2011/02/01

(Curly) hair care

Sziasztok!

Kértétek tőlem, hogy csináljak egy hajas postot, amiben leírom, hogy én hogyan kezelem a hajamat. Még múlt hétre ígértem, de csak most sikerült utolérnem magam. (:

Mint ahogy azt már a képeken is többször láthattátok extra göndör hajam van. Sokáig nagyon utáltam, főleg általános iskolában... Sokan csúfoltak miatta és olyan idős korban senki nem akar kilógni a sorból. Azóta már megtanultam, hogy el kell fogadnom önmagam és már kibékültem a hajammal is. Sőt, kimondom - most már örülök, hogy göndör hajam van. :D Most értek el hozzám a göndör haj előnyei. Először is rengeteg dicséretet kapok. A legtöbb egyenes hajú ember göndör hajat akar.. de ezt persze csak azok mondják, akik nem tudják mire vállalkoznának. Másodszor pedig szeretek kitűnni a tömegből. Valljuk be a hajvasalók korszakában élünk, de nekem nincs egy csepp gondom se, amikor elkezd esni az eső, vagy párás az idő. :D A másik előnye, hogy a legtöbb pasinak bejön. Komolyan az összes barátom imádta a hajamat. Az extra plusz, hogy a reggeli készülődésem hajas része tart kb. fél percig. Persze nem fenékig tejfel az élet... Sokszor érzem unalmasnak, mert nem tudom sokféleképpen variálni és a legtöbbször nem engedelmeskedik semmilyen fésűnek sem, de azért összességében szeretem.



Olvass tovább, ha érdekel, hogy hogyan ápolom a hajam és milyen termékeket használok. (:






Egy héten általában kétszer mosok hajat. L'Oreal Elséve tápláló-tükörfény szépségsampont használok, amit kétszer viszek fel a hajamra. Miután törölköző szárazra töröltem a hajam Schauma intenzív olajat használok, száraz szálkásodásra hajlamos hajra valót. Ráteszem a hajamra és körülbelül 2 percig várok vele. Ez nagyon megkönnyíti az életemet, mert a használata után szinte magától kifésülődik a hajam. Aztán ezt jó alaposan leöblítem, majd jöhet a hajbalzsam - Garnier mangós. Régebben soha nem használtam balzsamot, pedig kellett volna. Sokkal erősebb és könnyebben kezelhető lesz a hajam tőle. Tehát felteszem ezt a balzsamot majd tusolósapit húzok a fejemre, amit még átcsavarok egy törölközővel és így várok kb. 20 percet. A flakonon az áll, hogy hagyja hatni pár pillanatig, de az én módszerem sokkal hatékonyabb. :D A melegben sokkal jobban kifejti a hatását.
Miután lemostam a balzsamot és megtöröltem a hajam, utána következik a haj kifésülése. Reggelente soha nem fésülöm meg és hajmosás közben sem, éppen ezért nagyon alapos munkát kell végeznem. Amint ez megtörtént a kezemmel beletúrok a hajamba többször, hogy természetes loknijaim legyenek, majd hatalmas mennyiségű Taft hajhabot rakok rá. (Én az aranyszínű változatot használom.) Általában 1 dió nagyságnyi a javasolt mennyiség.. na de kinek? :D Én általában akár 2-3 hatalmas maréknyi habot is képes vagyok szétdolgozni a hajamon. Ez adja meg a tartást, enélkül a szárítás után egyből kefés lenne és beállna a birkahatás. (nekem ez az ideális mennyiség, lehet, valakinek zsírosodhat tőle a haj, típustól függ) :D Amikor felteszem a habot, mindig próbálok fürtöket csinálni. Ezt legkönnyebben úgy tudom elérni, hogy azokat a fürtöket, amik már eredetileg is vannak, jól megmarkolászom, összetapasztom habbal. (na jó ezt tudom, hogy hülyén hangzik, de tényleg hatásos.)
Utána jön a szárítás. Ha már göndör, akkor adjunk a hatásnak, ezért mindig fejjel lefelé szárítom a hajam. Így nem tapad a fejtetőre és sokkal dúsabb hatású lesz. Fontos, hogy ne rázogassuk a hajszárítót, mert az is tönkreteheti a fürtöket.

A reggeli haj-elkészítésem nagyon egyszerű. Ha elég hatékony voltam hajmosásnál akkor csak annyit kell tennem, hogy az ujjaimmal beletúrok, hogy ne legyen lapos. Fésűt soha nem használok, mert csak tönkreteszi a fürtöket. Ha mégis kefés lesz, akkor egy kevés vizet spriccelek rá, vagy egy nagyon kevés hajhabot szétdolgozok a problámás részeken.










Hát ez lett volna az én kis hajtörténetem. (:
Ti mit gondoltok a göndör hajról?
És valaki tud ajánlani nekem, valami jó hajvégápolót?

