2011/03/08

Nőnap - Audrey Hepburn

Sziasztok!
Ha már nőnap van és ez a blog alapjában véve nőknek/lányoknak szól, kötelességemnek érzem, hogy egy bejegyzést külön erre az alkalomra szenteljek. (:


1866. szeptember 8-án Amerikába elfogadtak egy határozatot a nők hivatásszerű munkavégzéséről. Ettől a naptól szűnt meg az a sztereotípia, mi szerint a nők helye csakis otthon van. Így lett március 8. napja hivatalosan is a nők világnapja, melyen megemlékezünk minden kiemelkedő női alakról, és megünnepeljük azt a szerencsét, hogy nőnek születtünk.


Én ma a számomra legkiemelkedőbb női alakról, Audrey Hepburn-ről szeretnék megemlékezni. Most nem fogom elkezdeni az életrajzát taglalni, bár szívesen tenném. Helyette megosztom veletek, hogy miért is imádom őt annyira.
Úgy gondolom Audrey Hepburn volt az utolsó híres női alak, aki rendelkezett mindazokkal a tulajdonságokkal, amivel egy nőnek rendelkeznie kell. Kifinomultság, titokzatosság, báj és sorolhatnám tovább. Ma már nincsenek ilyen nők. Kate Hudson, Kate Winslet, Cameron Diaz - akármennyire is nőiesek meg sem közelíthetik Audreyt, aki maga volt az IT girl. Talán épp ezért vagyok képes órákon át nézni a filmjeit, amiben megtestesíti számomra a tökéletest. Olyan női értékeket képvisel, amik nagyon ritkák így együtt valakiben.



"Egy nő szépsége nem a ruhákban, amiket hord, nem az alakjában vagy a frizurájában rejlik. A nő szépségét a szemében találod, mert a szem bejárat a szívhez, ahol a szeretet lakozik."

"Aki nem hisz a csodákban, az nem realista"


Ki az a nő, akire ti a legjobban felnéztek?

2 megjegyzés

  1. Jajj, Audrey egy nagy kedvencem :) Egyik legnagyobb bókot kaptam, mikor hozzá hasonlítottak... :)

    VálaszTörlés
  2. csak úgy, imádom ő A nagy az igazi nő!!

    VálaszTörlés