2013/07/12

Barnuljunk, de hogyan? - Önbarnító - Oriflame Silk Beauty önbarnító testápoló



Bár régen a nők azért versenyeztek, hogy ki a fehérebb, mára ez pont a fordítottjára változott. Legtöbben minden nyáron - sőt lassan már az egész év folyamán - minél barnább bőrről álmodozunk. Én személy szerint nem vagyok olyan megszállott, hogy az egész nyaramat a szoliban vagy a napozóágyban töltsem. A barnulás könnyebb és bőrbarátabb módját választottam, az önbarnító használatát. Nálam abszolút bevált termék az Oriflame Silk Beauty önbarnító testápolója selyem proteinnel és orchidea kivonattal, ami fokozatos, természetes barnaságot nyújt.

Mielőtt belevetnénk magunkat az otthoni bőrbarnításba, nem árt, ha a következő dolgokra odafigyelünk:
- Használjunk legalább hetente egyszer bőrradírt. Ez eltávolítja az elhalt hámsejteket, egyenletesebbé válik a bőr felszíne, így elkerülhetjük, hogy foltosak legyünk.
- Az arcunkra használjunk kifejezetten arra a területre kifejlesztett terméket!
- Miután befejeztük a krémezést, mossunk nagyon alaposan kezet! Így elkerülhetjük, hogy a kézfejünk foltos és sárga legyen a használattól.
- A felvitel után várjunk addig az öltözködéssel, amíg a termék tökéletesen beszívódik. Máskülönben a ruháink is bebarnulnak!

Silk Beauty Illuminating Complex Sun Glow Gradual Tan Body Lotion with Silk Protein & Orchid Extract

Image Hosted by ImageShack.us

A Silk Beauy Sun Glow önbarnító testápolót kb. 1 hónapja használom, és azóta nagyon látványos a változás. Azzal a szándékkal vettem meg, hogy még az igazi strandszezon beköszönte előtt legyen egy kis színem. Csak vízpart mellett vagy társaságban vagyok képes napozni. Otthon, egyedül hiába fekszek ki, 10 perc után szinte mindig megunom, és mivel szeretek/szeretnék barna lenni, egyértelmű volt, hogy  szükségem lesz valamilyen barnító termékre. A sima önbarnítókat nem szeretem, mert tapasztalataim szerint a legtöbb esetében túl természetellenes és sárgás lesz a végeredmény. Így esett a választásom az Oriflame Silk Beauty önbarnító testápolójára, ami selyem proteint és orchidea kivonatot  tartalmaz.

A termék 200 ml-s, tipikus testápolós kiszerelésben érkezik. Akciós ára 999 Ft (az épp most futó katalógusban is!). A textúrája megegyezik egy átlagos testápolóéval, nem túl nehéz, de nem is egy kifejezetten könnyű, inkább közepesnek mondanám. A felvitel során kicsit több időt kell arra fordítani, hogy szépen eloszlassuk a bőrön mint általában, de utána szépen beszívódik. Miután mindenhol befejeztük a krémezést, kb. 2-3 percet kell várni, hogy teljesen beszívódjon, és utána lehet is öltözni. Nem hagy maga után ragacsos érzetet. A hidratáló hatása is kifejezetten jó. Annak ellenére, hogy száraz bőröm van, teljesen elég ezt az egy terméket használnom, nincs szükségem külön hidratálóra. Az illata olyan, akár egy tipikus önbarnítóé - de egyáltalán nem túl erős, vagy kellemetlen - , egy egész picit lehet érezni mellette az orchidea illatát. Apró, arany színű csillámokat tartalmaz, de ez egyáltalán nem hivalkodó, csak akkor látszik, ha a Nap rásüt a bőrünkre, viszont akkor nagyon szépen csillog. 

A legtöbb önbarnító esetében már akár az első és második használat után lehet látni a változást. Én ennél a terméknél, kb. a harmadik használat után vettem észre, hogy szemmel láthatóan barnult a bőröm, különösen a lábaim. Ezután minden használattal a szín egyre intenzívebb, de nem sárgás és természetellenes. Fokozatos, természetes barnulást nyújt. 

Aki barnulni szeretne, annak nagyon ajánlom! 5/5Nektek van bevált önbarnítótok?


Szeretnéd megnyerni az általad kiválaszott szemüveget? Jelentkezz ITT !