12 megjegyzés

  1. Sziaa
    Nekem is göndör hajam van de nem ennyire, nem extra göndör csak sima göndör.
    Én nem annyira szerettem a hajam, de mostmár elvagyok vele, általában kivasalom és 2 nap mulva a legjobb amikor kicsit hullámos kicsit egyenes.
    Vannak napok amikor csak megszárítom és hagyom szabadon a fürtöket.
    Én az AVON hajvégápoló szérumát használom.
    Régebben a GlissKur krémes hajvégápolóm volt, azt is szerettem, de nekem valahogy az olajos jobban bejön mert nem lesz annyira szálkás a vége...Remélem tudtam segíteni:D

    VálaszTörlés
  2. szia!

    én abba a táborba tartozom akinek egyenes volt és midnenáron göndört akartam(kicsi koromban a Huncutka volt a kedvencem és ezért..:D)
    Mivel tudtam , hogy a dauer tönkrevágja a hajat ezért volument rakattam bele ami annyiba különbözik a dauertöl hogy nem lenő hanem kienged és kevesebb benne a vegyszer.
    Első alkalommal nagyon megbántam ahogy te is irtad nemtudtam mire vállalkozom és nem igazán vált be.. csimbosodott a hajam minden bajom volt már:D de aztán rájöttem h kell ápolni és megcsináltattam másodszorra is.Most meg már imádom. És tényleg igaz hogy a pasik is odavannak érte..
    Igaz kétnaponta kell mosnom de még igyis azt mondom h megéri:)
    Ja és énis ezt a hajsampont használom, hozzá meg a balzsamát. Legjobbak:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép,rendezett loknijaid vannak!:)
    ..ami a termékeket illeti,magamra ismertem:Elséve,Schauma,Taft hajhab,Garnier..:-)ezek nekem is beváltak!
    Schauma intenzív olaj..a balzsamra gondoltál?vagy a samponra?
    Te is váltogatod a termékeket,vagy már csak ezeket használod?
    Lakkot nem használsz?
    Én 2féle hajvégápolót használok:Gliss kur-t,és Elséve tükörfény hajvégápoló szérum.Próbáld ki,nekem bevált mindkettő.Az utóbbi jobb illatú,csak néha idegesít hogy olajos marad a kezem.:)így felváltva használom.

    VálaszTörlés
  4. gyönyörűszép hajad van:)
    én is a gliss kur hajvégápolót tudom ajánlani, nekem bevált:)

    VálaszTörlés
  5. @orchidea711
    a samponra gondoltam. azt viszont csak egy héten egyszer használom, mert egy idő után kicsit elnehezül tőle a hajam. Hajlakkot nem használok, nekem csak gubancos lesz tőle a hajam. Esetleg bulik előtt szoktam Taft hajtőemelőt használni, de csak ritkán. Ezeket már nem nagyon váltogatom, mindegyik bevált. Néha szoktam még használni a Golf balzsamot a Garnier helyett.

    Úgy látom a Gliss kur egyöntetűen nyert. :D Ki fogom próbálni (:

    VálaszTörlés
  6. Én is a Gliss kur-t tudom ajánlani használ is és nagyon jó illata van:D

    VálaszTörlés
  7. És megérkeztem én,a tök egyenes hajammal,mit meg nem adnék a tiedért,gyönyörűűűű

    VálaszTörlés
  8. köszi nagyon aranyosak vagytok ;)

    VálaszTörlés
  9. Szia!
    Annyira szép vagy *__* A hajad, az arcod meg a szemed .. nem tudok szóhoz jutni:O
    Amúgy neked is göndör a hajam, csak hosszabb és én nem használok hajhabot csak balzsamot, hajvégápolót és szerintem nekem azért nem ennyire szép:/ vagy mert már igen hosszú és fent lapos.. de az én fejemhez amúgy se illik ha igen dús. na mindegy. Lényeg, hogy végre találtam egy bloggert akkor hasonlít rám:D ezentúl rendszeresen olvaslak<3

    VálaszTörlés
  10. Megkrdezhetem, hogy Te felver vagy azert ilyen gondor a hajad?
    Egyebkent en szilikonos hajvegapolot hasznalok, az a legjobb, szerintem.

    VálaszTörlés
  11. én GlissKurt használtam, de az Elséve is nagyon jó, az is ilyen olajos. valamint lehet kapni kifejezetten hajolajat. na, az a világ legjobb találmánya göndör hajra! :D egyetlen baja van: állatira, de tényleg, rettenetesen büdös! olyan, mintha étolajjal mostál volna hajat... ha nem lenne ilyen tuti, nem használnám a szaga miatt. :S de az én göndör és száraz hajamat már az első használat után tökéletesen simává, puhává tette.
    nemrégiben fodrásznál jártam. új fodrászat, gondoltam, kipróbálom. Angel terméketeket használnak (gőzöm sincs, merre lehet kapni őket egy ilyen kis városban, de kutatok még utánuk :D) és az olajos hajvégápolójuk isteni! kifésülte a hajamat, teljesen... amit utálok, mert oroszlánként lehet rám nézni, befújta azzal a szérummal és olyan volt a hajam, mint egy puha kispárna! ajánlom ezt is! :)

    VálaszTörlés