2014/03/31

TESZT - Farmec Szőrtelenítő Krém

Farmec Szőrtelenítő Krém Normál Bőrre

Most, hogy megérkezett a jó idő, egyre inkább aktuálissá válik a szőrtelenítés kérdése. Nem mintha télen megfeledkeznénk róla, de azért tegyünk a kezünket a szívükre - állig beburkolózva kevesebb figyelmet fordítunk arra, hogy mindig tökéletes sima és szőrtelen legyen a bőrünk. Ma a Farmec Szőrtelenítő Krémet teszteltem.


Legtöbb helyzetben én alapvetően a borotvát preferálom, mert gyors és fájdalommentes, de például a karomon mindig epilátort használok, hiszen ezen a területen  már az apró borosta megjelenése is nagyon csúnyán tud kinézni. De mivel borzasztó alacsony a fájdalomküszöböm, így nyitott vagyok minden humánusabb megoldásra a szőrtelenítést tekintve.
Régebbi rosszabb tapasztalatok miatt, eddig nem igazán szerettem a szőrtelenítő krémeket - amit én próbáltam eddig, az abszolút nem vált be -, így kíváncsian nyúltam ehhez a Fermec termékhez, hogy vajon megdönti-e az eddigi negatív élményeket.


A normál bőrre kifejlesztett Farmec szőrtelenítő krémnek 150 ml-s tubusos kiszerelése van. A krémhez kapunk egy műanyag spatulát is, ami elengedhetetlen a használathoz.

Használat előtt - akár csak egy hajfesték esetében - érdemes allergiapróbát végezni, így tegyünk a csuklónk belső felére egy kicsit a krémből, majd ha 24 óra elteltével sem észlelünk semmilyen kellemetlen reakciót, akkor használatba vehetjük a terméket. Ezzel tényleg nem érdemes játszani, mindenképp csináljatok bőrpróbát, mert az ilyen készítmények nagyon erős allergiás reakciót válthatnak ki.

Használat előtt bizonyosodjunk meg róla, hogy a szőrteleníteni kívánt bőrfelület teljesen száraz, és mentes mindenféle krémtől, szappantól, parfümtől stb. Kb 2-3 mm vastagsában, amennyire csak lehet egyenletesen vigyük fel a krémet, én ezt a spatula segítségével szoktam megtenni.

Ezután várni kell néhány percig míg hat a készítmény. Ez az idő függ a szőr erőssétől, valamint a szőrteleníteni kívánt bőr elhelyezkedésétől is. Combra, lábszárra valamint alkarra a hatóidő 5-8 perc (amit 10-12 percig hosszabíthatunk meg). Az érzékenyebb bőrterületeken (hónalj és intim területek) maximum 5 percig hagyjuk fent!

Ez az 5-8 perc fele annyi idő, mint amennyit egy átlagos szőrtelenítő krémnél várni kell. Mivel én állandóan izgek-mozgok, nálam ez abszolút plusz pontnak számít.

Amikor először kinyitottam a tubust, nagyon kellemes aloe vera illatot éreztem, így már kezdtem örülni, hogy nincs az az erős vegyszeres szaga, mint az ilyen termékeknek, de használat közben sajnos ezt nem bírta elnyomni. De miután eltávolítottuk a krémet, a kellemetlen szag is azonnal eltűnik, a bőrön a kellemes aloe vera illat marad meg.

Az idő leteltével a spatula segítségével kell eltávolítani a krémet és egyben a szőrt is. Ugyanúgy kell használni, mint egy borotvát, de kicsit erősebben kell rányomni, hogy minden szőrszálat eltávolítson. Ha ez elsőre nem is sikerül 100 %-osan, ne ijedjünk meg, mert miközben egy törölközővel szárazra töröljük a kezünket, az eltávolítja a maradék szálakat is.

Tehát a krém segítségével teljes mértékben eltávolítható a nem kívánatos szőr. Valamennyivel tartósabb egy borotvánál, de azért 2-3 nap után már itt is újra megjelennek a szőrszálak, viszont nem erősíti a növekedésüket, én 10 nap után szoktam újra használni. Használata után kellemesen hidratált érzése van a bőrömnek, egyáltalán nem hagy maga után irritációt, és abszolút fájdalommentes.

Összességében meg vagyok vele elégedve, szívesebben fogok ehhez a termékhez nyúlni mint az epilátorhoz, viszont a jó öreg borotvát nem tudja felváltani.

1. kép - Előtte - egyben 10. nappal a szőrtelenítés után
2. kép - Használat közben
3. kép - Használat után


Ti próbáltátok már? Szeretitek a szőrtelenítő krémeket?
Mi a kedvenc szőrtelenítési módotokat?

6 megjegyzés

  1. Ez most nagyon felkeltette az érdeklődésemet! :) Azt megszabad kérdezni, hogy hol és mennyiért vetted?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy tudom 1000 Ft alatt van az ára, én tesztelésre kaptam :)

      Törlés
    2. Köszönöm! Holnap megnézem, hátha lehet kapni a drogériákban is. :)

      Törlés
    3. http://www.farmec.hu/termekek/farmec/szortelenito-krem-normal-borre-252.html
      Ahogy itt látom kapható a DM, Rossmann, Auchan és Tesco üzletekben! :)

      Törlés
  2. Szuper!Köszönöm szépen! :))

    VálaszTörlés
  3. Nagyon köszönöm az információt! Jónak ígérkezik,kipróbálom! :)

    VálaszTörlés