2012/09/15

Házi praktikák: Szépségápolás olcsón


Sziasztok! A mai bejegyzésben néhány olyan házipraktikát fogok nektek megmutatni, amivel nem kis mennyiségű pénzt spórolhatunk meg. Amire szükségsünk lesz, azt mindenki meg fogja találni otthon. Nem másról van szó, mint: fogkrém, fahéj, zöld tea, szódabikarbóna és tojás.


Fogkrém pattanásokra?
Miért is ne? Tegyél egy keveset a kritikus pontra, és hagyd hatni egy darabig, majd langyos vízzel mosd le. A fogkrém felszívja a zsírt és a nedvességet is, így leszárítja a pattanást. A gyulladáscsökkentő hatását kihasználhatjuk például a szúnyogcsípéseknél is.


Dús ajkak fahéjjal?
Ha teltebb ajkakra vágysz, használj fahéjolajat az ajkaidra. Ha ezt nem tudod beszerezni, akkor keverj össze egy kis fahéjat oliva olajjal, majd ezt használd, így teltebbek lesznek az ajkaidat. Vidd fel többször, és a hatás annál tartósabb lesz.


Zöld tea kipirosodott arcbőrre?
Ha arcbőröd gyakran kipirosodik, vagy a bőrödön látszódnak a hajsználerek, a legjobb megoldás számodra a zöld tea használata. A teafiltert áztasd be meleg vízbe, majd így tedd a kipirosodott területekre. Gyulladáscsökkentő hatásának, és antioxidánsainak köszönhetően könnyedén eltünteti a kipirosodást.


Szódabikarnóvával a korpa és a zsíros haj ellen!
A szódabikarbóna fogfehérítő hatása mellett a hajra kifejtett jótékony hatásait is kihasználhatjuk a szépségápolásban. Lúgosító hatásának köszönhetően eltávolítja a korpát, és a zsíros hajat is megszünteti. Emelett világosít is, úgyhogy ezzel a tulajdonsággal vigyázzunk, ha nem akarunk hajszínváltozást. Kis mennyiséget használjunk belőle.


Tojással a ráncok ellen
A ránctalanító krémekhez gyakran a tojásból vonják ki a csodaszernek tartott kollagént, így házilag is bátran használhajuk arcpakolásként. Keverjük össze 1 tojás sárgáját 1 evőkanál mézzel, és adjunk hozzá egy kis lisztet. Vigyük fel az arcra, hagyjuk hatni 20 percig, majd mossuk le. Hetente többször is használhatjuk.


Remélem tetszett nektek ez a néhány gyors tipp. Ha szeretnétek több ilyen bejegyzést, akkor írjátok meg. Próbáljátok ki a praktitákat és osszátok meg velem, hogy nálatok mennyire vált be! (:

8 megjegyzés

  1. Kicsit ijesztően hangzik, hogy fogkrémet kenjek az arcomra, de mindenesetre kipróbálom:) Köszi a tippeket, illetve én még szívesen olvasnék hasonlókat.

    VálaszTörlés
  2. Én már többször próbáltam a fogkrémet, ne óckodjatok tőle, tényleg jó!:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó kis tippek, ki is próbálok belőle párat. :)

    VálaszTörlés
  4. a szódabikarbónát milyen formában lehet a hajra varázsolni?

    VálaszTörlés
  5. Én is használom a fogkrémet már évek óta a pattikra :)

    VálaszTörlés
  6. valamilyen hajvég ápoló ötlet házilag? nincs kedvem 3ezer forintokat költeni ilyenekre......előre is köszi!!!!!!!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon tetszik a blogod:) Bekövetveee!
    Ha nem nagy baj, akkor beköveted az enyémet?:)
    A blogom: www.zsaniiblog.blogspot.com
    Előre is köszönöm, zsanii
    xx: <3

    VálaszTörlés