2013/07/25

Leégés? Nem! - TESZT: Estrea Aloe Vera Napozás Utáni Nyugtató Zselé

Image Hosted by ImageShack.us

Most hogy itt a nyár, egyre jobban előtérbe kerül a barnulás. Választhatjuk a hagyományos, napozós módszert, de aki gyorsabb eredményre vár, az ellátogat a manapság egyre népszerűbb szoláriumokba. Bármelyiket is választjuk, néha akaratlanul is elszenvedjük a leégés minden kellemetlen fázisát. A szerencsésebbek megússzák egy enyhe bőrpírrel, a kevésbé szerencsések pedig napokon át tartó égető érzést, majd hámló bőrt kapnak emlékül. 
Nagyon fontos, hogy napozás után megfelelően ápoljuk a bőrünket, mert egy jó termékkel, akár a leégés kellemetlen hatásait is elkerülhetjük. Én az Estrea aloe vera napozás és szoláriumozás utáni nyugtató zselét használom.

Mielőtt kicsit jobban megismerkednénk a termékkel, néhány szó a márkáról, ugyanis az Estrea egy 100%-ban magyar tulajdonú kozmetikai cég!

,,Több mint húsz-évnyi tapasztalatot összegyűjtve fejlesztjük termékeinket kozmetikusi és vegyésztechnikusi tapasztalatokat ötvözve. Kisvállalkozóként manufakturális gyártási folyamataink minden fázisát figyelemmel tudjuk kísérni a fejlesztéstől a gyártáson át a csomagolásig. Filozófiánk, hogy termékeinket valódi igényekre alapozva, veszélyes és káros összetevők elhagyására törekedve, gyógynövények felhasználásával állítsuk elő. Munkánk során kiemelt figyelmet kapnak a felhasználói tapasztalatok, észrevételek és ötletek, kiegészítve az állandó kozmetikusi és gyógyszerészeti konzultációval. 
Legnépszerűbb termékeink, specialitásaink között azokat a bőrápoló krémeket tartjuk számon, melyek hatóanyagait olyan gyógynövények adják, mint a menta, kávé, olíva, vadgesztenye és egyéb növényi hatóanyagok. Újdonságként kifejlesztettünk egy bőrazonos enzim, a q10 koenzim hatására alapozó termékcsaládot. Aktuális fejlesztéseink során natúr alapanyagokat felhasználva állítunk elő kozmetikumokat, mesterséges színezék és illat mentes, sls mentes, paraben mentes, triklozán és egyéb ártalmas anyagokat elhagyva. 
Mi hiszünk a  minőség és a kitartó munka eredményeiben. "

Image Hosted by ImageShack.us

A termék egy 250 ml-s műanyag kiszerelésben érkezik, sok-sok bubival a belsejében. (Én a képeket már néhány használat után készítettem, eredetileg teljesen tele volt.) Ahogy a neve is mutatja, az állaga zselés, nagyon könnyen el lehet oszlatni a bőröm, gyorsan beszívódik, viszont utána még néhány percig marad egy nagyon minimális ragacsos érzet, de néhány percen belül ez is eltűnik.
A hatása azonnal érezhető. Tényleg egyből lehűsíti a bőrt, illetve puhábbá és hidratáltabbá varászolja. Közvetlenül a strandolást követő zuhanyzás után, valamint este az irritált, leégés szélén álló bőrömön is hasznátam. Nagyon kellemes, nyugtató érzést nyújt a bőrnek. Az illatát nagyon sokáig lehet érezni. Egyáltalán nem tömény, inkább üde és frissítő. Míg este az arcom nagy piros volt (féltem, hogy ez meg is fog maradni), másnapra a leégés jeleiből már semmi nem látszott, szépen bebarnult a bőröm, és egyáltalán nem maradt irritált.

Legfontosabb hatóanyagai:
Aloe vera: Gyulladáscsökkentő, anitibakteriális, bőrnyugtató, hidratáló és immunerősítő hatású növény.
Panthenol: Vízmegkötő, gyulladáscsökkentő, bőrpuhító anyag. Enyhíti a stressz hatásait és lassítja az öregedést.

Nekem nagyon bevált a termék, nyárra nélkülözhetetlen is, illetve a márka nézetei is nagyon szimpatikusak számomra.
Az Estrea weboldala épp most újul meg, minden nap egyre több termék kerül fel, ITT tudtok ellátogatni hozzájuk.
A termékek megvásárolhatók személyesen az Örs vezér térhez közel, a 1106 Budapest, Fehér út 10. szám alatt, néhány üzletben (lista hamarosan), valamint telefonon is.

10 megjegyzés

  1. és megkérdezhetem, hogy mennyibe került?:) elég jól hangzik :)

    VálaszTörlés
  2. Én őt használom ettől a márkától:
    http://estrea.hu/termekek/arcapolas/arckremek/estrea-aloe-vera-bortaplalo-arckrem
    "fillérekért" szoktam venni a One Euro Market-ban (Békéscsabán), valami csoda, mit művel a pattanásaimmal és azok sebhelyével.. :)

    VálaszTörlés
  3. Nekem is tetszett.le is cseréltem a Tropicana helyett:)
    http://coralinevilag.blogspot.hu/2013/07/estrea-aloe-vera-napozas-es.html

    VálaszTörlés
  4. hűűű, ez nagyon jól hangzik:)

    VálaszTörlés
  5. Én a "hawaiian tropic after sun"-t használom évek óta. Szerintem hasonló.
    Azóta már ráragasztottam a baráti körömben szinte mindenkire mert amit ezek az aloe vera-s gélek tesznek, az csoda.
    Ha le is égett picit a hátunk a strandon, este mindenki legalább 2x bekente vele magát és reggelre bebarnultunk. Nem volt hámlás, sem égető érzés. Persze biztos van az a fokú napégés, amin már ezek sem segítenek.
    Ja egy tuti tipp:
    Tegyétek hűtőbe, strandolás után mennyei érzés bekenni vele a bőrt:) A kezdeti sokk után:) Még ha nem is égtél le.

    VálaszTörlés