2011/07/20

Weekly Beauty Tip #2 - Aloe vera

Sziasztok!

Azt hiszem, hogy - sajnos - senkinek nem mentes az élete a pattanásoktól, illetve egyéb, más bőrpróblámáktól. Sokszor hajlandóak vagyunk több ezer forintot költeni nagyszerű megoldással kecsegtető kozmetikumokra és fájdalmas kezelésekre. Azonban nem minden esetben érdemes ilyen dolgokhoz fordulni. Egyszerűbb és olcsóbb megoldás, ha egy kis aloe verát használunk.




Több mint kétszáz hatóanyagával az Aloe vera szinte egyedülálló az egész növényvilágban. Tartalmazza a teljes vitaminskálát, több mint húszféle létfontosságú ásványi anyagot, nyomelemeket, különböző szacharidokat, aminosavakat és számos enzimet. - írja róla a vital.hu

Külsőleg és belsőleg alkalmazva egyaránt jótékony hatású. Többek között enyhíti a reumás fájdalmakat, javítja az állóképességet, nagyszerű fertőtlenítő és gyorsítja a sebgyógyulást és a bőr regenerálódását, hogy csak néhányat említsek.



Hogyan is használjuk?
Ha te is szeretnéd megtapasztalni az aloe vera jótékony hatásait a bőrödön, nem kell mást tenned, mint hogy kiválasztasz egy húsos levelet és letöröd a növényről. Ezután a levél belsejében lévő gélt közvetlenül felviheted a kezelni kívánt területre. Naponta többször ismételd meg, legyen kéznél mindig és ha érzed, hogy megszárított, akkor fel is viheted a következő adagot. A pattanások és sebek nálam rekordidő alatt tűnnek el, hála ennek az egyszerű "kezelésnek".
Ezen kívül használhatod úgy is, hogy vékony rétegben felviszed az egész arcbőrödre. Nagyon jól tisztít, és este fürdés után használom így.

Tudj meg róla többet ITT !


Remélem hasznosnak találtátok az e heti tippemet is. (:
Ti szoktatok aloe verát, vagy más növényt használni? :P

7 megjegyzés

  1. Nekem van otthon kis növénykém és nagyon szeretem :) Főleg pakolásokba szoktam használni, mert nagyon vízhiányos a bőröm.

    VálaszTörlés
  2. Nekem csak 99%-os gélem :( van én inkább kipirosodott bőrre használom .Tényleg remek növény

    VálaszTörlés
  3. Énis nagyon szeretem,de érdemes jól elkerülni a szánkat vele,mert szörnyű íze van :D:D

    VálaszTörlés
  4. Sebgyógyításra, bőrregenerálásra használom általában, de valahogy sose tudom elkerülni, hogy a pici tüskéi ne szúrjanak meg. :D

    VálaszTörlés
  5. szülinapomra virág helyett aloe vera növényt kérek már mondtam itthon :D

    VálaszTörlés
  6. Én eddig csak krémekben használtam, de isteni.
    Egyszer leforráztam a lában térdtől bokáig, körömvirággal és Aloe Vera-val nyoma sem maradt, pedig tenyérnyi hólyagok lettek a lábamon...
    Kaptál tőlem egy díjat, nézz be hozzám :)

    VálaszTörlés
  7. Én is használom az aloe-t elég sok mindenre, és nagyon szeretem :)

    VálaszTörlés