2012/08/27

7 smink főbűn


Nem csak az öltözködésünkben követhetünk el gyakori hibákat, a sminkelésnél is megvannak azok bűnök, amikkel nap mint nap találkozhatunk. Izlésficam, vagy csak egy jó szemüveg hiánya? Nem tudhatjuk. Minden esetre a reggeli készülödés közben nem árt a tükörben leellenőrizni, hogy nem követjük el-e a 7 smink főbűnt.


1. Alapozó fiaskó

Az igaz, hogy a tökéletes alapozót megtalálni nem kis feladat, tekintve azt a rengeteg árnyalatot és típust, amit a drogériák polcain megtalálhatunk. De amikor valaki feltűnően más színt használ, mint amit a bőre megkövetel, az nálam kiveri a biztosítékot. Erre a jó példa a szoli alapozó: 5 árnyalattal sötétebb arc, nem kis mennyiséget felhasználva.



2. Sminktetoválás:  csoda vagy hiba?

Én biztos, hogy soha semmilyen arcrészemet nem tetoválnám ki csak azért, hogy időt spóroljak meg vele. Alapból nem ítélem el a sminktetoválást. Ami borzasztóan zavar, hogy ez a legtöbb esetben túl sötét színnel készül, ami borzasztóan előnytelen. Pengevékony szemöldök, természetellenes alakban meghúzva. Itt jön képbe az állandóan csodálkozó arc - az eredeti szemöldök felett centikkel meghúzva az új, és eközben ott virít a két piros gyantázott folt. A másik pedig az eredetitől elütő árnyalattal készült szájkontúr. Ezeket soha nem fogom megérteni.




3. Vízihulla ajkak

Csak hogy maradjunk a témánál, egyre többször találkozok a már-már sötétben is világító, extrém világos ajkakkal. Azt inkább hagyjuk is, hogy ehhez általában szétszolizott bőr, és egy kilo bronzosító társul.


4. Pandaszem

Napjainkban talán az egyik legelterjedtebb lépés a reggeli sminkelésnél a fekete vonal az alsó szempillák tövében. A cél az intenzívebb tekintet, az eredmény intenzívebb égés. Ha ezt a lépést semiképp sem akarjuk kihagyni, akkor a vízvonalra tegyük a fekete színt, így sokkal szebb. A szempillák alatt könnyen elkenődik, és észre sem vesszük már is pandamaci lett belőlünk, amit cseppet sem szép látvány.


5. Rúzsos fogak

Az erős rúzzsal több szempontból is vigyázni kell. Egyrészt sárgítja a fogakat, másrészt nagyon könnyen elkenődik. Nemcsak a száj kontúrján kívül leszünk maszatosak, hanem a fogakat is elcsúfíthatja.


6. Bohóc effektus - túl sok pirosító

A pirosító és a bronzosító nagyon előnyös tud lenni, ha a megfelelő mennyiségben használjuk, hiszen akár az egész arcformánkat átalakítja. Tehát ha csak nem egy farsangi bálba készülünk, akkor vigyázzunk, hogy mennyi kerül az arcunkra, mert könnyen bohóccá válhatunk.


7. Döntsetek Ti !

Ezt a listát a végtelenségig folytathatnánk, annyi mindent lehetne még felsorolni. De az utolsó, azaz 7. főbűnt döntsétek el Ti ! Szerintetek mi az a gyakori hiba, ami nem szerepel itt?


Ha tetszett a bejegyzés, olvasd el ITT, hogy mik a leggyakoribb divatbakik!

Képek forrása: Google

13 megjegyzés

  1. Hát a "pandaszemmel" nem értek egyet mert milliónyi embert tudok mutatni akik nagyon jól tudnak sminkelni mégis az alsó szempilla tövüket is kifestik ( pl. jeffree star) de mondhatnék milliónyi példát :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na várjunk :D A pandaszem nem az, ha valaki kifesti az alsó szempillatövét :D :D Hanem amikor a vastag fekete szemceruza monokliszerűen szét van kenődve

      Törlés
  2. én attól mászok falra, amikor valaki kifesti magát, úgy, hogy felken valamit a szemhéjára (általában jó rikító színt) és ennyi. Nincsen eldolgozva, nincsen kihúzva, csak úgy van ott, mintha félbehagyta volna az egészet. Meg ott van az olyan allergiások szemfestése, akik nem tudják megállni a szemvakarást, természetesen nem olyan termékkel, ami bírja a dörzsölést... így első körben a szempillaspirált dörzsölik a szemükbe sokan, majd a maradék ceruzát/festéket, amitől még pirosabb lesz a szemük, meg jobban és, ezáltal jobban könnyezik. De igazából a festett "szépség"pöttyöket sem értem:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a legjobb az,amikor mindezt alapozatlan,csúnya bőrre teszik..Brr...

      Törlés
  3. Egyet értek mindennel. Ezen kívül ami nálam fő hiba:
    -nem alkalomhoz illő smink (hivatalban vagy esküvőn mondjuk csillámos partismink)
    -eldolgozatlan smink (főleg ahogy Vicacat mondja, az eldolgozatlan egyszínes bilikék vagy rikító rózsaszín szemhéjfesték)
    -rossz színválasztás (a kedvencem a szolis bőrhöz a világos babarózsaszín meg a világoslila)
    -eldolgozatlan vakolat-alapozó, főleg, ha darabokban jön le a púder

    VálaszTörlés
  4. Pont ma volt bent nálunk a boltban (ott dolgozok) egy alapjáraton tök szép csaj, de feketével(!!!) volt kontúr tetoválva a szájára. Hát nem mondom mi volt az első gondolatom. Van egy olyan sejtésem, hogy ő se tartja a legjobb döntésnek.

    VálaszTörlés
  5. Jól összeszedted, jókat mosolyogtam a képeken.:D Szerintem még a "szemöldökig kifestett szemhéj egyetlen színnel" is nagyon csúnya.:D
    (Andi)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mint a Facebookra kitett öreg nénis képeden.:D

      Törlés
  6. 6 arnyalattal vilagosabb korrektor

    VálaszTörlés
  7. A dehidratált bőrre felkent alapozó elég morbid! :)
    Joker sminkje pedig tökéletes! :D

    VálaszTörlés
  8. Teljesen egyet értek azokkal amiket írtál, engem legjobban a hulla fehér száj irritál. Egyetlen dologba viszont belekötnék, egy Heath Ledger fanatikus rajongó vagyok, halottról csak szépet vagy semmit, úgyhogy azt a képet lehagytam volna Jokerről. :/ Engem legalábbis mint fanatikust, eléggé zavar.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na várjunk :D :D Egyértelmű, hogy Heath Ledger képének köze nincs az itt felsoroltakhoz... Minek is raknék ide egy filmbeli képet?? :D Poénból raktam ki, azt hittem ez egyértelmű. Heath Ledger egyébként az egyik kedvenc színészem, különösen Jokerként imádom őt.

      Törlés
  9. Nekem is egyértelmű, hogy nincs köze az itt felsoroltakhoz, pont a "vicc része" zavar. de végül is mindegy, lehet hogy csak nekem bántja a csőrömet egy picit.

    VálaszTörlés