2013/05/30

Egy blogger legyen szép?

Image Hosted by ImageShack.us

Nem igazán tudom, hogyan kezdjek hozzá ehhez a poszthoz, mert nagyon sok minden kavarog a fejemben. Mindig igyekszem távol maradni a "blogger világ" konfliktusaitól, mert úgy gondolom, hogy nagy részük csak feltűnés hajhász és irigység generálta. Ezért soha nem akarok belefolyni az ilyen helyzetekbe, mert úgy sem ér célt, fölösleges nagyobb feneket keríteni a dolognak. De most valahogy kezd nálam is betelni a pohár.


Biztosan többen is láttátok már Gyakori kérdéseken (ami egyébként a trollok melegágya), azt a magasröptű párbeszédet, amiben szapulják a magyar blogok nagy részét, és felmerül a kérdés, hogy a magyar bloggerek miért nem szépek?
Végigolvasva az összes hozzászólást, a pofám szakad le! Egyrészt, hogy mer bárki bárkit csúnyának nevezni, vagy ilyen szinten leszólni valaki munkáját? Persze mindezt névtelenül. Ki mondja meg, hogy ki számít szépnek? Egyrészt ez tök relatív, másrészt meg ha neked nem szimpi valaki külsőre, akkor miért olvasod a blogját? Mert ha egészen odáig elmegy valaki, hogy egy pocskondiázó beszélgetést kezdeményezzen, az valószínűleg rendszeres olvasója ezeknek a blogoknak. Nem lehetne ilyenkor szimplán nem olvasni a bizonyos blogot? Miért kell másokat megbántani?
A másik dolog ezzel a témával kapcsolatban: nem lenne totál illúzió romboló ha egy tökéletes bőrű lány szeretné neked a legújabb pattanás eltávolító készítményt vagy alapozót bemutatni? Totál hiteltelen lenne... Aki meg szerinted nem szép, az bújjon el? Jó hogy nem listázunk, hogy ki az, aki engedélyt kap arra, hogy szélesebb hozzáférésű platformon megmutathassa magát...

Fölmerült az ingyen termékek téma is. Több külföldi és hazai márka is van, akiknek van blogger programjuk, vagy küldenek időről időre egy terméket az újdonságaik közül. Sokan úgy gondolják, hogy egy ilyet elfogadni halálos bűn. Nézz magadba, te visszautasítanál, egy olyan lehetőséget, hogy ingyen kipróbálhass egy olyan terméket, amire mondjuk már régóta vágysz? Azzal, hogy mi elfogadunk bizonyos termékeket azzal nem írunk alá szerződést az ördöggel, hogy na már pedig én csakis jót fogok mondani, akármi lenne a valós véleményem. Kinek származna ebből haszna? Egyrészt teljesen elvesztené a blog a hitelességét, ha valamit egekig magasztalnék, és utána kiderülne róla, hogy a fele sem igaz. Másrészt a cégek is kifejezetten kérik, az őszinte véleményünket. Nem vezetnek listát, hogy ki az, aki szuper "reklámot" csinál nekik, és ki az, aki valami rosszat mer mondani. Ezt felejtsük már el! Például egy szempillaspirál tesztnél, hogy tudnék hazudni, ha a képek magukért beszélnek?

Image Hosted by ImageShack.us

Ugyanez vonatkozik az ingyen ruhákra is. Ha van lehetőségem ingyen hozzájutni olyan ruhákhoz, amik nekem tetszenek, miért ne tenném? Ha felveszem, és megmutatom egy posztban azt nem azért teszem, hogy vedd meg - vedd meg - vedd meg, hanem mert tetszik nekem. Nem hiszem, hogy bárkinek baja lett volna egy poszt végén elhelyezett linkből. Sőt, lehet, hogy nem én vagyok az egyedüli a Földön, akinek tetszik az adott darab.

Valaki azt is írta, hogy smink mestereknek érezzük magunkat, sőt egy mostanában elég népszerű divatblogon egész poszt szól arról, hogy egy blogger mekkora befolyással tud lenni. Kicsit ez az önmagasztaló bejegyzés is hozzátett ahhoz, hogy ezeket most mind leírjam.
Én nem tartom magam sminkmesternek, se divat gurunak, se embereket befolyásoló nagy-nagy valainek. Van egy hobbim: ez a blog, ahol írhatok arról, ami érdekel. A sminkes bejegyzésekkel nem azt üzenem, hogy én hú de milyen profi vagyok. Istenem, bárcsak az lennék. Szimplán megmutatom azt, amit csináltam. Egy ruhás poszttal nem az a célom, hogy nézzétek ez a nyerő stílus, kövessetek, istenítsetek. Borzasztó gáz, ha valaki ezt gondolja magáról (és kezdem úgy érezni, hogy egyre több ilyen van). Én csak megmutatom, hogy mit viseltem. Nem célom ezzel senkinek megmutatni, hogy mi a "menő".

