2013/08/22

Gyógyír a hajra - B-vitamin


Már többször írtam arról, hogy milyen régóta szenvedek a szálkás és töredezett hajvégektől. Próbáltam már számtalan terméket. Olcsóbbat, drágábbat, aztán megint olcsóbbat, majd megint drágábbat. Gyakorlatilag a végeredmény minden esetben ugyanaz volt, vagyis semmi. Néhány terméknél észrevehető volt kisebb változás, de hosszútávon nem szüntették meg a problémámat. Viszont megtaláltam a megoldást, ami nem más, mint a B-vitamin!


Körülbelül két hónapja minden nap szedem a B komplex bioextra lágy kapszulát. Ez gyógyszertárban kapható, 100 db kapszulát tartalmaz, és az ára kevesebb mint 1000 Ft. Azért nevezik B komplexnek, mert a B-vitamin családjába tartozó összes vitamint tartalmazza. 

Rendszeres alkalmazásával a hajam teljesen rendbejött. Egészséges és életerős lett a frizurám, egészen a hajvégekig. Teljesen búcsút mondtam a szálkás és töredezett hajnak, a hajnövekedésem is felgyorsult.

Akinek hasonló problémája volt mint nekem, mindenképpen próbálja ki. Ez egy újabb példa arra, hogy nem feltétlenül az a megoldás, hogy mindenféle kemikáliával dúsított terméket kenjünk a hajunkra, hanem, hogy belül, a szervezetünkben tegyünk rendet!


28 megjegyzés

  1. Ki kellene próbálnom, csak nekem olyan problémám van, hogy kb. fél év leforgása alatt csomó hajam kihullott (nem, kopasz nem vagyok azért, de zavar, mert én látom a különbséget :/ ). Szerinted erre is beválna? (valószínű, hogy sok stressz volt a hibás, legalábbis csak ezt tudom felhozni oknak, viszont már lelkileg teljesen rendben vagyok, úgyhogy kellene egy kis rásegítés. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor mindenképp próbáld ki, mert a B-vitamin kifejezetten hajhullásra is ajánlják! :)

      Törlés
    2. köszi a gyors választ :)

      Törlés
    3. Nekem is volt 1 nagyon stresszes idoszakom mikor a fele hajam kihullott, es en Biovanne vitamint hasznaltam Banfi hajszesszel es teljesen rendbe jott :) De a B vitamin lenyegesebben olcsobb, es az is jo :)

      Törlés
  2. Hmm, már erősen gondolkoztam valami vitamin szedésén, ez a komplex B vitamin jól hangzik és az ára is igazán tetszetős, majd lehet bevállalom ősszel/télen :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenképp próbáld ki, szerintem nem fogsz csalódni benne. :)

      Törlés
  3. Nem voltál tőle nagyon éhes? Nekem az a problémám a vitaminszedéssel, hogy ha sok benne a B-vitamin állandóan éhes vagyok :/ Pedig nekem is kellene, már nem hullik a hajam annyira, ezt porszívózásnál tegnap örömmel vettem észre, de jó lenne ha vissza is nőne, én vastablettát is gondoltam már szedni, ugye a vérszegénységtől is hullhat a haj. (Tavalyi záróvizsgára nagyon ráfeszültem, az eredménye fél év hajhullás volt, de elég intenzíven... )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem eddig egyedül a C-vitamin + Béres csepp kombótól lett nagyobb az étvágyam, ezzel nem volt ilyen gondom. :)

      Törlés
    2. Na elmentem megvettem, próba szerencse. Hogy csinálod, kúraszerűen, minden nap 1 szem, amíg kitart a doboz, vagy folyamatosan az év minden napján?

      Törlés
    3. Én minden nap 1 kapszulát szedtem 2 hónapig, most tartok egy kis szünetet. :)

      Törlés
    4. szia fruzsi nem tudom hogy megvegyem.

      Törlés
  4. Egy időben nekem is bevált, de aztán valahogy ez sem segített, úgyhogy hagytam a csudába... Aztán nekiálltam szőlőt enni anya tanácsára, pedig világ életemben utáltam, elég nehéz volt legyűrni, de nagyon hatásos volt. A magja egy kincs. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Imádom a szőlőt, nem is tudtam, hogy jó a hajamnak is :P

      Törlés
  5. Ez nagyon jól hangzik, mindenképpen kipróbálom :) nem csináltál esetleg előtte-utána képeket? :)
    Remélem segíteni fog nekem is, borzasztóan hullik a hajam, és nagyon gyorsan törik is..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos nem csináltam előtte-utána képeket, nem is reméltem, hogy ennyire be fog válni :D

      Törlés
  6. A hajnak valóban jót tesz, viszont egy lehetséges "mellékhatása", hogy csupa pattanás lesz tőle a bőr. Írtad korábban, hogy van ilyen problémád mostanában, ha a kettő időben követi egymást, akkor szerintem ez lehet az ok. Legalábbis nekem eléggé betett, és több helyről is hallottam ilyet, úgyhogy gondolkozz el ezen is szerintem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy írtál, mert most, hogy így belegondoltam lehet, hogy ez lesz a gond. 1 - 1,5 hónapig nem is volt semmi gond, lehet, hogy már akkor abba kellett volna hagynom. Most nem fogom szedni egy darabig, remélem helyrejön a bőröm. :)

      Törlés
  7. B-vitamint egy időben én is sokat szedtem, főleg vizsgaidőszak alatt. A hajamra a Dr. Chen Hair Revall kapszulát szoktam szedni kúraszerűen, nagyon látványos az eredménye, tele vagyok babahajakkal tőle. :)

    VálaszTörlés
  8. A hajnak tényleg jó,csak hízlal és a vizet is megköti a szervezetben:-(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem a súlyom egyáltalán nem változott tőle. Bár gondolom ez is mindenkinek másképp jön ki.

      Törlés
  9. A hajnak tényleg jó,csak hízlal és a vizet is megköti a szervezetben:-(

    VálaszTörlés
  10. Én a DM-es hajvitamint szedem, maximálisan meg vagyok vele elégedve, sokat erősödött a hajam, gyorsabban is nő és a vitamin is olcsó, sőt nem híztam tőle semmit sem(mindennap járok futni). :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már másoktól is hallottam sok jót róla, lehet, hogy én is kipróbálom majd. Mennyi az ára? :)

      Törlés
    2. kb. 800-900 forint a kéthavi adag(60db)

      Törlés
    3. Köszi :) Am. jól tudom, hogy van belőle bőrre való is?

      Törlés
  11. Jobb lett a bőröd? Én is elkezdtem B vitaminozni, de most olyan brutális ragyák vannak az eddig bababőrömön, hogy megy a kukába az egész... inkább kopasz leszek, mint pattanásos. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most kezd el javulni a bőröm, pedig már hónapokkal ezelőtt leálltam róla, így szerintem nekem nem volt összefüggésben a két dolog.

      Törlés
  12. Én is hallottam ilyenről, de nem vettem észre változást.

    VálaszTörlés