2011/07/28

Weekly Beauty Tip #3 - Haircare

Viselhetünk bármilyen márkás ruhát, sminkelhetjük magunkat hosszasan, ha a hajunk nem megfelelőlen ápolt, megjelenésünk nem lehet tökéletes. Ahhoz, hogy a frizuránk a külsőnk éke legyen, nem kell több tízezer forintot költenünk. Az ápolt, egészséges haj néhány egyszerű lépéssel elérhető.



Az, hogy ki mennyiszer mossa a haját egy héten teljesen változó. Ha te úgy érzed minden nap szükséged van rá, nyugodtan megmoshatod minden nap, azonban heti kétszer elengedhetetlen. Hajmosás során kétszer samponozd a hajad, így az egész folyamat sokkal hatásosabb lesz és ne felejtsd a végén balzsamozni. Ezzel elkerülheted a hajvégek töredezését, és elősegítheted az ápolt haj kialakulását.

+ Tipp: Ha hajmosás után a hajadat nagyon nehéz kifésülni önts rá egy kupaknyi ruhaöblítőt, majd néhány perc után alaposan mosd ki. Ettől nem csak egyszerű lesz a fésülés, de a hajadnak is nagyszerű illata lesz.  (Nem kell félni egyáltalán nem lesz zsíros, vagy ragacsos a haj)



A dús haj érdekében fogyassz sok A illetve B-vitamint tartalmazó zöldséget, gyümölcsöt. Ilyen például a dió, vagy a mogyoró, illetve a málna. De a zselatint-tartalmú ételek is csodákra képesek


Hajpakolás göndör hajra:
( ezt a "receptet" egy kedves olvasóm, Gitta küldte nekem. Érdemes kipróbálni, mert tényleg használ)

,, Kell hozzá tojás, cukor és olaj, ezt hajmosás után (vizesen) kell feltenni a hajra és kb. 10percig hagyni,hogy hasson. Majd sörrel leöntöd a hajad,amitől szép fényes lesz. A legvégén pedig samponnal alaposan ki kell mosni. A tojásos,cukros, olajos pakolástól szép loknis lesz a haj.
A mennyiség az attól függ,hogy milyen hosszú a hajad. :) "




Hajpakolás a fényes hajért:
Törjünk össze egy banánt, és keverjük össze egy felvert tojással, 3 evőkanál mézzel, 3 evőkanál tejjel és 5 evőkanál olívaolajjal. Keverjük habosra az így kapott maszkot, majd vigyük fel fejbőrünkre. 15 perc hatóidő után öblítsük ki és mossunk hajat.


Nektek van valamilyen szuper-házi-hajas tippetek?
Mennyire találtátok hasznosnak ezt a bejegyzést?

10 megjegyzés

  1. Jó kis bejegyzés lett:) Az is fontos szerintem, hogy mosásnál az utolsó öblítés hideg vízzel történjen, mert akkor fényes lesz a haj:)
    Nekem is göndör a hajam (vörös),úgyhogy ezt a göndör hajas pakolást egyszer kipróbálom, köszi a tippet:D

    VálaszTörlés
  2. szuper poszt:) imádom a képeket, és annyira irigy vagyok, bár ilyen gyönyörű hajam lenne:(
    egyébként az olivaolaj mézzel elkeverve is szuper a hajra:) én órákig rajta szoktam hagyni, amikor nem kell sehova mennem, csak utána nagyon oda kell rá figyelni, hoyg rendesen kimosd a hajból:)

    VálaszTörlés
  3. Pont erre vártam, végre hajas post:)

    VálaszTörlés
  4. Oh how I wish my hair looked like this. I want long beautiful wavy hair.

    VálaszTörlés
  5. Korábban én is készítettem egy posztot amiben pár házi hajpakolást írtam le. Ha van kedved/kedvetek nézzetek be hozzám :)

    VálaszTörlés
  6. Én a ricinus olajra illetve a bánfi termékekre esküszöm...az én hajammal csodákat művelt! Bár olyan szép hajam sosem lesz mint a Tiéd :)

    VálaszTörlés
  7. ezt a pakolást tuti kipróbálom, én tegnap olyat próbáltam, hogy 2 tojás 1ek méz és egy evőkanál olaj.Feltettem a hajamra, majd tettem rá alufóliát és törülközőt hagytam 3-4 órán át, hogy dolgozzon majd lemostam.Az alapból bleeee hajam kevésbé lett bleee és nem is olyan szálkás a vége.

    VálaszTörlés
  8. köszi csajok a tippeket :P kipróbálom majd őket (:

    VálaszTörlés