Bár valószínűleg sokkal több ember olvasna, ha elkezdenék másokat szapulni, és osztanám a tudást nulla háttértudással. De az nem én lennék. Nagyon elkeserítőnek tartom a folyamatos negatívkodást, ami a magyar "blogger közösségben" megy. Bár utálom ezt a kifejezést, ez nem egy közösség, hanem önálló bloggerek és az ő blogjaik.

Ezzel a poszttal nem volt célom senkit megbántani, de úgy éreztem, hogy a csönd után, most már ideje nekem is elmondani a véleményemet a folyamatosan előkerülő témákkal kapcsolatban.

37 megjegyzés

  1. Pár havonta valakinek nekiesnek, ahogy nézem, elég szomorú szerintem :(

    VálaszTörlés
  2. 100%-ig egyetértek, jó, hogy ezt végre valaki így összefoglalva leírta!

    VálaszTörlés
  3. Feher Imola-Emilia5/30/2013 11:37 de.

    Igazad van. En szeretem nagyon a blogodat, ügyes vagy :-) Csak így tovább!

    VálaszTörlés
  4. Tegnap én is kicsit elgondolkodtam a gyakori kérdéseken felvetett dolgokon. És maximálisan egyet értek veled, egy blog hobbi, nem hivatás. Én személy szerint azért kezdtem bele, mert tetszett ez a világ. Az, hogy ha készítek valamit (nálam elsősorban manikűr a téma), azt megmutathatom másoknak is, akiknek szintén hasonló az érdeklődési körük. Akinek nem tetszik, amit csinálok vagy nem tetszik aki vagyok, annak nem kell olvasnia, ilyen egyszerű. Az pedig, ha egy blogger valamit kap egy cégtől, egy szuper lehetőség.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. az a baj sokan nem igy látják ezt.irigyek és ekkor kezdődik a csesztetés része.sajnos :(

      Törlés
  5. Ebben az egészben az utolsó előtti bejegyzés a legelszomorítóbb, hogy mi, magyarok ugyan úgy fúrjuk és utáljuk egymást a blogok terén, mint az életben is. Tisztelet persze a kivételnek. Sosem értettem, hogy mi a jó ebben, én is azt az elvet követem, hogy ha valami nem tetszik, akkor nagy ívben elkerülöm, legyen az ember, blog, énekesnő, színész, vagy rendező.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyira igaz, amit írtál! Nálunk (Magyarországon) sajnos ez általános, hogy senkinek semmi nem elég jó, mindenben a hibát keressük. Szinte divat és szórakoztató vitát szítani. Ez nagyon elszomorító!

      Törlés
    2. ...ahelyett, hogy mondjuk tisztelnénk és becsülnénk egymás munkáját... Vagy ha nem, akkor elmennénk mellette szurkálódó megjegyzések nélkül. Ez az egész trollkodás a magánéletében is benne lehet annak, aki csinálja, és így egyre rosszabbak lesznek az emberi kapcsolatok is. Épp most írtam róla, tényleg elszomorító a dolog :/

      Törlés
  6. Én ezzel a dologgal mindig úgy voltam, hogy ez a legtöbbünknek hobbi, én momentán a saját szórakoztatásomra csinálom, ezért nem értem, miért kell ebbe belekötni...aki meg jobbat tud, hajrá, csinálja :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. mert a szomszéd tehene dögöljön meg. ez a magyar mentalitás. ennyi.nekem is hobbi semmi több. de van akinek ez nem jön be :(

      Törlés
  7. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  8. Szomorú dolog ez. Joga van mindenkinek ahhoz,hogy írjon és vezessen blogot. Minden soroddal egyetértek. Egyetlen ötletem van , mi vezéreli ezeket az ,,embereket": irigység.