Follow on Bloglovin

23 megjegyzés

  1. Tyűűűű nagyon szép természetes!!:)

    VálaszTörlés
  2. Tényleg szép! Én attól féltem, amikor önbarnítót használtam, hogy bemegyek a vízbe, és lejön rólam! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dehogyis! :D :D Azt beszívja a bőröd, akár a testápolót. Ilyentől nem kell félned. Ha rendszeresen használod nem fog kopni a szín :)

      Törlés
  3. Tényleg nagyon szép! Gondolkodóba ejtettél! :-)
    Megkérdezhetem, hogy az arcodra milyen barnítót használsz? Tudnál ajánlani egyet? :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem az arcomat könnyebben megfogja a Nap, így oda nem használok olyan rendszerességel önbarnítót. Néha az Avon be bronze arcra való barnítóját használom, de attól nem igazán vagy elragadtatva, szerintem keresek valamit majd az Oriflame kínálatában :)

      Törlés
  4. Mindennap használod ezt a testápolót?
    Úgy tudom önbarnítókra nem lehet ránapozni, mert beleégeti ezeket az "anyagokat" a bőrödbe. Te szoktál ránapozni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, minden nap használom. Azóta már többször voltam strandon és semmi nem történt. Nem hiszem, hogy lenne ilyen dolog, én még nem hallottam róla, és elég abszurdnak is hangzik. :)

      Törlés
  5. Nagyon szep az eredmeny! :) lehet en is kiprobalom!Mennyi idejig eleg egy flakon neked?(lehet ha hamar fogy 2db-ot szerzek be,mert nagyon meggyoztel...sajnos regebben besargultam ezektol a barnitos dolgoktol s ugy neztem ki mint egy mas nemzetisegu emberke :p ami nem eppen volt szep latvany..koszonom a valaszod elore is!!u.i.nagyon tetszik a blogod

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Én egy hónapja használom és most van félig :) Köszönöm!

      Törlés
  6. Es meg egy kerdesem lenne,hogy csak a labadra hasznalod s az avonos neked nem volt jo? ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az egész testemre használom az arcomat kivéve. :)
      Az Avon arcra való önbarnítója nekem nem vált be, de épp most néztem ki egyet az Oriflame-ből, szerintem meg is rendelem. :)

      Törlés
  7. Nalad lehet ilyet rendelni?(pesten lakok)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, nálam lehet rendelni, de nem tudom, hogy tudnám eljuttatni hozzád... :S

      Törlés
  8. Sok önbarnítós csalódás után azt hiszem, ennek fogok adni egy esélyt, igazán látványos az eredmény! Amikor megláttam az "előtte" képet... mintha a saját lábaimat láttam volna (de rájöttem, hogy az enyémek még fehérebbek :D), a napozással én is így vagyok, hiába viszek magammal könyvet, vagy próbálok zenét hallgatni, egyedül halálra unom magam :D A szolit is inkább lustaság miatt kerülöm, a közelünkben nincs, a belvárost pedig csak akkor célzom meg, ha éppen valami dolgom van, 6 perc szoliért nem teszek meg oda-vissza fél órás utat :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az első képen félelmetes a lábam... Mint valami vízihulla :D :D Én is mindig elkezdek olvasni, de a fehér laptól megvakulok :D :D Szolizni nyáron képtelen vagyok, mert annyira melegem lesz utána. Inkább télre hagyom, akkor jó melegít :D

      Törlés
  9. Szia! Lehet még ezt a terméket kapni?

    VálaszTörlés
  10. Én is ezt az önbarnítót használom, két flakon is van belőle már, mert annyira megtetszett. Régebbi csalódásom után ez a termék valami csoda. Csak nehogy rászokjak teljesen, mikor már nem is lesz szükséges.. :)

    VálaszTörlés
  11. Tènyleg nagyon látványos az eredmèny!:) sokáig fèltem az önbarnítóktól , pedig kis türelemmel na ès odafigyelèssel szupereredmènyeket lehet elèrni. Nekem az Avon habállagú barnítója jött be nagyon:
    http://mosolyrecept.blogspot.hu/2014/05/tippek-otthoni-barnulashoz.html?m=1

    VálaszTörlés
  12. Sziasztok. Segítene nekem valaki? Hogyan tudnám ezt a terméket beszerezni? Sajnos a katalógusban nem találtam :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Az aktuális Mini katalógusban épp akciós. :)

      Törlés
    2. úú tényleg, köszi :) már csak tanácsadót kell keresnem :)

      Törlés
  13. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés