hajamra? Egy borsónyi valamiből? Kicsit szkeptikus maradtam, és elkönyveltem magamban, hogy ez biztos csak "reklám duma".

Ezután próbáltam ki a Kérastase Elixir Ultime hajápoló olajat. Az ehhez hasonló pumpás kiszerelésű termékekből 4-5 pumpányit szoktam a hajvégeimre rakni, így úgy készültem, hogy ez most sem lesz másképp. Na ekkor jött a nagy meglepetés. Én is alig akartam elhinni, de 1 pumpányi ebből az olajból tényleg tökéletesen elég volt a hajamra. A hajvégektől körülbelül a hajam hosszának feléig szoktam felvinni, és minden használat során meglepődök, hogy mennyire könnyen tudom szétoszlatni ezt az icipici mennyiséget a hajamon, és egyáltalán nem érzem úgy, hogy valahova kevés jutna.


Közvetlenül hajmosás után, törölközőszáraz hajra szoktam felvinni. Mivel olajról van szó, megkönnyíti a kifésülést is, amit én - göndör hajúként természetesen - gyűlölök. A tarkómnál gyakran puli kutyákat megszégyenítő gubancok szoktak lenni, aminek a kifésülésével mindig rendesen megszenvedek, de ezzel az olajjal sokkan könnyebben meg tudok szabadulni minden csúnyaságtól.
A hajvégeim sokkal fényesebbek és egészségesebbek lettek. Egyáltalán nem töredezettek és szárazak, mint amilyenek régen voltak. Egyáltalán nem hagy zsíros érzetet maga után, mert bár olajról van szó, egyáltalán nem ez a ragacsos, zsíros fajta. Így szerintem a zsíros hajúaknak is teljesen beválhat.

Használható száraz hajon is mély tápláláshoz, vagy akár hajformázás végén egy kis extra fényért és védelemért a külső hatásokkal szemben. Kukorica olajat, kamélia olajat, argán olajat és pracaxi olajat is tartalmaz.

Összességében borzasztóan megszerettem ezt a hajápoló olajat. Gyakorlatilag ez egy olyan termék, amit mindenkinek csak ajánlani tudnék, mert semmi rosszat nem tudok felhozni ellene. 5/5 !

Ti használtok valamilyen Kérastase terméket?




A terméket tesztelésre kaptam, de ez semmilyen módon nem befolyásolta a véleményemet.

3 megjegyzés

  1. Azta, ha a te hajadra elég egy adagocska, akkor az enyémre a harmada :D Így teljesen megéri az árát szerintem.

    VálaszTörlés
  2. Így elolvasva nekem nagyon hasonlónak tűnik a L'Oreal Elseve selymes olajához. :) Egyébként én eddig csak a Kérastase Nutritive Nectar Thermique hővédőjét próbáltam, de nagyon szeretem én is. Nagyon minőségi termékek ezek! :)

    VálaszTörlés
  3. Jónak tűnik, lehet egyszer én is kipróbálom. :D

    VálaszTörlés