    VálaszTörlés
  9. Egyetértek Veled, és sok jó magyar blog létezik. :) Arra azért jó volt ez a gyakori kérdéses "poszt", hogy sok jó blogot találtam, amit még nem ismerek. :D

    VálaszTörlés
  10. Épp most kezdtem el olvasni ezt az egészet. Hát, szórakoztató...Egyszerűen nem lehet és nem is szabad az ilyesmit komolyan venni, nem éri meg a bosszúságot!;)
    Szépséglabor

    VálaszTörlés
  11. Pedig igaza van a tàmadòknak. Nem behisztizni kéne hanem 1 kis önvizsgálatot tartani. Mind1 jellemző hogyha ilyen van jòl megsértődik mindenki ès jönnek a szabadkozàsok hogy ő nem ilyen ő különb... Mind ugyanolyan fellengzős banda csűrhe részei vagytok. Csak van aki eladja magat.....mas pedig egy igenytelen csődtömeg marad. Amùgy ha nem lenne igaz nem vennétek magatokra. Ez az igazsag. Fáj mi? Nem mindenki csùf amúgy ez tùlzás volt igazatok van de csak ebben... Lehet a nyakamnak ugrani ;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. pont az ilyenek miatt van a veszekedés mint te. elöszőr nincs is fotód,ez is a jellemedet árulja el. a másik csűrhe banda megszólitást,inkább magadra irányitsd ha lehet. abszolut nem érdemelsz választ mert tuti szegény kis pór nép vagy,aki a gép előtt ülve él ki a vágyait.aki nem vállalja magát csak irigykedik.
      én vállalom magam amint látod:) nincs mit rejtegetnem.
      savanyú a szölö. :D

      Törlés
    2. Névtelen, Te annyira hülye vagy,hogy még beszólni sem lehet neked rendesen! :D
      Amúgy miért olvasod ezt a "csűrhe banda" tagja által írt bejegyzést? Tök igénytelen szerinted,de akkor mit keresel itt? :D :D
      Csak kérdezem...

      Kinga

      Törlés
    3. Neked kellene önvizsgálatot tartani, mert Te vagy szánalmas és nem Mi! Kíváncsi lennék azért arra, hogy ki vagy te és mit tudsz felmutatni, mert baromira nagy az arcod! Így névtelenül sértegetni másokat nagyon könnyű.

      Nagyon sajnállak téged, komolyan mondom. Borzalmas életed lehet, ha a legnagyobb örömöd, hogy másokat sértegetsz és gerjeszted itt a feszültséget.

      Törlés
  12. Én ugyan nem vagyok blogger, de sok blogot olvasok már évek óta és elképesztő, hogy ilyen területen is milyen rivalizálás tud menni. Nekem is volt olyan blog és blogger, ami/aki nem volt szimpatikus, de akkor fogtam és nyomtam egy x-et. Az a baj, hogy ilyen a magyar emberek többsége, irigyek, mindenkit kritizálnak, bezzeg ők... A gyakori kérdéseken megforduló emberkék értelmi színvonaláról meg ne is beszéljünk..., persze tisztelet a kivételnek. Nem szabad foglalkozni az ilyenekkel.

    VálaszTörlés
  13. Teljesen egyet értek azzal, amit írtál, és jól összefoglaltad a lényeget a kényes témákat illetően. Azért én szeretem ezt a "nem közösséget", még ha vannak általam többre és kevesebbre becsült és szeretett blogok, akkor sem lenne pofám (mert hát milyen jogon) ilyen alpárian kritizálni valakit, akinek munkája van abban, hogy saját virtuális naplót építsen. Ez egyszerű emberi szegénység...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Számomra azért volt amúgy mókás ezt a bejegyzésedet olvasni pont nálad, mert te, mondjuk ki, az átlag ízlésnek megfelelően szép vagy.

      Törlés
  14. Ó erről a csodáról szerencsére lemaradtam, de teljes mértékben igazad van, ahogy így utólag olvasgatok. A kritizálók jobban tennék, ha keresnének maguknak olyan elfoglaltságot, amiben örömüket lelik. Mi meg blogolunk tovább, mert minket ez tesz boldoggá, az meg főleg, ha másoknak tetszik amit csinálunk. Szerintem. Akinek meg nem tetszik egy blog vagy blogger: hát nem kötelező olvasni. :)

