2014/05/24

TESZT - Eucerin AQUAporin Active fényvédős arckrém


Bármilyen nehéz is beismernem, eddig nem használtam fényvédős arckrémet. Az egyetlen szerencsém, hogy a legtöbb alapozó már rendelkezik fényvédelemmel, így mégsem volt teljesen kitéve a bőröm a napsugárzás káros hatásainak. Annak ellenére, hogy a csapból is az folyik, hogy mennyire ártalmas, ha nem védjük a bőrünket, nekem az arckrémek kiválasztásánál eddig soha nem volt szempont a fényvédelem. 

Bár még fiatal vagyok, már most észreveszem magamon, hogy a homlokomon bizony kezdenek apró ráncok megjelenni, amit nem tudok másnak betudni, csak a napnak. Na meg az sem utolsó, hogy elég sok anyajegyem van, így különösen oda kellene figyelnem erre, ezért innentől kezdve minden arckrém vásárlásnál fogom keresni a fényvédőt. Ezúttal az Eucerin Aquaporin Active fényvédős arckrémet szeretném nektek bemutatni.


Az Aquaporin termékcsalád egy Nobel-díjas kutatás alapján került kialakításra. Kifejezetten a legforróbb nyári időszakhoz igazították a termékeket. Mivel nyáron a víz, a homok és a napsugárzás erősen kiszárítja a bőrt, ezért a hidratálás kulcs szerepet kapott.

,,A termékek összetevői aktiválják a bőrben lévő vízszállító csatornákat, az aquaporinokat. Ezeken a csatornákon keresztül jutnak el a víz, a glicerin és más kisebb molekulák a bőr mélyebb, epidermális rétegeibe. Minél magasabb ezeknek a vízszállító csatornáknak a száma, annál több nedvesség juthat el sejtről sejtre, egyre mélyebbre a bőrben. "

Mivel nekem elég könnyen kifényesedik a bőröm, ami különösen nyáron igaz, ezért féltem, hogy ez az erős hidratálás már "túlzás" lesz a bőrömnek, hiszen legtöbbször minél táplálóbb egy termék, annál jobban zsírosítja a bőrömet. Szerencsére a krém használata után sem fényesedett ki jobban a bőröm. (Először ugyanúgy használom a La Roche-Posay Effaclar duo-t, majd ezután viszem fel az Eucerin krémet.)

Amit már az első használat során azonnal észre lehet venni, hogy nagyon puha és kellemes tapintású lett a bőröm, így azt hiszem tényleg olyan hidratálást nyújt, mint amilyet ígér. Hasonló érzetet ad, mint az Oriflame Pure Nature agyagos arcmaszk. A krémnek egyébként nagyon finom, friss illata van. Külön jó pont, hogy nem mitesszerképző.

15-ös fényvédőt és UVA szűrőt is tartalmaz. Nagyon örülök, hogy nem túl magas a faktorszáma, mert  én viszonylag könnyen barnulós fajta vagyok, így nincs szükségem 40-es, 50-es fényvédőre, mint amilyet a legtöbb fényvédős krém tartalmaz. Ez még egy olyan szám, ami mellett nem marad tökéletesen fehér az ember bőre, hanem egy kis színt is lehet szerezni, ami nálam egy nagyon fontos szempont.

Az Eucerin termékek gyógyszertárban kaphatóak.
Az Ecuerin AQUAporin Active fényvédős arckrém ajánlott fogyasztói ára 4195 Ft.


A terméket tesztelésre kaptam, de ez semmilyen formában nem befolyásolta a véleményemet.

2 megjegyzés

  1. Ilyen nekem is volt amúgy,de nekem tiszta kiütéses lett az arcom töle. :( Így szemét módon sógornőmnek adtam,akinek szintén nem vált be,meg ugye drága is,és a Vichynek a rozsaszinü habzó arclemosóját szerettem annak idején,de rájöttem arra h a sima hideg vizes arclemosás meg a gyógyszertári cremor aquosus hidratáló alapkrémje ami nagyon olcsó és semmi maszlag nincs benne,attól a legszebb az arcbőröm.Hál'Istennek "idejében" felismertem ezt,annyi sok szar kipróbált kence után. :D Hiszen ha valaki teszem azt januárban kipróbál egy arckrémet vagy bármi mást ami úgy érzi neki beválik és ódákat zeng róla(persze énis voltam így),akkor az meg miért van hogy utána már márciusban is mást használ,egy újabbat,és arról zeng ódákat,aztán megint egy másikat és így tovább,akkor ezek szerint amit januárban kipróbált és dícsért,az mégsem volt olyan jó neki?? :) szóval emiatt nem szabad szerintem rögtön abba a hibába esni,hogy meglátom valahol hogy valakinek beválik valami,és már veszem is meg. :) De ez csak az én véleményem.Sok múlik a táplálkozáson is,mióta fitness-re járok sok vizet fogyasztok,és sok zöldséget-gyümölcsöt,sokkal jobb a közérzetem és a bőröm állaga is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnálom, hogy nektek nem vált be... :S Én legutóbb két Vichy krémtől szereztem kiütéseket... :/
      Egyébként tényleg igazad van, érdemes kitartani a bevált termékek mellett. Nekem úgymond "szakmai ártalom", hogy igyekszem mindig kipróbálni az újdonságokat, viszont a bőröm nem mindig örül neki. Régen nagyon gyakran váltogattam a termékeket, de most már igyekszem kitartani azok mellett, amik beváltak, és csak azután váltok, ha azok már elfogytak. :)

      Törlés