    VálaszTörlés
  15. Nem kell az ilyen emberekkel és a véleményükkel foglalkozni! Nyilván vannak építő jellegű negatív kritikák, azokkal nincs semmi probléma (szerintem), de figyelni kellene a stílusra, hangnemre, hogy ne bántsanak meg vele senkit! Könnyű olyan lányokat bántani, akik blogot indítanak és van támadási felületük. Nyilván a legtöbb embert az ingyen termékek bosszantják, amiket tesztelésre küldenek, de ha ennyi szabadideje van valakinek, hogy rágalmazza a bloggerinákat (akiket amúgy olvas, mivel anélkül nem tudna véleményt formálni...) és ide-oda írogasson felháborító stílusban, akkor már nyugodtan elkezdhetne írni,szerkeszteni egy saját blogot (mivel ezt bárki megteheti), aztán ha elér egy bizonyos szintet (amit amúgy nem olyan könnyű,mint sokan hiszik) akkor utána ő is kap "reklám" cuccokat! De gondolom az ilyen embereknél a lustaság nagyobb úr és inkább mocskolódnak jobbra balra.

    VálaszTörlés
  16. Szívemből szóltál, minden egyes soroddal egyetértek!! :)

    VálaszTörlés
  17. Szerintem is teljesen igazad van :)
    Én eddig még nem találkoztam ezzel a kérdéssel. Hát ,mit mondjak? Érdekes emberek vannak :D
    Az én érdeklődésemet olvasóként az kelti fel ,ha látom ,hogy a bloggerina egyszerű ,esendő ember ,akinek vannak hibái és az olvasás közben úgy érzem ,mintha az egyik barátnőm szólna hozzám. Számomra így hitelesebb az egész ,hogy látom ,nem csak nekem vannak rossz napjaim ,szépséghibáim.
    Ezeket a dolgokat a saját blogom szerkesztésénél is figyelembe veszem :)
    Az emberek egy része még mindig nem tudja felfogni: NINCS tökéletes ember ,maguk sem azok!
    Érdekes ,hogy én is blogger vagyok ,de nem irigykedem ,ha egy bloggerina terméket kap tesztelésre ,mert tisztában vagyok azzal ,hogy az adott személy mennyit dolgozott azért ,hogy legyen annyira ismert és egyedi ,hogy 1-1 cég megtalálja. Igen ,a blog egy hobbi ,mégis rengeteg munkával jár ,még az én aprócska kis blogom is ,nem még egy nagyobb több ezres feliratkozóval rendelkező...
    Egyébként ,mikor megláttam a címet egy kisebb "WTF?-érzés" fogott el ,hisz Te tényleg a legszebb bloggerinák közé tartozol :)))

    VálaszTörlés
  18. Lányok, ez a sok troll min olvas minket, sok internetes felületen ír rólunk. Híresek leszünk:D

    VálaszTörlés
  19. Én mindig is azt vallottam, hogy meg lehet fogalmazni egy kritikát úgy, hogy ne sértse meg vele az embert. Csak sajnos erre nem igazán vevők az emberek. Könnyebb névtelenségbe burkolózva, alpári módon sértegetni más munkáját. Majd ha ők is felmutatnak annyit, mint néhány bloggerina, akik a szívüket-lelküket beleteszik a munkájukba, akkor őket is komolyan fogják venni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jah, és egyébként, én is kaptam már sok-sok beszólást és negatív véleményt a blogommal kapcsolatban, aki úgy fogalmazott, hogy komolyan is lehet venni, annak megfogadtam a tanácsát. A többi pedig mehet a búsba :)

      Törlés
  20. Én eléggé felhúztam magam a feltett kérdésen és a válaszokon. Úgy kezdem megutálni ezt a magyar mentalitást és felfogást, de komolyan. Miért kell fúrni egymást és leszólni, olyan szavakkal illetni, amit nem érdemel meg? Mindenkinek szíve joga eldönteni kit olvas és kit nem. Ha valaki normálisan eltudja mondani a kritikát, az még segítheti is a bloggert. De így mocskolódni, ez szánalmas. Rosszul vagyok az ilyen emberektől. Szólásszabadság van, igen, de normálisan is lehet, nem pedig alja módon. De ez persze nem csak a blogger világban, hanem minden másra igaz. Az ilyen embereket sose fogom megérteni. Ha valami nem tetszik, menj tovább, senki sem kényszerít rá, hogy olvasd.

    VálaszTörlés
  21. Minek olvasol ilyen szarságot mint a gyak.kérdések.hu?? unatkozol? olvass inkább könyvet!

    VálaszTörlés
  22. A gyk-t a helyén kell kezelni. Én pl rengeteg alkalommal nagyon jókat röhögök rajta(off de a politika meg a családi kapcsolatok témakör a legjobb, a szerelemszexnél is sokkal viccesebb). Ne vegyétek a lelketekre, b***zerátorok mindig lesznek sajnos. Főleg az ilyen tudományos fórumokon, mint a gyk:)
    Inkább bátrak vagytok, hogy megmutatjátok az arcotokat/kezeteket.

    VálaszTörlés
  23. nem szabad ezeket komolyan venni..jóféle magyar mentalitás, hogy azért gyűlöl mert kapsz valamit ingyen. lényegtelen, hogy mit írsz róla, te kaptál valamit - ő nem. remélem tudod, hogy az ott habzó szájjal és névtelenül irogató emberek (nem meglepően) nagy százaléka egy megkeseredett tini, neadjisten idősebb és emiatt mindenkit lenéző 'hölgy". aki pedig a kinézetbe beleköt (nem építő jellengő kritikaként) azt egyszerűen szard le.

    VálaszTörlés
  24. Abszolút egyetértek veled! Én egy plus size-os blogod kezdtem el írni nemrég. Egyenlőre még nem érkeztek negatív visszajelzések, de azt gyanítom ez csak idő kérdése, főleg egy plusszos témájú blognál. Igyekszem függetleníteni magam az ilyen, arctalan-névtelen sárdobálóktól, de erre a "kedves" kérdezőre én is nagyon kiakadtam. Nem értem, hogy jönnek emberek ahhoz, hogy valakit csúnyának vagy igénytelennek mondjanak, úgy hogy nem is ismerik. És kérdem én: az Ő csodálatos szépségét hol lehet megcsodálni? Mert nyílván minimum egy szép Heléna, hogy "háborút" indít.
    Mona (happypluslife.blogspot.hu)

    VálaszTörlés
  25. Tavaly én is írtam egy hasonló hangvételű posztot a blogomon ( http://beautybymiamay.blogspot.hu/2012/10/szemelyes-velemeny.html)
    Egyszerűen nevetségesek :D

    VálaszTörlés
  26. Egyszerűen hihetetlen, hogy egyesek mennyire rosszindulatúak lenni. Végig sem bírtam olvasni a Gyakorikérdéseken zajló szapulást, 2 oldal után nem bírtam tovább. Nem tudtam elhinni, hogy ezek az emberek azokról a blogokról beszélnek, amiket olvasok. Szerintem a legtöbb (ott is megemlített) blog nagyon is igényes, régóta csendes olvasója vagyok szinte az összesnek.
    Ezek a lányok valószínűleg irigyek arra, amit elértél/elértetek.
    Írtál arról, hogy néha kaptok ingyen dolgokat, és ez sokaknak szemet szúr. Nem füllentek, picit irigykedem, de az biztos, hogy megdolgoztatok azért, hogy idáig eljussatok és megérdemlitek, ha kaptok valamit "ajándékba"
    Szóval fel a fejjel! Néhány utálkozó mindig lesz, de ez soha ne bizonytalanítson el, mert az igazi olvasók szeretik amit csinálsz (csináltok)!

    VálaszTörlés
  27. Én részben egyet kell hogy értsek, bár ott is leírtam, nekem nem azzal van bajom, hogy nem szépek a bloggerek. Nekem inkább az igényesség hiányzik, de az nagyon. Tisztelet a kivételnek persze, de rossz minőségű fotók, ápolatlan körmök, igénytelen sminkek és Essence termékekről való fröcsögés nagyon sok helyen van. Nyilván ezeket nem kell olvasni, de minden ilyen kiiktatása után nagyon leszűkül a kör. Önkritika szintén nem ártana, ha pedig nyilvános blogokon teszik közzé a kislányok a képeiket, bizony vállalni kell, hogy van negatív kritika is. Ismerjük a magyar mentalitást, de ilyenkor az irigységre fogás is éppen annak a része. Mire lenne irigy? Egy Lovely lakk csomagra vagy egy Clump Defy-ra? Ne már :D

    AnnaBella

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a magyar mentalitás valahogy mindig előjön... -.-" De ha már itt tartunk, lehet 2 Ft-os dolog, vagy ingyenes promociós ajándék, a lényeg, hogy te kapsz, de a másik nem. Ez bizony irigységre ad okot. Ha pedig 3-4000 Ft-os szempillaspirálról van szó, bizony így van.

      Törlés